NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoEspañol

Chinese groeimotor staat stil en komt voorlopig niet meer op gang

Na enkele decennia van massale economische groeicijfers, zit de Chinese economie nu in een recessie. Beter gezegd: een zelf-veroorzaakte, omdat het land zichzelf op slot gooide over een virus waarvan men het bestaan en de werking verzweeg zowel richting de buitenwereld alsook haarzelf.
Daarnaast ziet het ernaar uit dat de economische malaise in China een stuk groter is dan het Regime in Beijing laat zien. China liegt over de omvang en groei van de economie en houdt dit leugen in stand door de koers van de Yuan te manipuleren.

De Chinese economie draait tot op zekere hoogte op “de illussie van oneindige groei”, gebaseerd op buitenlandse investeringen. De investeringen en het extra BBP worden vervolgens ingezet om extra infrastructuur aan te leggen en nog meer investeerders te lokken. Echter leidt dat niet tot lange-termijn stabiliteit voor de economie: Een hoop van de nieuwe infrastructuur wordt niet gebruikt (spooksteden, wegen naar niemandsland, etc.), omdat de economische groei lager uitviel dan het Regime had voorzien.

Wegens angst voor politieke en economische instabiliteit, vanuit Beijing, hoeven we ook niet te rekenen op feitelijke cijfers over de Chinese economie: Slechte cijfers zouden immers leiden tot vluchtende investeerders en paniek onder Chinese burgers en bedrijven.

Zal de Chinese economie hiervan op korte- of midden-termijn herstellen?
Zeer onwaarschijnlijk.

-De export-georiënteerde economie heeft te leiden door vraaguitval in het buitenland
-China’s verantwoordelijkheid in de verspreiding van het virus, leidt ertoe dat meer en meer landen China economisch zullen vermijden.
-Vertrekkende buitenlandse investeerders.

Bij elkaar opgeteld kijkt China aan tegen een decennium van stagnatie, dat heeft ook voor de rest van de Wereld een impact, maar voornamelijk voor China zelf.

Tarl Warwick – ‘De Papieren draak (Chineze Economie) begint te branden: China’s economische malaise’

0 0 vote
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
1 Reactie
meest gestemd
nieuwste oudste
Inline Feedbacks
View all comments
qwerty

China gedraagt zich als een gewond dier. Ze zullen uithalen zoals ze nu al doen in HK en vervolgens Taiwan.
Ik ben wel blij dat in de US de Chinese spionnen en collaborateurs, op zijn minst, uit hun positie worden gesodemieterd. En zoals gewoonlijk zijn de universiteiten de grootste verraders;

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

THIERRY BAUDET'S NIEUWE BOEK

POLITIEK VAN HET GEZOND VERSTAND

Van: Thierry Baudet

24,95 bij Succesboeken

Laatste nieuws

EURODYNAMYCA

Van: Jean Wanningen

19.95 bij succesboeken.nl
DE BILDERBERGS CONFERENTIES

Van: G.Aalders

22,50 bij Succesboeken
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x