Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Houd ons in de lucht om mee te strijden voor de vrijheid

CommonSenseTV, heibel in de tent en Willem Engel

Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Er is de afgelopen week nogal wat reuring geweest over een artikel dat op CommonSenseTV is verschenen over Willem Engel.

Daar zijn tientallen emails over binnengekomen. Eerder 70 dan 20. Overigens zowel positief als negatief. Dan moet je een statement maken want er is zelfs onenigheid met één van onze columnisten.

Wat is CommonSenseTV

Ten eerste is het heel belangrijk om te weten dat wij niet zo zijn zoals de meeste media en ook niet zoals de meeste alternatieve media.

CommonSenseTV is een platform met bepaalde idealen. Heel kort: De soevereiniteit van Nederland, het streven naar een politiek systeem gebaseerd op gezond verstand waarin we weer een échte democratie worden waar de burgers de baas zijn. en op dit moment focussen we ons vooral op het grootste rookgordijn ooit opgetrokken: Corona. COVID19.

Mooi verzonnen naam. Een Ovid is een schaap. Zet er de C van controlled en je hebt een heerlijk eng woord voor een virus wat zo lang mogelijk “onduidelijk” wordt gehouden. (het gecontroleerde schaap is slechts een grappig opmerkelijk en niet iets dat hard te maken is).

Dit terwijl we allang weten dat het een virus is dat vooral oudere mensen, gemiddeld ruim 80 jaar, het laatste zetje geeft naast andere aandoeningen die de patiënt al had, om te sterven. Zoals een griep ook fataal zou worden bij de meeste mensen. Het zijn hun eigen cijfers.

Kan hard klinken voor die mensen die iemand van de 0,03% van Nederland hebben gekend die wellicht niet zo oud was en waarschijnlijk direct aan Covid zijn overleden. Het leven is zoals het is. De griep is de ware jaarlijkse killer voor mensen met een gemiddelde leeftijd van 65 jaar (17 jaar verschil met de gemiddelde leeftijd van Coronadoden). Daar hebben we mee leren leven. Met Corona niet want “het is onbekend”. En reken maar dat dat zo blijft.

Wij waren er heel snel bij en vanaf dag één hebben wij kritisch geschreven over corona. Nergens was enige nuance te vinden hierover en ik kwam er al snel achter dat er (in mijn optiek) iets helemaal niet klopt met dat coronavirus. Daar zijn de nodige stukken over geschreven. De gevolgen van COVID tegenover de gevolgen van de maatregelen zijn op geen enkele manier goed te praten. Onmogelijk.

Dat kostte in het begin heel wat lezers en kijkers maar daar ga je niet je visie voor aanpassen. Dat kan je niet doen..

Wij zijn dus een écht burgerplatform. Er is geen georganiseerde redactie. Er worden geen richtlijnen gegeven aan schrijvers. Natuurlijk praat je als vaste schrijvers onderling wel eens over wat aan te pakken en wat we hebben gezien. Maar verder is iedereen volledig vrij om te schrijven wat ze willen. Dat gaat al sinds de oprichting van de website goed. En zolang dat goed gaat zie ik geen reden dit te veranderen. Er staan ook op onze websites geen regels behalve dat men zich gedraagt in de chat.

Het compliment dat we vaak krijgen van: “Jullie zijn de échte journalisten!” is dus feitelijk niet juist maar een heel groot hartverwarmend compliment en vooral een hele grote domper voor de mainstream media die met een compleet team heel veel doen, behalve een écht debat op gang te brengen onder de bevolking door alle kanten van het verhaal te laten zien. Hadden we dat gehad dan had Nederland zich niet in deze idiote situatie bevonden. Het compliment is dus een grove schande voor onze corrupte media. Het enige wat ze dus blijkbaar beter doen dan wij (mij)is foutloos schrijven. Die vis ik er straks wel uit en komt wel goed.

