CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Cashflow gebrek bij schaduwbanken, In gold we trust?

In Nederland rollen we van de ene crisis in de andere. Ondertussen speelt zich op het wereldtoneel één van de allergrootste financiële schandalen af.

China is groot geworden met namaakspullen en merkvervalsing. Naar onderzoek blijkt nu ook minimaal 83.000 kilo aan vervalste goudstaven verleend is aan onderpanden. Dit geeft een schokgolf van ongekende grote en een harde rem op het financieel stelsel, meldt het prestigieuze pers organisatie “Reuters”.

“Het shadow banking system is geklapt” hoor je de “complottheoristen” zeggen. Maar wat is dat eigenlijk?

Een schaduw banksysteem is niks meer dan een persoon, een groep of bedrijven, anders dan een bank, waar je geld kan lenen. Dat kan bijvoorbeeld een onderhandse lening zijn van een rijke oom, leningen met een onderpand op bonds/ waardepapieren maar ook gestolen schilderijen. Ook kan het bijvoorbeeld van drugs kartels afkomen en regulieren bedrijven of investerende miljardairs. Wat je veel hoort is dat er geld opgehaald is op de “markt”.

Als je geld ergens wilt lenen, heb je een onderpand nodig. Immers als je niet terug kan betalen wil je geldverstrekker toch iets terug zien. Maar ook om te weten dat jij je best doet om het terug te betalen. Goud is al eeuwen lang een belangrijk middel om financiële zaken te regelen.

Door het vertrouwen wordt dit edelmetaal hoog gewaardeerd en staat nu zelfs boven de €50.500,- per kilo. Goud is vaak in financiële crisissen een veilige toevlucht om je vermogen veilig te stellen omdat goud al decennia waarde vast is. (bron: https://www.goldrepublic.nl/goudprijs)

Tot een paar maanden geleden hadden nog weinig mensen gehoord van de plaats Wuhan in het verre China. Op de één of andere manier komt deze miljoenen stad steeds in het nieuws.

Dit keer omdat de grootste particuliere goudsmelter, gelieerd aan de communistische partij, met de naam “Kingold Jewelry Inc’s” de boel heeft opgelicht. Het zou gaan om de grootste goud vervalsing ooit. Dit werd bekend rond 4e kwartaal in 2019. Het bedrijf zou de goudstaven verleend hebben tegen contanten, ter waarde van $2,83 Biljoen Dollar, zo’n 4,3% van al het Chinese goud.

Toen het bedrijf aan het einde van het afgelopen jaar de schuld niet terug kon betalen kwamen de schuldeisers het onderpand ophalen. Al snel vertrouwde zij het niet en lieten de goudstaven onderzoeken. Na maanden onderzoek bleek het verguld koper te zijn.
Bron https://www.reuters.com/article/us-china-gold-kingold-jewelry/chinas-kingold-shares-tank-on-report-of-fake-gold-bars-idUSKBN2411X6

Wanneer je een bedrijf start en een goed businessplan heb, moet je vaak gaan investeren zodat je omzet kan draaien. Met je geleend geld is het de bedoeling om de eerste opstart periode door te komen, je rekeningen en eventueel personeel kan betalen. De omzet die intussen gemaakt word, is de cashflow.

Als alles goed gaat kan je met deze cashflow de lening terug betalen en je bedrijf verder uitbouwen. Blijkbaar heeft Kingold Jewelry te weinig omzet gemaakt om hun leningen terug te betalen. Wat waarschijnlijker is is dat de hand overspeeld is door te grote leningen aan te gaan. Ongehoord dat dit is gebeurd met vervalste goudstaven als onderpanden. Dit betekende dat er met man en macht de handrem op het financiële stelsel is aangetrokken. Er is een groot gat geslagen, wat toch op de een of andere manier gevuld of gedicht moet worden. Hiermee komt de vermenging van de regulieren banken en beurzen met dit schaduw banksysteem bovendrijven.

Immers staan de uitstaande leningen ook op de bedrijfsbalans en Kingold Jewelry is ook nog is genoteerd aan de beurs van New York. De invloed door het niet terug kunnen betalen geeft bij de schuldeisers een historische groot gat op de begroting. Hiernaast is te vertrouwen norm beschadigd en en klap op de binnenlandse begroting.
https://asia.nikkei.com/Spotlight/Caixin/Mystery-of-2bn-of-loans-backed-by-fake-gold-in-China

Als we luisteren naar de complottheoristen en financiële experts zou dat ook wel eens kunnen dat de harde handrem en het recht trekken van scheefgetrokken financieel wanbeleid de wereldwijde lockdown hebben kunnen initiëren.

5 3 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven