Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Houd ons in de lucht om mee te strijden voor de vrijheid

HU(a)WEI BINNENKORT DIGITAAL VERBANNEN WORDEN EN MISSCHIEN WEL ERGER.

Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

HU(a)WEI BINNENKORT DIGITAAL VERBANNEN WORDEN EN MISSCHIEN WEL ERGER.

Twitter doet het,

Facebook doet het,

Youtube doet het,

Mainstream Media doet het,

Het censureren en verwijderen van berichtgeving, en zelfs het volledig uitschakelen (voorlopig nog alleen digitaal)  van mensen die ook maar iets van CommonSense in de strijd gooien tegen de hedendaagse waanzin. En dan bedoel ik niet alleen het KillerVirus, want het gebeurt tegenwoordig op alle vlakken.

Welnu, zet uzelf schrap voor de nabije toekomst mocht onderstaande berichtgeving 100% accuraat zijn.

Chinese leider Xi Jinping stelt plan op om het wereldwijde internet te beheersen: gelekte documenten

De Chinese leider Xi Jinping heeft het communistische regime persoonlijk opdracht gegeven om zijn inspanningen te concentreren op het beheersen van het wereldwijde internet, waarbij de invloedrijke rol van de Verenigde Staten wordt verdrongen, volgens interne regeringsdocumenten die onlangs zijn verkregen door The Epoch Times.

De Chinese leider Xi Jinping woont de openingsceremonie bij van de Chinese People's Political Consultative Conference (CPPCC) in Peking op 4 maart 2021. (Leo Ramirez / AFP via Getty Images)

In een toespraak van januari 2017 zei Xi dat de “macht om het internet te beheersen” het “nieuwe brandpunt van China ’s nationale strategische wedstrijd ” was geworden , en noemde de Verenigde Staten een “rivaliserende kracht” die in de weg staat. van de ambities van het regime.

Het uiteindelijke doel was dat de Chinese Communistische Partij (CCP) controle had over alle inhoud op het wereldwijde internet, zodat het regime kon uitoefenen wat Xi omschreef als “discoursmacht” over communicatie en discussies op het wereldtoneel.

Xi verwoordde een visie van “technologie gebruiken om het internet te beheersen” om totale controle te krijgen over elk onderdeel van het online ecosysteem – over applicaties, inhoud, kwaliteit, kapitaal en mankracht.

Zijn opmerkingen werden gemaakt tijdens de vierde leiderschapsvergadering van de belangrijkste internetregelgever van het regime, de Central Cyberspace Affairs Commission, in Peking op 4 januari 2017, en gedetailleerd in interne documenten uitgegeven door de Liaoning Provincial Government in het zuidoosten van China.

De verklaringen bevestigen de inspanningen die Peking de afgelopen jaren heeft geleverd om zijn eigen autoritaire versie van internet als model voor de wereld te promoten.

In een andere toespraak gehouden in april 2016, gedetailleerd in een intern document van de Anshan City regering in de provincie Liaoning, verklaarde Xi vol vertrouwen dat in de ‘strijd’ om het internet te beheersen, de CCP is getransformeerd van ‘passieve verdediging’ naar het spelen van beide ‘ aanval en verdediging ”tegelijk.

Na met succes ’s werelds meest uitgestrekte en geavanceerde online censuur- en bewakingsapparaat te hebben gebouwd, bekend als de Grote Firewall , keert de CCP onder Xi zich naar buiten en pleit ze voor een Chinees internet waarvan de waarden indruisen tegen het open model dat door het Westen wordt bepleit. In plaats van prioriteit te geven aan de vrije stroom van informatie, is het systeem van de CCP erop gericht de staat de mogelijkheid te geven om internetgegevens te censureren, te bespioneren en te controleren.

Het tegengaan van de VS.

De Chinese leider erkende dat het regime achterbleef bij zijn rivaal de Verenigde Staten – de dominante speler op dit gebied – op sleutelgebieden zoals technologie, investeringen en talent.

Om zijn ambities te realiseren, benadrukte Xi de noodzaak om “internetrelaties met de Verenigde Staten te beheren”, terwijl hij “voorbereidingen trof voor het voeren van een harde oorlog” met het land in dit gebied.

Amerikaanse bedrijven zouden door het regime moeten worden gebruikt om zijn doel te bereiken, zei Xi, zonder uit te leggen hoe dit zou gebeuren.

Hij gaf het regime ook de opdracht om zijn samenwerking met Europa, ontwikkelingslanden en de lidstaten van het “Belt and Road Initiative” van Peking te versterken om een ​​”strategisch tegenwicht” te vormen tegen de Verenigde Staten.

