CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

100.000 Franse ondertekenende petitie waarin wordt aangedrongen op militaire staatsgreep tegen Macron

608b26f385f540786f7a100c

Een groep actief Frans militair personeel heeft een nieuwe open brief gepubliceerd aan de president van het land, Emmanuel Macron, waarin zij hem waarschuwen voor een “burgeroorlog” die in het land broeit na alle “concessies” die hij heeft gedaan aan het islamisme.

De brief, die zondag laat in het conservatieve tijdschrift Valeurs Actuelles werd gepubliceerd, lijkt op een vergelijkbare toon als de boodschap die vorige maand door dezelfde outlet werd gepubliceerd. In tegenstelling tot de vorige, die werd ondertekend door 25 gepensioneerde generaals en soldaten in actieve dienst, is de nieuwe brief anoniem en staat open voor ondertekening door het grote publiek. Maandagmiddag 12.00 uur had het meer dan 100.000 handtekeningen aangetrokken.

De auteurs van de brief hebben zichzelf omschreven als Franse soldaten in actieve dienst, behorend tot de jongere generatie van het leger die de afgelopen jaren daadwerkelijke gevechten heeft meegemaakt.

“Wij zijn wat de kranten ‘de vuurgeneratie’ hebben genoemd. Mannen en vrouwen, actieve soldaten, van alle legers en van alle rangen, van alle meningen, we houden allemaal van ons land. Dit zijn onze enige aanspraken op roem. En hoewel we ons volgens de wet niet kunnen uitdrukken met ons gezicht onbedekt, is het even onmogelijk voor ons om te zwijgen ”, luidt de brief.

In de brief wordt president Macron ervan beschuldigd ‘concessies’ te hebben gedaan aan het islamisme op Frans grondgebied, terwijl het leger van het land zijn bloed heeft vergoten om ertegen te vechten in ‘Afghanistan, Mali, de Centraal-Afrikaanse Republiek of elders’.

De auteurs hebben ook aangegeven dat ten minste sommigen van hen hebben deelgenomen aan de binnenlandse operatie Sentinelle, gelanceerd na de verwoestende terroristische aanslagen van Charlie Hebdo in 2015, en getuige waren van bepaalde etnisch-religieuze gemeenschappen in Frankrijk die volledig los stonden van de rest van het land.

Voor dergelijke gemeenschappen “betekent Frankrijk niets anders dan een voorwerp van sarcasme, minachting of zelfs haat”, luidt de brief.

Net als de vorige brief waarschuwt deze nieuwe de autoriteiten van de republiek voor een op handen zijnde “burgeroorlog”, waarbij het bestaan ​​van Frankrijk op het spel staat. “Opnieuw broeit er een burgeroorlog in Frankrijk en dat weet u maar al te goed”, luidt de brief.

We hebben het niet over het verlengen van uw mandaten of het veroveren van anderen. We hebben het over het voortbestaan ​​van ons land, het voortbestaan ​​van jouw land.

Veel steun voor waarschuwing Franse generaals voor komende burgeroorlog -  Frontnieuws

De auteurs van de brief hebben ook hun krachtige steun uitgesproken voor de ondertekenaars van de eerste brief en hebben scherpe kritiek geuit op de reactie van de regering erop.

“Om de hogere officieren van het leger aan te moedigen om een ​​standpunt in te nemen en zichzelf bloot te stellen, moet de reden om iets anders dan gevechtsrapporten te schrijven, behoorlijk pervers zijn”, luidt de brief.

Lafheid, bedrog, perversie: dit is niet onze visie op de hiërarchie. Integendeel, het leger is bij uitstek de plaats waar we de waarheid spreken omdat we ons leven inzetten.

Franse generaals waarschuwen voor militaire ‘interventie’

De eerste brief, gepubliceerd op 21 april – op de 60ste verjaardag van een mislukte staatsgreep tegen generaal Charles de Gaulle vanwege zijn steun voor de onafhankelijkheid van Algerije – veroorzaakte opschudding onder de Franse topfunctionarissen. Premier Jean Castex brandde de boodschap “een initiatief tegen al onze republikeinse principes, van eer en de plicht van het leger”, terwijl het leger liet weten de ondertekenaars in actieve dienst te zullen straffen.

Bron: https://www.rt.com/news/523363-france-military-civil-war/

 

 

Zweden op weg naar Burgeroorlog

4.6 11 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
9 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
9
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven