CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Column Rients Hofstra – Kundige onkunde

Aan het begin van de opmars van covid-19 werd vol ingezet op groepsimmuniteit.

En, oh ja, jongeren zouden geen gevaar lopen, volgens amateur viroloog Rutte. Deze stellige uitspraken kon hij zich onlangs in de Kamer niet meer herinneren. Opmerkelijk dat het nu de jongeren zijn die de besmettingen veroorzaken en groepsimmuniteit geen item meer is. Oké, voortschrijdend inzicht! Dat kan. Maar waar fouten, dat ouderen geïsoleerd en afgezonderd van naasten veilig zouden zijn, amper tot niet zijn erkend, moeten studenten die samenhokken in te kleine ruimtes nu ineens oppassen.

Mondkapjes moeten opeens, waar die eerder onnodig waren. Echter, mondkapjes geven de mensen schijnveiligheid. Dragers wanen zich veilig, terwijl virussen zo intens klein zijn dat ze met in- en uitademen gewoon overal doorheen fladderen. Volgens sommige berichten zouden in Duitsland al 3 kinderen van rond de 14 jaar zijn overleden door het langdurig dragen van mondkapjes. Verder wil niemand weten hoeveel bacteriën zich in zo’n kapje ophokken. Citaat op de voorpagina van het AD: ‘Experts gaan opnieuw onderzoeken of het kapje nut heeft.’ Hoezo beleid op deskundigheid?

Bejaarden die zich een ophokplicht moesten laten welgevallen, schijnen nu maandenlang enorm gelukkig te zijn geweest. Geen gedoe met bezoek, geen gezeik van irritante schoondochters en stress van ettertjes van kleinkinderen. Fake-nieuws van een complotgekkie? Welnee, de uitslag van enkele ‘gestudeerden’ van de UvA, als je het overheidsblaadje AD mag geloven. Nee, moet geloven, want het AD is net als de Telegraaf en de kwaliteitsnieuwsboeren van de NRC en de Volkskrant, uiteraard volledig autonoom, heel eerlijk, grondig objectief en uiterst betrouwbaar.

Grappig dat het killer-virus geen vat heeft op 50 mensen bijeen in de open lucht (51 wordt poeplink!), moet het gedogen dat 30 personen in grote ruimtes net te weinig zijn om toe te kunnen slaan, maar is wel zo link om los te gaan, als we thuis meer dan 3 mensen uitnodigen. Of is de Rutte-limiet maar 1, als je samen al een gastpaar bent? En hoe zit dat met de controle bij 4 of per ongeluk 5 gezonde gasten? Ach, onze Führer rekent op de verraadbereidheid van buren of toevallige passanten.

Het stadionpubliek bij voetbalwedstrijden gedraagt zich redelijk tot goed naar de onbewezen en eenzijdig opgelegde maatregelen, maar de spelers omhelzen elkaar na een doelpunt en na het eindsignaal. De spelers mogen door, het publiek is rijp voor een oncontroleerbare uitbraak à la Bergamo. Hoeft een dood virus niet zelf te kiezen. Na goed gedrag op de tribunes en geen coronabesmettingen c.q. uitbraak op De Dam op 1 juni, de massale betogingen in Berlijn en laatstelijk in De Kuip, moeten voetbalwedstrijden zonder publiek, maar mogen pretparken, dierentuinen en musea openblijven. Welke ‘deskundige’ onbenul bepaalt hier het beleid?

Ministers mogen hun schoonmoeders knuffelen, wat weer gevolgen heeft voor de criminele aso’s die dat eerder ook deden. Immers de boetes zijn met terugwerkende kracht ineens drastisch verlaagd waardoor de aantekeningen op honderden strafbladen konden worden verscheurd. Grappie kan aldus zonder strafblad gewoon blijven kleven op het pluche. Waar een bruiloft op ‘niveau’ al niet goed voor is.