De meesten kennen elkaar onderling niet eens, sommigen komen bij elkaar omdat ze met hetzelfde bezig zijn, een voorbeeld zijn Jerro en Rick die op de achtergrond zorgen de website blijft draaien en stap voor stap verbeterd wordt.

Die manier van werken werkt. Vrijwel geen onderlinge strijd. Niemand stuurt iemand om een bepaalde richting op te schrijven. Volledige vrijheid. Hierdoor kom je soms wel eens twee artikelen tegen die elkaar tegenspreken maar daar zie ik het probleem niet zo in. Dat is, voor mij, logisch op een burgerplatform.

Verder zouden we natuurlijk wel heel graag samen willen werken met andere wakkere groepen. Ik denk ook dat dit heel simpel kan.

Wij plaatsen bijvoorbeeld regelmatig interviews of interessante stukken van anderen, zoals Blue Tiger Media, Weltschmerz of ON! om zo, ofwel ons punt te maken, ofwel omdat het gewoon té interessant is om niet te laten zien.

Niet heel onze achterban kijkt Weltschmerz, Blue Tiger Media of ON! en andersom ook niet. Als een stuk van ON! op hun kanaal 150k views heeft en bij ons ook nog eens 90k views dan is dat een goede zaak. Als wij dan ook nog eens netjes in het eindscherm doorverwijzen naar hun kanaal met de aanbeveling zich daar te subscriben dat werk je al heel goed samen zónder je eigen identiteit te verliezen of je direct te verbinden aan anderen.

Een ander voorbeeld is de aangifteactie van Raatgever. Dat vonden wij een goede actie en als burgerplatform verbind je je aan niemand maar kun je wel podium geven aan goede initiatieven.

De hoop is dat alle achterbannen elkaar online en fysiek gaan ontmoeten. Dan kunnen we echt een vuist maken.

Ook zullen we iedereen die een serieuze poging doet een demonstratie of een wandeltocht te organiseren de ruimte geven en ze gebruik laten maken van ons platform en van ons steeds groter wordende bereik. Er is hier nu zelfs een agenda voor gemaakt waar alle demonstraties en andere evenementen ingezet gaan worden. De agenda staat er al, nu moeten we hem nog inrichten.

Heibel in de tent!

Nou ja, heibel. Ik probeer het maar een beetje te relativeren door het zo te noemen.

Dat dit gaat over het stuk over Willem Engel dat moge duidelijk zijn. Op de comments en de situatie verder ga ik niet meer in. Het is er. Het staat er. Mensen hebben hun mening en c´est ca.

Had ik daar openbaar moeten schrijven ja of nee. Had Chris Collard daar openbaar moeten reageren ja of nee. Het doet er nu helemaal niet meer toe. We zijn allemaal mensen.

Zelf houd ik mij vrijwel niet bezig met andere “wakkere groepen”, “anti-coronagroepen” of hoe je het ook maar wilt noemen.

Dit doe ik opzettelijk omdat ik me zo niet kan laten afleiden door meningen van anderen en ik zit er niet op te wachten om ons te gaan bemoeien met allerlei groepen die ineens als paddenstoelen uit de grond schieten om tegen coronamaatregelen te strijden. Dit is niet denigrerend bedoeld. Het is in principe alleen maar een positief iets.

Willem Engel

Was ik mijn handen zo schoon? Nee, helemaal niet. Dit ís zo. En er is er hier maar één eindverantwoordelijk voor en dat ben ik. Daarom schrijf ik dit ook.

Er werd mij gevraagd of er een stuk over Willem Engel mocht worden geschreven omdat het belangrijk was. Het antwoord is eigenlijk hetzelfde als altijd: “Ga je gang, áls alles maar klopt!”.

Er is niets onderling afgesproken. Er is geen samenwerkingsverband. We staan in contact. We appen. Maar wat er in het stuk zou komen te staan, ik had geen idee. Dat heb ik nog nooit bij iemand hoeven weten van tevoren. CSTV is geen groep die altijd bij elkaar zit te overleggen en vast met mensen in zee gaan. Het tegenovergestelde is waar. Volgens mij is dat de sleutel van het succes.

Ferry schreef het stuk. Ik werd wakker. Bomvolle mailbox. Boze mensen, ook blije mensen die zeggen: eindelijk zien mensen het ook. Dus ik ging het stuk lezen.

Doordat je zoveel schrijft en zoveel video´s maakt, bouw je wel een soort knopje in je hoofd waarmee je je emoties even zoveel mogelijk kan uitschakelen wanneer je schrijft. Dat lukt niet altijd, dat is dan ook wel duidelijk in het artikel te merken. Maar over het algemeen gaat dat wel. Het moet ook, anders kun je geen goede informatieve stukken schrijven en ben je eigenlijk meer bezig je eigen afschuw uit te spreken. Nu is dat ook niet altijd verkeerd maar het geheel moet informatief zijn.

Toen ik het stuk voor het eerst las, begreep ik niet echt de reuring. Het zal er mee te maken hebben dat ik door wat ik net benoemde ook vrij emotieloos stukken kan lezen.

Nadat onze columnist en nog een aantal mensen behoorlijk boos werden, ben ik het nog maar eens goed gaan lezen en ja, ik kan mij voorstellen dat het op mensen heel ongenuanceerd overkomt. Hierna heb ik ook met de auteurs gebeld (het is in samenwerking opgesteld) om hier over te spreken. Maar vooral omdat ik één ding wilde weten of ik dat mag melden of niet. Omdat het iets persoonlijks is en waarvan ik denk dat het er mee te maken heeft.

Dat mocht. Zij hebben het Asperge Syndroom en zijn autistisch. Ik ken meer van die mensen en die mensen hebben vaak iets geniaals, merk ik, maar kunnen vaak niet begrijpen hoe anderen denken over hun directheid. Is dit een excuus? Dat is aan de lezer. Ik mocht dit vermelden en het zou er mee te maken kunnen hebben. Voor mij gold nog steeds de regel die we altijd gehandhaafd hebben: Iedereen mag zijn mening schrijven.

Dit vind ik belangrijk omdat ik in ze geloof en niet onderschrijf dat dit mensen zijn die de hele boel kapot willen maken.

Ze zijn met een, in mijn ogen, fantastisch project bezig en het voelde goed. En je kunt alleen maar op je gevoel afgaan. En het voelde goed.

Had ik het tegengehouden of anders gedaan achteraf? Ja, ik zou het stuk even doorgenomen hebben, rekening hebben gehouden dat deze mensen HEEL direct schrijven en dan was het waarschijnlijk heel anders gelopen. Maar het staat er en het blijft er staan en er zitten een aantal interessante observaties tussen. Ieder denkt er maar het zijne van. Er is nog steeds niemand vermoord.

Wat vind ik van Willem Engel?

Ik heb ook een mening over Willem Engel en die kan ik nu niet voor me houden.

Vind ik het een fout persoon? Dat weet ik niet. Maar ik heb wel mijn redenen waarom ik wantrouwend ben jegens hem.

Hij is de enige die ik wel een beetje in de gaten hield. Dat was ook de reden dat ik: Ja! zei. Niet wetende wat er uit zou komen. Zoals altijd.

Ik kwam ook in contact met hem. Was ook enthousiast. Plaatste direct een banner voor Viruswaanzin. Hoe meer opstand tegen dit verschrikkelijke dictatoriale vernederende beleid, hoe beter.

Wat Chris Collard in één van zijn columns goed beschreef is inderdaad dat we moeten samenwerken. Ik wil dat we alle goede initiatieven zoveel mogelijk steunen natuurlijk.

Wat te doen als je dan een fundamenteel meningsverschil hebt over iemand? In dit geval Willem Engel? In mijn ogen: Gewoon doorgaan en het komt vanzelf allemaal bovendrijven wie er naast zat en wie niet.

Goed, we gaan verder over Engel.

