NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

CATALAANSE SEPARATISTEN LEGGEN BARCELONA PLAT

Negen leiders van extreme onafhankelijkheidsbewegingen en partijen zitten in de gevangenis met straffen tot wel 13 jaar.

Deze mensen riepen een illegaal referendum uit in 2017. Een referendum voor de onafhankelijkheid van Catalonië. Dit referendum was illegaal en niet toegestaan door de regering in Madrid. Dit is van tevoren duidelijk gemaakt.

De aanklachten waren o.a. ophitsing, het illegaal gebruiken van publiekelijk geld en het uitroepen van een illegaal onafhankelijkheidsreferendum.

Oriol Junqueras, de voormalige vice-President van de regio, kreeg zelfs 13 jaar gevangenisstraf. Ook alle anderen kregen een dikke gevangenisstraf.

Na de uitspraak gingen duizenden mensen de straat op. Plunderingen, rellen met de politie en enorme protestmarsen door Barcelona zorgen voor chaos. Meer dan 20 vluchten zijn gecanceld. Ook snelwegen werden geblokkeerd en treinen staan stil.

Er is zelfs oproer-politie vanuit Madrid naar Barcelona gestuurd (900km) om de zaak onder controle te houden.

De Spanjaarden zijn de Catalanen meer dan spuugzat. De leiders van separatisten partijen zoals Esquerra Catalana zijn extreem en roepen op tot haat tegen de rest van Spanje.

Nu lijkt het alsof alle Catalanen onafhankelijk willen zijn, maar volgens vele peilingen wil meer dan de helft helemaal niet onafhankelijk zijn.

De tweede man van VOX España (patriotten) Javier Ortega Smith is een topadvocaat en mede dankzij hem zitten deze mensen achter de tralies. VOX staat voor een verenigd Spanje

NU.NL KOMT WEER MET FAKENEWS door te beweren dat dit protest ging over de voormalige leider Puigdemont. NU.NL loopt ongeveer een jaar achter wat betreft de situatie in Spanje en Catalonië.

NU.nl weer eens een fakenewsje

Dit zijn 9 van de politieke criminelen.

Op 11 november dit jaar zijn er nieuwe verkiezingen in Spanje. Afgelopen mei won de PSOE (socialisten) en konden ze een linkse regering vormen. De coalitievorming liep stuk vanwege onenigheid tijdens het verdelen van baantjes.

Zie hier wat VOX vind van deze separatisten:

Bron:
La vanguardia

Beoordeel dit artikel alstublieft. Het helpt mee om door de censuur heen te komen.

0 0 Stem
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments

We hebben uw hulp hard nodig

Ondersteun je immuunsysteem!

Laatste nieuws

NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x