NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoEspañol

Column: The Big Corona Picture

The big corona picture

Als macro-econoom en financieel analist probeer ik altijd het grote geheel te begrijpen van processen, gebeurtenissen, maatregelen en van de gevolgen die die opleveren.
Al vanaf het begin van de corona-virus uitbraak analyseer ik de informatie over het gedrag en de verspreiding van het virus. De getallen die rondgestrooid worden. De angst die gecreëerd wordt. De maatregelen die verschillende overheden nemen. En ook analyseer ik landen met overheden die geen of nauwelijks maatregelen nemen. En alle resultaten en gevolgen die dat oplevert.
Het werd al snel duidelijk dat de mainstream media zelf helemaal niets onderzoekt en slechts als roeptoeters fungeren van een paar virologen die op een soort van dictatoriale wijze de macht hebben overgenomen in de wereld en door de meeste overheden blindelings gevolgd worden.

Maar diegenen die wel echt analyse uitvoeren van wat er aan de hand is, weten dat de werkelijkheid heel anders is dan dat wat ons wordt voorgehouden.
In werkelijkheid wordt onze samenleving gesloopt. Bedrijven gaan failliet, mensen worden ontslagen, mensen leven in stress, angst, onzekerheid. En volgens de officiële cijfers blijft het virus zich maar verspreiden..

Ondertussen proberen overheden de economische schade voor bedrijven en personen te dempen door flink met geld rond te strooien.
De overheidsfinanciën van de meeste landen stonden er al niet al te best voor en door de lock-downs met alle economische schade die dat oplevert wordt een flinke wissel op een bijzonder onzekere toekomst getrokken. De schuldenlast van de meeste Europese landen zullen de euronormen ver overschrijden.

Ook de ECB doet een flinke duit in de zak.
Daar stond de bankbiljettenpers al jaren aan maar is nu een paar versnellingen hoger gezet. Of de ECB zijn bevoegdheden te buiten gaat laat ik hier maar even in het midden. Maar inmiddels is de balans van de ECB in korte tijd gestegen tot boven de 6.000 miljard euro!!!!! Dat is de helft van de omvang van de economie van de eurozone. De discrepantie tussen de geldhoeveelheid en de reële economie gaat een ongekend groot probleem worden. Er zijn economen die zullen denken dat het allemaal we mee zal vallen, andere centrale banken doen het tenslotte ook, maar deze kruik gaat zolang te water tot die barst. Elke economische wet zegt dat dit zal gaan leiden tot hyperinflatie. Nu zien we vooral inflatie in assets (aandelen, obligaties, huizenprijzen) maar uiteindelijk zal de inflatie zich breed gaan ontwikkelen.
En dan zijn de gevolgen niet te overzien. Alle centrale banken, die als belangrijkste opdracht hebben om de inflatie onder controle te houden, zullen volledig machteloos staan.

You can fool all the people some time, you can fool some people all the time, but you can not fool all the people all the time.

Willen overheden ons allemaal de hele tijd blijven belazeren? Willen ze echt de hele wereldeconomie naar de vaantjes helpen?
Het is overduidelijk gebleken dat lock-down, mondkapjes, avondklokken en weet ik wat voor meer onzinnige maatregelen die diverse overheden uitvaardigen, geen enkel positief effect hebben op de verspreiding van het corona virus. Sterker nog, ik durf wel te concluderen dat de landen met de minste maatregelen zeker geen slechtere resultaten boeken dan het gemiddelde en landen met de strengste maatregelen boeken aantoonbaar slechtere resultaten dan het gemiddelde.

Ben ik nou zo slim of zijn jullie nou zo dom (Louis van Gaal)

 

 

Hoe kan het toch zijn dat overheden in de meeste landen volharden in een vernietigende strategie die al lang bewezen heeft geen positief effect te hebben op de ontwikkeling, verspreiding en de gevolgen van het virus. Ik heb het weleens vergeleken met het in brand steken van alle huizen in je straat omdat je fiets een lekke band heeft. En als je band dan daarna nog steeds lek is, dan steken we alle huizen in de volgende straat ook maar in de fik.

Als analist probeer ik altijd het grote verband te zien en te begrijpen wat er gebeurt.

But I can not connect the dots with this……

Viruswaanzin, Maurice de Hond, Een oorlog reeds verloren, Blue tiger studio, TTM communicatie, Café Weltschmertz, Lange Frans, CommonSenseTV en nog vele andere(n websites) komen met alternatieve oplossingen ,studies, meningen, ideeën en maatregelen. Steeds gebaseerd op heldere argumentatie en/of grondige studies.

Prove me wrong,
heeft Willem Engel diverse malen gezegd tegen het RIVM. Maar het enige wat ik het RIVM heb horen zeggen is dat de bevindingen van (o.a. Willem Engel en Maurice de Hond) niet zijn bewezen.
Terwijl het RIVM en het OMT zelf met allerlei onbewezen bevindingen en maatregelen komen.

De getallen die te vinden zijn op de site van het RIVM bevestigen niet, maar ondergraven het slopende paniekbeleid van het RIVM, het OMT en de regering.
https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/grafieken

Het aantal ziekenhuisopnames in héél Nederland is sinds 26 mei niet boven de 9 per dag geweest en de meeste dagen zijn het er 1 of 2. Sinds 18 juni zijn er nauwelijks mensen overleden door covid-19

Maar als we de virologische weekstaten erbij pakken (even zoeken hoor) dan wordt het nog gekker.
Dan blijkt dat coronavirus in de laboratoriumtests vrijwel onbestaand is.
(tot voor kort werd coronavirus in de weekstaten niet eens apart vermeld maar maar was onderdeel van het kopje “overig”.)

Vrijwel niemand van de patiënten die zich bij de dokter melden met luchtwegklachten en/of griepachtige klachten, die getest worden met een laboratorium test, blijken besmet met corona.

Week 34: 0 gevallen van corona besmetting
Week 33: 0 gevallen van corona besmetting
Week 32: 1 geval van corona besmetting
Week 31: 1 gevallen van corona besmetting
Week 30: 2 geval van corona besmetting
Week 29: 3 gevallen van corona besmetting
Week 28: 1 gevallen van corona besmetting
Week 27: 2 gevallen van corona besmetting
Week 26: 4 gevallen van corona besmetting
Week 25: 7 gevallen van corona besmetting
Week 24: 1 geval van corona besmetting
Week 23: 2 gevallen van corona besmetting
Week 22: 5 gevallen van corona besmetting
Week 21: 5 gevallen van corona besmetting
Week 20: 1 geval van corona besmetting

U ziet het dames en heren. Wat een pandemie, wat een rampspoed voltrekt er over ons land.

Dit zijn dus de uitslagen van 21 laboratoria (trend-representatief voor heel Nederland). Testuitslagen van mensen die naar de dokter gaan met luchtweg- en/of griepachtige klachten.
Op het hoogtepunt van de ‘pandemie’ is 48 gevallen in een week eens een keer de hoogst gemeten waarde!!!

Maar in de krant lezen we over de 2e golf met dagelijks vele honderden besmettingen.
Ik las onlangs dat in een café in Hillegom vele mensen geïnfecteerd waren. Ik denk dan: hoe is dat mogelijk? In een café waren blijkbaar 200 mensen aanwezig. Werden die allemaal tegelijk ziek of zo? Hebben die een dokter gebeld die ter plekke alle aanwezigen is gaan testen?
Willem Engel roept al maanden dat de corona test onbetrouwbaar is. Bovenstaande discrepantie tussen een daadwerkelijke laboratoriumtest en de bekritiseerde PCR test is hallucinant.
Het RIVM weet dit. Het OMT weet dit. De regering weet dit.

Waarom dan toch door blijven gaan met alles naar de vaantjes helpen?
Zijn ze echt allemaal zo dom of is er iets anders aan de hand?

Laten we eens luisteren naar de complotdenkers. Mafkezen met aluminium hoedjes. Zo worden ze weggezet.
Ik ben geen complotdenker maar analist. En op het moment dat andersdenkenden voor gek worden verklaard en tegelijkertijd worden gecensureerd, wordt ik achterdochtig.

Gekkies mogen toch gerust hun meningen verkondigen.
Er zijn maar een paar gekkies en voor de rest zijn we allemaal verstandige mensen, toch?
Waarom dan censureren?
Ik heb de documentaires van Janet Ossebaard bekeken en luister graag naar Veron Coleman en David Icke.
Veel interessante onderwerpen, onderzoeken, meningen. Complot theorieën? Misschien!
Ik heb ‘De Protocollen van de Wijzen van Zion’ gelezen. Verzonnen, geplagieerd of echt waar? Ik weet het niet. Daar kan ik geen mening over vormen. Maar vrijwel alles wat in De Protocollen wordt beschreven is nu wel aan het gebeuren.
Animal Farm en 1984 stonden bij de boekhandel vroeger in de afdeling ‘fictie’, tegenwoordig staan ze in de afdeling ‘documentaire’.

En als ik Bill Gates hoor zeggen in een interview dat hij de bevolkingsgroei wil reduceren….
In een besloten bijeenkomst met zijn vriendjes verklaart hij dat de bevolking met 15% moet worden gereduceerd….. “En met vaccins moeten we dit kunnen bereiken.”
Wat heeft dat in godsnaam te betekenen??? (later heeft hij een andere draai aan zijn woorden gegeven)
Ook heeft hij zich laten ontvallen dat vaccins zijn meest lucratieve activiteit (investering) ooit gaat worden. What??? Hij heeft 100 miljard dollar verdient met Microsoft.
Moderna wordt naar voren geduwd als leverancier van ruim 14 miljard vaccins (iedereen 2x) per jaar voor de hele wereldpopulatie. En 3x raden wie zijn tentakels in deze en vele andere farma ondernemingen (o.a. J&J en Astra) heeft!!
Oh, en Moderna heeft al laten weten dat elk vaccin minimaal $50.- gaat kosten.
700 miljard dollar per jaar dus!!!

Bill heeft gelijk. Die 100 miljard die hij aan Microsoft heeft verdient is maar een schijntje.
De WHO wil niet weten van werkende medicatie, alleen een vaccin kan oplossing bieden.
En 3x raden wie de grootste financier van de WHO is……
Wiens brood men eet, wiens taal men spreekt.

Dan probeer ik nog eens een keer de dots te verbinden:

– Regeringen doen er alles aan om zo veel mogelijk angst, paniek en onrust te veroorzaken.
– In werkelijkheid blijk het virus helemaal niet zo schadelijk en/of dodelijk als steeds wordt geroepen.
– Het lijkt er zelfs op dat het virus nauwelijks rondwaard.
– Bewezen is al veelvuldig dat er op grote schaal wereldwijd wordt gesjoemeld met besmette en overleden patiënten in ziekenhuizen. Er is opdracht ‘van hogerhand’, om zo veel mogelijk patiënten en overlijdens toe te schrijven aan covid-19.
– Goede resultaten die worden geboekt met medicatie door artsen wereldwijd worden geridiculiseerd of zelfs verboden.
– De WHO heeft zich als een van de meest onkundige of onbetrouwbare instanties ooit bewezen maar alle richtlijnen van de WHO worden door de meeste landen klakkeloos overgenomen
– Er wordt gelogen over het aantal infecties.
– Er wordt gelogen over het effect van maatregelen.
– Het kan toch niet waar zijn dat regeringen wereldwijd niet kunnen toegeven dat ze fout beleid hebben gevoerd en daarom krampachtig doorgaan???
– Er moet een vaccin komen.
– De mensen worden zo bang gemaakt dat ze straks in de rij staan voor een vaccin.
– Bill Gates en zijn kornuiten worden de leveranciers van de vaccins.

Er zijn boze tongen die beweren dat tijdens de Spaanse griep (1918-1919) de meeste mensen zijn overleden door haastig in elkaar geknutselde vaccins. Laten we er vooralsnog vanuit gaan dat dat niet met kwade intenties is geschied.

Al met al begin ik het volgende te denken:

Vele mensen zullen gaan sterven door de vaccins die ons gaan worden opgedrongen. Niet door corona, maar door de vaccins die de mensen zich met graagte, wegens doodsbang, gaan laten inspuiten.
Het doel is 1 miljard doden (weet je nog, 15 % reductie van de wereldbevolking is het streven van Bill). Maar ja, met een dodelijk vaccin weet je natuurlijk maar nooit waar het ophoudt.
Natuurlijk liggen de verklaringen al klaar. “Het vaccin is heel goed, maar het coronavirus is zo krachtig dat het vaccin er niet tegenop kon.”

In dit licht bezien is het dan ook niet zo heel erg dat een flink deel van de economie en het financiële stelsel naar de vaantjes gaat. Enerzijds zijn we straks met veel minder mensen en anderzijds wordt er echt wel voor gezorgd dat het niet de welgestelden van deze wereld zijn die gaan overlijden aan de vaccins.
Ik denk niet dat Bill Gates zichzelf en zijn familie laat vaccineren.

Maar het gaat allemaal nog een stap verder als je dan ook nog eens gaat kijken en luisteren naar het onderzoekswerk van Spiro Skouras en op de websites van de WHO, The Rockefeller Foundation en vooral The World Economic Forum. Daar bekruipt mij het gevoel dat Bill Gates in dit hele spel maar een pionnetje is en dat er veel meer speelt dan een reductie van de wereldbevolking. Verborgen in prachtig gepresenteerde rapporten en toespraken komen hier en daar gruwelijke duistere plannen aan het licht. Er staat ze een totaal controle over de wereld voor ogen. Een controle die zo ver gaat dat ze met technologieën de gedachten van mensen kunnen uitlezen en aanpassen. Een controle over de volledige voedselproductie. Een controle op alles.
‘The Great Reset’, noemen ze het.

Mijn oud collega en vriend Kees, een zeer kundig analist, macro-econoom en radio-commentator zei
(vrij vertaald) tegen mij:
“Marcel, je zoekt het allemaal veel te ver. Er zijn een paar ‘deskundigen’ aangesteld die ons door deze ‘pandemie’ moeten loodsen. Er bleek al snel dat die er behoorlijk naast zaten. Maar ja, als de deskundigen dat gaan toegeven dan vallen ze erg hard van hun voetstuk. Dat gaan ze dus niet doen. En de regering is in het paniekverhaal meegegaan en kan inmiddels ook niet meer terug. En dat geldt ook voor de televisie-nieuwsdiensten en de kranten. Elke dag, maandenlang, berichten over de verwoestende pandemie, dan heb je geen mogelijkheid meer om op een dag te berichten dat het allemaal wel meevalt en dat we er een griepvariant bij hebben. Zo zit dat. En meer zit er niet achter.”

Ok, als de theorieën betreffende Gates, WHO, WEF, RF niet waar zijn, en het inderdaad zo is zoals Kees het beredeneert, dan heb ik een hele goede oplossing voor alle regeringen.
Er is namelijk een vaccin dat gegarandeerd veilig is, beschikbaar is, goedkoop is en geen bijwerkingen heeft: NaCl 0,9%.
Vaccineer iedereen hiermee en presenteer dan daarna de echte getallen van geïnfecteerden. Spectaculaire daling ten opzichte van de huidige mickey mouse testmethodes!
Iedereen genezen, geen bijwerkingen en alle politici kunnen zichzelf zonder gezichtsverlies op de borst gaan kloppen.

Met vriendelijke groet,
Marcel van Tol.
Lees ook!
https://commonsensetv.nl/slecht-9-000-coronadoden-in-de-vs-klopt-laat-je-niet-misleiden-door-de-media-lees-dit/
4.8 9 votes
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
5 Reacties
meest gestemd
nieuwste oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Bart

Beste Marcel, dank voor je bijdrage. Ik hoop dat je voor CSTV blijft schrijven. Ook Kees de Kort is overigens van harte welkom. Zoek het antwoord op al je vragen echter in de VN agenda’s, Agenda 21, Agenda 2030 (hun 17 Strategic Development Goals) en 2050 en verder, het WEF, de 4e Industriele Revolutie (dit maal wordt de mens zelf veranderd), de Georgia Guidestones (90% bevolkingsreductie op wereldschaal) en vele vele vele vele andere organisaties rond dit duistere web. Het is een ongekende structuur die groots en wereldwijd is opgetuigd zonder iemand iets te vragen. Zouden ze dat hebben gedaan,… Lees verder »

marcelvantol

Dank je wel Bart.
Ik wil graag blijven schrijven voor CSTV.
Ik zal het Kees ook voorleggen.
Hij is overigens elke dag te beluisteren op BNR nieuwsradio:
https://www.bnr.nl/podcast/kees-de-kort
En regelmatig te gast bij Ad Verbrugge/De Nieuwe Wereld:
https://www.youtube.com/watch?v=a5LRGD8FQjk

corpluym

Beste Marcel,
Bekijk onderstaande eens, misschien dat U hier Uw antwoord vindt.
https://www.youtube.com/watch?v=4ntHvFkiyCM&list=PL9A31FAE345838405&index=20
Excuses voor de kwaliteit.

Last edited 27 dagen geleden by corpluym
Karel Appel

Beste Marcel, geweldig artikel . Ik ben trouwens eens op zoek gegaan naar de virologische weekstaten die noemt om te kijken of er nog meer interessante bevindingen zijn maar kan deze zo echter niet vinden.
Kun je misschien een verwijzing naar de bron geven?

marcelvantol

Hallo Karel,
Hier is een link om te Virologische Weekstaten te vinden. Het is een excel (CVS) bestand.
https://www.rivm.nl/documenten/recenteviruitslagen27w

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

THIERRY BAUDET'S NIEUWE BOEK

POLITIEK VAN HET GEZOND VERSTAND

Van: Thierry Baudet

24,95 bij Succesboeken

Laatste nieuws

EURODYNAMYCA

Van: Jean Wanningen

19.95 bij succesboeken.nl
DE BILDERBERGS CONFERENTIES

Van: G.Aalders

22,50 bij Succesboeken
5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x