Waar mijn wantrouwen vandaan komt jegens Willem Engel

Als er iets bestaat waar je geen centimeter ruimte aan moet geven in dit land dan is het wel aan BlackLivesMatter! Iemand die ook maar iets met BLM te maken heeft heeft is voor mij afgedaan.

Ik weet niet om iedereen op de hoogte is wat BLM in de VS allemaal veroorzaakt en waar ze voor staan. Zoek het eens snel op. En niet op CNN. Kijk de echte beelden, zie een aantal video´s op ons kanaal of zie het op FOX die als enige de échte beelden wél laat zien. Wat daar gebeurt met deze politieke beweging is met geen pen te beschrijven.

De politie word defunded (dit betekent, er is GEEN politie meer) en er geld het recht van BLM. Er is geen ruimte voor andere meningen en die worden ook fysiek keihard afgestraft. Deze groepen worden, dat is al tig keer bevestigd, gefinancierd door de Democraten zelf en ook hier in Nederland wordt deze extreem linkse radicale groep die geen enkele andere mening accepteren dan het bizarre gedachtengoed van BLM.

Volgens mij hebben veel mensen niet door wat BLM écht is. Het is geen demonstrantengroepje. Het is een politieke beweging. Extreem links, marxistisch, alles wat tegen onze democratie ingaat wordt vertegenwoordigd door BLM. De democratische politici moeten buigen (letterlijk) voor BLM, burgemeesters worden weggejaagd en de politie is foetsie. Mensen die thuis zitten en bedreigd worden door BLM kunnen geen politie bellen. Men kent allemaal het nieuws waarschijnlijk wel van een ouder stel dat zichzelf moest verdedigen omdat BLM-idioten, er is geen zachter woord voor, hen met wapens wilden overvallen.

Portland, Minneapolis, New York. Steden waar Alicia Keys een aantal jaar geleden nog prachtig over kon zingen zijn nu veranderd in een wetteloze chaos. Moorden, plunderingen, alles wat met de Amerikaanse geschiedenis heeft te maken wordt neergehaald en weggeveegd. Straten worden veranderd van naam en heten BlackLivesMatter-street en meer onzin.

Wij hebben hier een aantal video´s over gemaakt maar inmiddels is het alleen maar erger geworden. Men moet maar op zoek gaan, ik kan in dit stuk niet een uitgebreid artikel hier over gaan schrijven. Maar BLM ruimte geven in je land is vragen om het échte einde van de democratie. Steden in de VS zijn totaal wetteloos geworden. Natuurlijk laat de NPO je dat niet zien! Maar de grote invloed van BLM is gruwelijk daar. Puur en alleen bedoelt om een democratie volledig omver te werpen. Er bestaan ook geen gematigde Democraten meer. Het is een extreem linkse marxistische groep geworden met een demente Presidentskandidaat die wordt ingezet maar van voor niet weet wat ie van achter zegt.

Willem heeft connecties met BLM, heeft/had een vriendin van BLM wat op o.a. EJBron te zien was. En later, eind juni, riep hij zelfs op om BLM ook te laten komen naar een demonstratie.

Volledig doorgeslagen idioten. Levensgevaarlijk en ze gebruiken een gedode crimineel, Floyd, als “het voorbeeld”. Complete waanzin. Een crimineel vanaf zijn jeugd met een strafblad langer dan een WC-rol.

BLM is gif! Levensgevaarlijk en fataal voor je land.

Die moet je geen centimeter ruimte geven en heel snel uitroeien als beweging. Doe je dat niet? Dan werk je exact mee aan wat men wil.

Mooie praatjes trap ik persoonlijk dan niet meer van Engel en de technieken van spreken herken ik ineens heel goed. Als jij BLM er bij wilt halen dan wil ik daar niets, maar dan ook NIETS mee te maken hebben. En dan kan ik me bijna niet meer voorstellen dat hij dit goed bedoeld.

Vergeet niet dat BLM ook staat voor Liefde en geduld. Love en peace. Nou, fantastisch! Als ik dan ook nog hoor dat ze in andere landen actief gaan worden. Voor diegenen die het geloven, krab jezelf nog eens goed achter de oren.

Het is Antifa. Het is BLM. Het is allemaal hetzelfde. Het wil maar één ding. Plunderen, de democratie omver werpen en… MACHT!!! Heel veel macht! En dat hebben ze! Denk niet dat Trump even makkelijk de verkiezingen gaat winnen. Dit verspreidt zich als een olievlek en een percentage zal altijd overstappen. Een percentage dat de doorslag kan geven voor de verkiezingen.

WAAK DAARVOOR IN NEDERLAND! Houd je ogen open is mijn advies en ook maar mijn mening.

Het tweede punt is dat Engel zich overal in de picture speelde. Ook ik kwam met hem in contact. Je steunt het, je plaatst een banner. Je ziet hem op TV. Tot zover denk je:”Ah, das wel goed!”.

Dat was ook mijn reactie. Ik complimenteerde hem er nog mee. Ik wist niet wat ik nu wel weet.

Maar vervolgens, zonder samen te gaan werken of te overleggen met een aantal achterbannen die zich in lange tijd hebben opgebouwd, zoals wij van CSTV, laat hij met z´n vrienden links liggen en maakt er een eigen show van. ook dat is niet zo erg, ware het niet dat het meer fout doet dan goed.

Er zijn langer bestaande platforms met mensen uit alle lagen van de samenleving die heel graag meewerken een sterke aak te maken. Ineens start Engel wat rechtszaakjes op. Kansloos. Lijkt prachtig maar het verpest het en maakt het moeilijker en écht goed voorbereidde zaak op te zetten met heel veel mensen erachter. Ja er is haast, kun je dan zeggen. Klopt, en dat is nu verziekt.

Dit zal niet iedereen zijn of haar mening zijn. Dat is aan een ieder. Voor mij persoonlijk is het onbegrijpelijk dat niet bij iedereen direct de alarmbellen gaan rinkelen. Wolven in schaapskleren bestaan. HEEL VEEL!! En die misleiden.

Het stuk over Willem Engel. Het staat er. Zeer ongenuanceerd. Dat weten de schrijvers nu ook wel. Die boodschap is echt wel ontvangen. En nee, ze voelen zich er niet lekker over maar schrijven wel wat ze zien. Het blijft er staan want ik ga niet censureren. Dat heb ik nog nooit gedaan. En reken maar dat er stukken zijn geweest waar ook ik het niet 100% mee eens was. Ze staan er wel. Ik bepaal de mening van een ander niet.

CommonSenseTV gaat zich niet mengen in vetes

Zoals ik al zei schieten de groepen en mensen als paddenstoelen uit de grond tegen de coronawaanzin. Goede zaak. Want er staat wat op het spel.

Maar wat zien we? Onderlinge strijd, de één maakt de ander zwart en andersom. Die hoort bij die maar die weer bij die. Er ontstaan kampen. En we schieten er geen r**t mee op.

Er zullen veel mensen zijn die zich gaan verdiepen in deze mensen. Het Goede van het Kwade proberen te onderscheiden. Ook onder mensen die zich voordoen alsof ze voor de “goede zaak” staan, zitten rotte appels. Dat hebben we wel geleerd.

Mochten we echt ergens keihard bewijs voor hebben, dan ben je verplicht dat te plaatsen. ook over andere groepen maar de waarheid komt vanzelf wel boven water. En dat duurt nooit lang.

Maar ik pas er voor om mee te gaan in die vetes onderling. Dat gaat niet gebeuren hier op CommonSenseTV.

Was dit dan een les? Ja. Ik had het op sommige punten wel anders aangepakt had ik het over kunnen doen. Daar heb ik allang over gesproken met de betrokkenen ook. Zowel met de auteurs als met Chris.

Niet als verontschuldiging, maar om scherp te blijven wat het beste is voor CommonSenseTV.

Wij doen ons ding zoals we dat altijd gedaan hebben en gaan niet lopen prikken in dat wespennest.