Hugo de Jonge bestelde blind miljoenen vaccins die nog niet uitgetest, maar alwel aanzienlijke bijwerkingen vertonen. Ach, die bijwerkingen worden later gewoon opgeteld bij de talloze medische fouten, waaraan jaarlijks rond de 18.000 mensen sterven. Let wel: 18.000 doden. Jaarlijks! Waarbij 1,5 meter en mondkapjes geen enkele rol vervullen. ‘Het kan verkeren’, zei Bredero reeds.
Kortom, Rutte, De Jonge en Grapperhaus lijken het verstand van een halve microbe te hebben. Of ze voeren sluipenderwijs een geheel andere geheime agenda uit. Dat eerste wil ik nog geloven, dat laatste zeker. Maar waar blijven de intelligente, kritische snurkers?

Interessante vraag: hoe komt het RIVM aan alle schrikbarende aantallen? Nou heel simpel, elke nies is een covid-19 gevalletje en elke dode zal wel ergens een dubieus virusje herbergen. Opmerkelijk is dat op de overlijdenspagina’s van de MSM zo goed als iedere dode ouder is dan 80. Heel normaal zou een leek kunnen zeggen.
Tijdens eerdere griepuitbraken is er nooit getest, toen bleven koortsige mensen gewoon thuis. Niet om anderen niet te willen besmetten, maar omdat ze rillend in bed bleven. En geen arts of carrièrepoliticus die er wakker van lag. Als we kijken naar het totale dodenaantal in week 32 van de afgelopen 4 jaar, komt het CBS met de volgende getallen: 2017 > 2657, 2018 > 2745, 2019 > 2629 en …. 2020 (inclusief alle covid doden) > ‘maar’ 2609. Alle redenen om fors in te grijpen, te dreigen met een totale lockdown. Rutte for president! (Zal Willem A. niet leuk vinden.)

Probeer eens een afspraak te maken met je huisarts. Als je geen covid-19 symptomen hebt (natte neus, hoestje of een verdwaalde nies) dan tel je niet mee, kan een afspraak niet gemaakt worden. Het advies is dan een kijkje te nemen op de site van ‘thuisdokter.nl’. Op pagina 4 van het AD van vandaag dit bericht: ‘Minder reguliere zorg om nieuwe golf op te vangen.’ Krijgen alle niet coronisten dan hun zorgpremies teruggestort? Toch al gauw ruim € 1000,- op jaarbasis.

En voorts wil het kabinet corona ‘met grote dreun stuiten’. Mogen buitenlanders dan nog wel de landsgrenzen passeren?
Een andere interessante vraag is waarom er al niet jaren geleden, na jaarlijks circa 8.000 ‘griepdoden’ bewust beleid is gevoerd. Preventief en actief beleid. Beleid om bijvoorbeeld obesitas te bestrijden door gezond voedsel naar 0% btw te verlagen en fastfood, vet en suikerhoudende meuk te belasten met minimaal 20% btw of meer? Of deden de doden er in voorgaande griepjaren niet toe? Of hebben de lobbyisten, dit keer van de farmamaffia, de macht al tijden in handen en zijn vakinhoudelijke onbenullen op het pluche de uitvoerders?

Kijk voor de aardigheid eens naar het AS-systeem (alternatiefstaatsbestel.nl/doelstelling) en kom tot de conclusie dat dit soort strapatsen, inclusief onwettige noodwetten, dan niet mogelijk zijn. AS gaat immers nog wel uit van een democratie en stelt de burgers centraal!

En dan hoor je in het geruchtencircuit dat Kamerleden gewoon naast elkaar staan als de camera’s niet draaien. Totdat de bode roept dat die krengen weer gaan snorren. Maar ja, op geruchten moet niet worden ingegaan.

Rients Hofstra

Ook van Rients Hofstra:

Maakt de gelegenheid de dief?

Column Rients Hofstra: “Hoezo betrouwbare overheid?”

Deel en like zoveel mogelijk! Zo doorbreken we samen de censuur!

5 7 Stemmen
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
5 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
5
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven