Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Houd ons in de lucht om mee te strijden voor de vrijheid

De generatie cultuurshock!

Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Eigenlijk is het wel heel bizar, toen ik negentien jaar oud was, leefde ik nog in een droomwereld, de toekomst lag nog voor me open, mobieltjes en computers bestonden er voor ons nog niet, ik woonde in een zomerhuis, werkte gedurende de week en in het weekend werkte ik in een discotheek en ging daar ook stappen zoals dat toen heette.

Ik was gek op dansen, stond als er maar even plek en tijd was op de dansvloer met leuke meisjes te dansen, wat een aanleiding werd tot wel een heel bijzondere uitstap, die maar weinig jongens van die leeftijd toen durfden te maken.

In die tijd lag het geld nog letterlijk op de straat, dat was ik vanaf kind zijnde al gewend, voedselbanken bestonden nog niet, van een Marokkanenprobleem was nog geen sprake, mensen hadden nog dromen en konden nog wel wat van elkaar hebben, de verdraagzaamheid onder elkaar en de vrijheden van toen waren een stuk beter als vandaag de dag, je hoefde toen ook niet gelijk volwassen te worden.

In sommige dingen was er uiteraard wel de kleinzieligheid, ja ik was namelijk helemaal gek van dansen en regelmatig vroegen in die tijd meisjes mij om eens mee te gaan naar hun dansschool.

Ik herinner me nog Anja die in een zelfontworpen turquoise jasje op de dansvloer stond, zij was gefascineerd van hoe ik me op de dansvloer bewoog en ik duidelijk van haar met haar mystieke armbewegingen.

Hoe anders is dat nu voor de 19-jarige Jonathan, een nieuwe columnist voor CommonSense TV, waarvan ik vind, dat hij zich heel goed weet te verwoorden, qua leeftijd zou ik de vader van deze student kunnen zijn, met hetgeen hij hier weergeeft was ik in die tijd toen ik zo oud was helemaal niet bezig, in mijn tijd was alles nog relatief simpel, ik had op mijn achttiende PvdA gestemd en stond lijnrecht tegenover mijn vader die uiteraard toen CDA stemde, dat deze stem maar eenmalig was op de PvdA, dat kon ik toen nog niet vermoeden.

In die tijd stemden veel van mijn vrienden links en ja ook ik ging daar toen in mee, maar dat links van toen was toch net nog even anders als dat links van nu, als je nog over links kunt praten, want eigenlijk klopt er momenteel het nodige niet meer. Het extreme links van toen was er uiteraard al wel, want wie van de ouderen onder ons kent niet de leus: “Geen woning, geen Kroning” wat sloeg op de kroning van toen nog prinses Beatrix, dat was ik meen ik in 1980, gescandeerd door de woningkrakers van toen en in de gemeente waar ik woonde wapperde er korte tijd in de gemeente waar ik nog steeds woon, een zwarte vlag halfstok!

Uiteraard werd deze vlag heel snel verwijderd, maar in die tijd konden dergelijke ludieke acties nog wel een grijns op de gezichten van de mensen teweeg brengen, zelfs op de kroningsdag van Beatrix.

Tegenwoordig keert dus een heel groot gedeelte van de jongeren de politiek de rug toe en Jonathan analyseert dit, uiteraard kreeg Jesse Klaver zijn groupies als vermeend popster achter zich, maar wat heeft deze knul nu meer in huis dan mogelijk een leuk bekje?

Toen ik dus een jaar of negentien was en doordat ik waanzinnig verliefd was geraakt op Anja, kwam ik als jongen in aanraking met klassiek ballet, iets wat ik zo’n zes jaar heb gedaan, ik was hiervoor helaas te oud om daar een een beroep van te maken, maar dit was nog wel een hele leuke vrij zorgeloze tijd, met Anja werd het uiteraard nooit wat, maar in deze tijd hadden mensen zoals ik nog dromen.

Maar bij Jonathan zie ik dat hij zich terecht zorgen maakt over de huidige politiek, ik kan niet anders zeggen dan dat ik zijn zorg volledig met hem deel!

Gisteren 02-11-2004 was het dus 15 jaar geleden dat Theo van Gogh werd vermoord door een moslim, toen was jonathan nog een kleuter, het geeft wel aan tot wat een land Nederland aan het verworden is, een ziek land, waar de waarheid niet meer gezegd mag worden!

Voor wie nog denkt in links en rechts, die komt hier bedrogen uit, de VVD van Mark Rutte is helemaal niet rechts meer, het CDA is al net zo globalistisch als de VVD, met de coalitievorming van Rutte III, werd de PVV in een cordon sanitaire geplaatst, dat kwam eigenlijk omdat de PVV behoorlijk EU sceptisch is, het FvD is net als de PVV EU sceptisch, dus was het niet erg verwonderlijk dat voormalig D’66 leider Alexander Pechtold een waar offensief voerde tegen de FvD, want men was dus doodsbang, dus werd Yernaz Ramautarsing zwaar onder vuur genomen voor de gemeenteraad van Amsterdam.

Voor wie nog steeds links/rechts denkt mag mij even komen uitleggen, hoe dan een VVD dus de PVV als tweede partij van Nederland aan de kant kan zetten en wel met een Groen Links, wat in de volksmond toch wel extreem links wordt genoemd zou willen gaan regeren?

De uitleg is vrij simpel, VVD en CDA zijn globalistisch rechts, bij het globalisme wordt de politieke kleur uitgeschakeld, dus zijn VVD, CDA, PvdA, D’66 en Groen Links, om er maar een paar te noemen, helemaal niet links of rechts meer, maar vallen allen onder de éénheidsworst van het globalisme, dan is het ook niet vreemd, dat de VVD GroenLinks programma’s uitvoert.

Dan is het dus helemaal niet verwonderlijk dat dit kabinet de boeren en de bouwers, dan wel de grondwerkers in de steek laat en dat een deel van de oppositie zich daar ook niet meer druk over maakt, ze zijn namelijk in de praktijk helemaal geen volksvertegenwoordigers meer, maar ze zijn in dienst als regent van Brussel, van de EU, dat is er werkelijk gaande!

Dus Jonathan maakt heel duidelijk een correcte analyse in zijn opiniestuk, maar dit gaat nog veel verder dan het verwijderen van posters van de FvD, terwijl posters van D’66 ongestoord mogen blijven hangen, men probeert EU sceptische partijen de mond te snoeren en gaat zelfs over tot een politiek proces.

Het begint erop te lijken dat er de nodige barsten ontstaan in het globalistische bastion, de SP als linkse EU sceptische partij, is bezig om het referendum in bindende vorm terug te krijgen en de PVV en FvD nemen dit kabinet zwaar onder vuur op tal van punten als EU sceptische rechtse partijen, het is zelfs uiterst vermakelijk om te zien hoe minister Ollongren het vuur aan de schenen wordt geworpen, zelfs nu ze ziek thuis zit gaat het spervuur gewoon door.

Ik hoop voor mensen zoals een Jonathan, die hier meesterlijk op nog zo’n jonge leeftijd al aan weten te geven wat er al niet mis is in Nederland, dat zij niet zo’n cultuurshock hoeven meemaken, want het Nederland van nu is voor mij haast onherkenbaar geworden, toen ik in mijn zomerhuis woonde, was de deur nooit op slot, kon iedereen zo binnenlopen!

Chris Collard.


Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x