NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoEspañol

Christen-bashing: Katholieke Kerk de nek omgedraaid door Amsterdams diversiteitsbeleid

Het Amsterdamse museum Ons’ Lieve Heer op Solder wekt bij de subsidie-commissie de indruk dat het museum niet voluit inzet op het werven van mensen van KLEUR en/of met een totaal ANDERE dan een Nederlandse achtergrond:

‘Afgaande op het ondernemingsplan en het Actieplan Diversiteit en Inclusie heeft het katholieke museum Ons’ Lieve Heer op Solder hier wat betreft de personeelssamenstelling te weinig oog voor’, schrijft het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK), dat de subsidies verstrekt.

Daarom wordt de subsidiekraan helemaal dichtgedraaid.

Dit is jammer en heel erg zonde!

Verscholen in het hart van de Amsterdamse binnenstad bevindt zich namelijk een klein wonder: Museum Ons’ Lieve Heer op Solder.

Bezoekers gaan er op ontdekking in een zeldzaam goed bewaard grachtenhuis uit de 17e eeuw. Smalle gangen en trappen leiden naar historisch ingerichte woonvertrekken, keukens en bedstedes, om te eindigen in wat letterlijk het hoogtepunt is van het museum: een complete kerk op zolder.

Midden in de rosse buurt op de Amsterdamse Wallen, tussen alle geweld van dronken toeristen & ramen met rode lichten vind je deze verstilde schuilkerk met oud roze interieur.

Maar het katholieke kerkje heeft geen waarde voor de stad, vindt het fonds voor de kunsten.

‘Het museum geeft alleen aan te STREVEN naar een team dat de stad weerspiegelt.’

Dit is niet goed genoeg volgens AFK.

Ze hadden allang mensen van diverse culturen in dienst moeten hebben:

‘De commissie vindt dat de voornemens ten aanzien van de diversiteit van personeel overtuigingskracht en concreetheid missen.’

‘Succesvol cultureel diversiteitsbeleid begint volgens de commissie bij INCLUSIEF DENKEN en het ONDERKENNEN van de VOORINGENOMENHEDEN en BLINDE VLEKKEN binnen de eigen organisatie.’

Het museum moet dicht en de zolderkerk, tevens de meest romantische trouwlocatie van Amsterdam, zal hierdoor verdwijnen.

Tweet van Martin Bosma (PVV) over de christen-bashing:

AFK rapport

museum

Wilt u helpen en vriend worden van het museum?

vriend

5 2 votes
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
2 Reacties
meest gestemd
nieuwste oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Knalkopje1

De openbare psychiatrische inrichting Amsterdam moet onmiddellijk in strenge quarantaine en omringd worden door een een militair cordon. Dit is ongehoord. Misschien maken ze er later wel een moskee van. Dan pas is Ons Lieve Heer op Solder inclusief, divers en antiracistisch. De enige religie die Amsterdam de moeite waard lijkt te vinden is de religie van de vrede en weg met alle uitingen van het Christendom, want die zijn racistisch.

Last edited 1 maand geleden by Knalkopje1
Hector

Ondervoorzitter des Vaderlands Martin strikken is gelukt.
Ons’Lieve Heer op Solder is in de begroting goed voor/krijgt eigenlijk; zes ton subsidie, helaas is de pot leeg, dus toch niks. Detail.
Wie en wat er allemaal uit de pot eet, is interessant natuurlijk.
Los daarvan, moderne tijden en idioten luiden al langer de teloorgang in, dingen als code culturele diversiteit is gewoon de zoveelste mooi verkochte nekslag die het bloeden wat bespoedigt.

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

THIERRY BAUDET'S NIEUWE BOEK

POLITIEK VAN HET GEZOND VERSTAND

Van: Thierry Baudet

24,95 bij Succesboeken

Laatste nieuws

EURODYNAMYCA

Van: Jean Wanningen

19.95 bij succesboeken.nl
DE BILDERBERGS CONFERENTIES

Van: G.Aalders

22,50 bij Succesboeken
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x