NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

Stop de censuur en laat uw ISP en hackers niet meekijken!

Gebruik couponcode: lockdown10%

Corona België: Mondkapjes alleen voor migranten. Regering opgelicht door Turk

Asielzoekerscentrum “Het klein kasteeltje.

Vorige maand werden er mondkapjes besteld door de Belgische overheid voor migranten in het grote asielzoekerscentrum ‘Het klein kasteeltje’.

De staats-secretaris voor asiel en migratie en tevens minister van volksgezondheid Maggie de Block plaatste een order ter waarde van 30.000 euro aan mondkapjes voor de asielzoekers

Ondertussen drukte Brussel de Belgen op het hart dat het wel mee viel met het virus en dat goed handen wassen afdoende zou zijn.
Viroloog Marc van Ramst en minister Maggie de Block vertelden op de Belgische televisie vooral niet te panikeren: mondkapjes waren niet nodig.

Gister werd gemeld dat er bijna anderhalf duizend mensen geïnfecteerd zijn met het corona-virus in België.

België opgelicht voor vijf miljoen mondkapjes

Vorige week bestelde de Belgische regering VIJF MILJOEN mondkapjes bij een Turks bedrijf in Turkije. Zondag hadden de kapjes op z’n laatst gearriveerd moeten zijn, maar de postbode kwam niet.

Maggie de Block (Open VLD) kwam naar buiten met de mededeling dat de kans dat de hygiëne-maskers ooit nog zullen aankomen zeer minimaal is:

‘Wij zijn opgelicht door Turkse fraudeurs.’

Er zijn maar 500.000 mondkapjes op voorraad in België. Onze zuiderburen zitten dus met een vrij groot probleem. De Belgische regering roept alle Belgen op om hun eigen kapjes-voorraad te delen met ziekenhuizen:

‘Lever uw kapjes in bij uw lokale ziekenhuis.’

Het feit blijft dat de Belgische regering de asielzoekers in AZC’s voorrang gaf op het verkrijgen van mondkapjes. Ironisch en wrang omdat, volgens Hongaarse premier Viktor Orbán door open grenzen het virus Europa heeft kunnen binnendringen.

Dries van Langenhove noemt het: ‘onmetelijke incompetentie’, die al het verzorgend personeel in gevaar brengt!

“Terwijl Maggie de Block nog wel van te voren had geroepen in zee te gaan met erkende leveranciers, vlak voordat aan het licht kwam dat zij zich ‘in het zak’ had laten zetten door schimmige Turkse fraudeurs.” aldus van Langenhove.

De Turkse spilfiguur in de fraude met de mondmaskers blijkt, eigenaar van het bedrijf MOSSA VOF, Mahmut Öz uit Temse te zijn. Weer een goeie Turkse deal dus.

Mahmut Öz stond in 2014 nog op de Oost-Vlaamse Kamerlijst van partij Open VLD. Een partijgenoot dus van minister Maggie de Block.

Het Turkse eenmansbedrijf MOSSA VOF legde verschillende Turkse referenties voor van leveringen aan de Turkse Halve Maan en de Verenigde Naties. MOSSA VOF had beloofd de mondkapjes voor 0,68 per stuk te leveren binnen zeven dagen.

Belgisch kamer-lid en apotheker Kathleen de Poorter: ‘Ik vind het bijzonder dat minister de Block niet onderzocht heeft of de firma wel voldoende medische credibiliteit heeft.’

De zaak is zo ernstig, dat het dossier overgemaakt werd aan het Brusselse parket, dat zal samenwerken met het federaal parket.

Mahmut Öz was niet bereikbaar voor commentaar.

Bron Voice of Europe:
https://voiceofeurope.com/2020/03/belgium-surgical-masks-ordered-for-migrants-but-not-belgians-turkish-mask-supplier-defrauds-government/

Bron Mahmut Öz:
https://businessam.be/fraude-turkse-mondmaskers-partijgenoot-de-block-open-vld-blijkt-spil-in-mislukte-bestelling/

Bron Viktot Orbán over verband Corona en immigratie: “Hongarije is veel verder in het begrijpen van de problemen van immigratie dan de rest.”
https://voiceofeurope.com/2020/03/hungary-pm-orban-says-that-immigration-is-responsible-for-coronavirus-epidemic/
http://abouthungary.hu/blog/pm-orban-on-coronavirus-we-need-to-understand-that-our-lives-will-change/

Foto in Tweet van Dries: Oplichter Mahmut Öz

 

 

 

Beoordeel dit artikel alstublieft. Het helpt mee om door de censuur heen te komen.

0 0 Stem
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
1 Reactie
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments

We hebben uw hulp hard nodig

Ondersteun je immuunsysteem!

Laatste nieuws

NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol
1
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x