Voor je het weet zit je er zelf midden in en wordt je vergeleken met de ene kant of de andere kant. Geen zin in. Gaat niet gebeuren. Daar heb ik niet alles voor opgebouwd. Anderen hebben misschien bedrijven achter zich staan of grote geldschieters. Dit platform is van 0 opgebouwd en laat ik absoluut niet door vetes tussen anderen afbreken.

En daar sta ik nu voor. CSTV zit niet in kamp die of die. CTSV is CSTV en is bereid samen te werken waar dat kan.

Ik ben volledig onafhankelijk en dit platform zal altijd volledig onafhankelijk blijven. Er zit geen geldstroom achter dit platform. Donaties zal ik ook kort heel open over zijn hoe dat er op dit moment voor staat en wat we er mee doen:

Ik ben een simpele burger. Ik geef €150 per week aan mijn vrouw/vriendin die meer dan 100% achter mij staat, voor de algemene kosten die iets lager liggen dan in Nederland. (ik heb niets met trouwen, het is me om het even). Een gedeelte gaat naar diegenen die het hardste meewerken in de vorm van, uiterst schamele fooien. Er is overigens niemand die daar ooit om heeft gevraagd, maar ze verdienen het. Er worden ondertitels mee betaald zodat we meer kunnen laten zien. We kunnen de website in stand houden en uitbreiden. Maandelijkse kosten betalen om het in de lucht te houden en de maandelijkse kosten van een aantal plugins op onze website. We kunnen plannen realiseren die we al heel lang hebben en waar we voor sparen. Inmiddels hebben we ook al een verslaggever die binnenkort met een hele verrassende gast een interview af gaat nemen en verder heb ik zelf tussen de 0 en 300 euro continu op mijn rekening. Dat is mijn bezit. Liever dat dan Google Ads, advertenties van multinationals en mannetjes die geld willen geven en een vinger in de pap willen hebben. Nobel he? Maar daar is het niet zo om. Meer omdat ik zonder teveel gedoe rustig buiten de radar even hiermee door kan gaan en zo krijg je ook puur nieuws. En dat wil ik zo houden. Beetje meer geld? Ja, dat wil ik wel en dat komt vanzelf wel. Kan ik een hoop rotzooi oplossen. Maar het houdt me nu niet echt bezig want wat is het geld nog waard als datgene wat ons te wachten staat ons toch gaat slopen?

Mocht de geldstroom groter worden, dat je ook echt belasting moet gaan betalen en officieel moet worden, dan zullen we toch iets commerciëler te werk moeten gaan. En omdat we groeien gaat dat er aan komen. Voor een affiliatespecialist was dit al een goudmijntje geweest. Die had de bezoekersaantallen volledig uitgebuit. Maar die Blackhat manieren hou ik niet zo van. Daarbij verloochen je je platform nogal wanneer je geld verdient met een advertentie van bijvoorbeeld Amazon. Geef mij maar de timmerman uit onze achterban als adverteerder.

Zien we dan wel. We zullen zo transparant mogelijk blijven zonder té naïef te worden uiteraard. Je kunt niet alles klakkeloos neerzetten.

De laatste 2 dagen heb ik vrijwel geen artikel geschreven, geen video gemaakt, email werkt niet en ik merkte dat ik er even doorheen zat. Dit geval was onderdeel daarvan. Weer een stuk schrijven waar ik, ik, ik, staat daar houd ik helemaal niet van maar achteraf ben ik blij dat ik het van mij af heb kunnen schrijven en voel direct weer die boost om verder te gaan met waar ik altijd zo graag mee bezig ben. Ik hoop dat de rest dat ook weer heeft!

CommonSenseTV! Wij gaan Nederland wakker schudden!

We zullen even iets rustiger aan doen, alhoewel ik het wel prachtig vind om te zien dat nu ik wat minder post ineens Leslie en Jens meer dan normaal beginnen te posten. Fantastisch!


Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
17 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
17
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x