Het Belt and Road Initiative (BRI) is een grootschalig investeringsproject in infrastructuur dat door Peking is gelanceerd om Europa, Azië, Afrika en het Midden-Oosten met elkaar te verbinden via een netwerk van spoor-, zee- en wegverbindingen. Het plan is bekritiseerd door de Verenigde Staten en andere westerse landen als een kanaal voor Peking om zijn politieke en commerciële belangen in de lidstaten te vergroten en tegelijkertijd ontwikkelingslanden op te zadelen met zware schuldenlast.

Het BRI heeft landen ook aangespoord om in te schrijven op “digitale zijderoute” -projecten – projecten die betrekking hebben op informatie- en communicatietechnologie-infrastructuur. Ten minste 16 landen hebben memoranda van overeenstemming met het regime ondertekend om op dit gebied te werken.

Drieledige strategie

Xi beval het regime om zich te concentreren op drie “kritieke” gebieden in zijn streven om het wereldwijde internet te beheersen.

Ten eerste moet Peking in staat zijn om “de regels vast te stellen” voor het internationale systeem. Ten tweede zou het CCP-surrogaten moeten installeren op belangrijke posities in wereldwijde internetorganisaties. Ten derde zou het regime controle moeten krijgen over de infrastructuur die aan het internet ten grondslag ligt, zoals root-servers, zei Xi.

Romania approves bill to bar China, Huawei from 5G networks – Daily News Hungary

De rootservers van Domain Name System (DNS) zijn de sleutel tot internetcommunicatie over de hele wereld. Het leidt gebruikers naar websites die ze willen bezoeken. Er zijn meer dan 1.300 rootservers in de wereld, waarvan er ongeveer 20 in China staan, terwijl de Verenigde Staten volgens de website root-servers.org ongeveer 10 keer zoveel rootservers hebben .

Als het Chinese regime controle zou krijgen over meer rootservers, zouden ze het verkeer kunnen omleiden naar waar ze maar willen, vertelde Gary Miliefsky, cyberbeveiligingsexpert en uitgever van Cyber ​​Defense Magazine, aan The Epoch Times. Als een gebruiker bijvoorbeeld naar een nieuwsartikel wil gaan over een onderwerp dat door Peking als gevoelig wordt beschouwd, dan kan de DNS-server van het regime de gebruiker naar een neppagina leiden die zegt dat het artikel niet meer online is.

“Zodra je de root onder controle hebt, kun je alles vervalsen of vervalsen”, zei hij. “U kunt bepalen wat mensen zien, wat mensen niet zien.” Precies zoals we nu al jaren zien en horen op de reguliere televisie en radio zenders.

In de afgelopen jaren heeft het regime vooruitgang geboekt bij het bevorderen van de strategie van Xi.

In 2019 kwam de Chinese telecomgigant Huawei voor het eerst met het idee voor een geheel nieuw internet, New IP (internetprotocol) genaamd , ter vervanging van de halve eeuw oude infrastructuur die aan het web ten grondslag ligt. Nieuw IP wordt aangeprezen om sneller, efficiënter, flexibeler en veiliger te zijn dan het huidige internet, en zal door de Chinezen worden gebouwd.

Hoewel New IP inderdaad kan zorgen voor een verbeterd wereldwijd netwerk, zei Miliefsky, “de prijs daarvoor is vrijheid.”

‘Er komt geen vrije meningsuiting. En iedereen zal in real-time worden afgeluisterd, ”zei hij. “Iedereen die erbij komt, zal worden afgeluisterd door één enkele regering.”

Het voorstel werd gedaan tijdens een bijeenkomst in september 2019 bij de International Telecommunications Union (ITU), een VN-agentschap dat verantwoordelijk is voor het vaststellen van normen voor computer- en communicatiekwesties, dat momenteel wordt geleid door de Chinese staatsburger Zhao Houlin. Nieuwe IP zal formeel worden besproken tijdens de ITU World Telecommunication Standardization Assembly in maart 2022.

Miliefsky zei dat het plan waarschijnlijk niet brede steun zal krijgen onder landen, maar kan worden aangenomen door gelijkgestemde autoritaire staten zoals Noord-Korea, en later door landen die zich bij BRI hebben aangesloten en moeite hebben om hun leningen aan China terug te betalen.

Dit zou een splitsing van internet versnellen, wat analisten zoals voormalig Google-CEO Eric Schmidt het ‘splinternet’ hebben genoemd, zei Miliefsky. “Het communistische net en de rest van de wereld.”

The Epoch Times heeft contact opgenomen met Huawei voor commentaar.

Talent importeren

Volgens het document beval Xi het CCP-regime om “drie ecosystemen” – technologie, industrie en beleid – op te zetten om de belangrijkste internettechnologieën te ontwikkelen.

Het hebben van geschoolde werknemers was de sleutel tot dit plan, waarbij Xi regisseerde dat talent van over de hele wereld zou moeten worden ingehuurd. Dit zou gebeuren via Chinese bedrijven, schreef Xi voor.

Hij zei tegen Chinese bedrijven om “proactief” buitenlandse “high-end talenten” uit te nodigen, onderzoekscentra in het buitenland op te zetten en vooraanstaande etnisch Chinese en buitenlandse specialisten in te huren om voor hen te werken.

Ondertussen vroeg Xi het regime om een ​​systeem voor beroepsopleiding in China op te zetten, dat op lange termijn systematisch hooggeschoolde arbeidskrachten kan ontwikkelen.

Hij gaf ambtenaren op elk niveau van de overheid ook opdracht om Chinese bedrijven te begeleiden bij het ontwikkelen van hun bedrijfsplannen die aansluiten bij de strategische doelen van het regime, en om bekwame bedrijven aan te moedigen om het voortouw te nemen bij het ontwikkelen van innovaties in kerntechnologieën.

Bedrijven moesten worden opgeleid in het hebben van “nationaal bewustzijn en het beschermen van nationale belangen”, zei Xi. Alleen dan moet het regime hun expansie steunen en aanmoedigen.

Omdat talent en kritische technologie in het buitenland zijn geconcentreerd, gaf de Chinese leider ook de autoriteiten opdracht om de ontwikkeling van een groep multinationale internetbedrijven te ondersteunen die wereldwijde invloed kunnen hebben.

Het internet rood maken

Xi beschreef in zijn toespraak in 2016 dat alle online inhoud in drie categorieën valt: “rode zone, zwarte zone en grijze zone.”

“Rode zone” -inhoud verwijst naar discours in lijn met de propaganda-eisen van de CCP, terwijl “zwarte zone” -materiaal in strijd is met deze regels. ‘Grijze zone’-inhoud ligt in het midden.

“We moeten de rode zone consolideren en uitbreiden en haar invloed in de samenleving vergroten”, zei Xi in een uitgelekte toespraak in augustus 2013. “We moeten dapper de zwarte zone betreden [en hard vechten] om deze geleidelijk van kleur te laten veranderen. We moeten grootschalige acties ondernemen die gericht zijn op de grijze zone om de conversie naar de rode zone te versnellen en te voorkomen dat deze in de zwarte zone verandert. “

In China heeft de CCP een wurggreep op online inhoud en discussie via de Grote Firewall, een enorm internetcensuurapparaat dat buitenlandse websites blokkeert en inhoud censureert die door de partij als onaanvaardbaar wordt beschouwd. Het huurt ook een enorm online trollenleger in, genaamd het “50-cent leger”, om online discussies te manipuleren. Uit een recent rapport blijkt dat de CCP 2 miljoen betaalde internetcommentatoren betrekt en put uit een netwerk van 20 miljoen parttime vrijwilligers om online te trollen.

The Game of Life: Visualizing China's Social Credit System

Freedom House, in haar jaarverslag 2020 internet vrijheid rapport , geëtiketteerd China als ’s werelds slechtste misbruiker van online vrijheid voor het zesde jaar op rij. Chinese burgers zijn gearresteerd voor het gebruik van software om de Grote Firewall te omzeilen en gestraft voor het online plaatsen van opmerkingen die ongunstig zijn voor het Chinese regime. Bij een nu berucht incident tijdens de vroege stadia van de pandemie, werd klokkenluider-arts Li Wenliang door de politie berispt wegens ‘geruchten zaaien’ nadat hij collega’s in een chatgroep op sociale media had gewaarschuwd over een SARS-achtig virus in Wuhan City.

In de opmerkingen van 2017 zei Xi tegen het regime om een ​​grotere groep “rode” online beïnvloeders te ontwikkelen om de perceptie van gebruikers van de CCP vorm te geven. Hij riep ook op tot uitbreiding van het leger van 50 cent om zowel binnen als buiten het internet van China te opereren.

Sinds de pandemie heeft de CCP haar inspanningen om de online opinie in het buitenland te beïnvloeden sterk opgevoerd. Met behulp van grote netwerken van trollenaccounts op Twitter en Facebook heeft het regime propaganda en desinformatie over onderwerpen als de pandemie, raciale spanningen in de Verenigde Staten en de onderdrukking door het regime van Oeigoerse moslims in Xinjiang kunnen verspreiden en versterken.

Maar misschien dat de bouwsector een heropleving gaat krijgen vanwege binnenkort te verkrijgen overheidscontracten voor het bouwen van (klikkie=> HEROPVOEDINGS KAMPEN. (China heeft in de noordwestelijke regio Xinjiang de afgelopen drie jaar maar liefst 380 heropvoedingskampen)

 

Nieuw rapport waarschuwt voor de invloed van het Chinese regime in Nederland


Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
9 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
9
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x