Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Conceptakkoord over Brexit tussen VK en EU

Conceptakkoord over Brexit tussen VK en EU

In de nacht van woensdag op donderdag 17 oktober zijn de EU en het Verenigd Koninkrijk het eens geworden over het conceptakkoord dat voor de Brexit-deal moet zorgen.

EU-onderhandelaar Michel Barnier wou gisteravond al niet te veel weggeven over de onderhandelingen, die vannacht werden voortgezet. De grote kwestie in dit akkoord gaat over Noord-Ierland. Dit land is het niet eens over de besluiten van de Britse premier Boris Johnson. De Noord-Ierse partij DUP (Democratic Unionist Party) heeft al aangekondigd de deal niet te steunen vanwege de douaneregeling tussen het Britse eiland en Noord-Ierland. Zonde voor Johnson, die de DUP wel mee moet krijgen voor een meerderheid in het Lagerhuis. Ook zou er onduidelijkheid zijn over de btw die waarmee Johnson akkoord is gegaan.

Zonder de steun van de DUP lijkt de Brexit-deal onmogelijk. Opvallend is dat de DUP een eurosceptische partij is.

Het lijkt dus weer op uitstel aan te komen. Zonder de steun van de Noord-Ierse partij lijkt het onmogelijk om alsnog voor het einde van de maand een definitief akkoord te sluiten dat ervoor zorgt dat het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie vertrekt. Ook heeft dit gevolgen voor Johnson. Zijn premierschap wordt steeds verder gewantrouwd na de eindeloze onderhandelingen. Ook komt er maar steeds géén steun vanuit andere concurrerende partijen binnen het Lagerhuis.

Bron: VK en EU bereiken concept akkoord

  • Jonathan

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x