NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

Stop de censuur en laat uw ISP en hackers niet meekijken!

Gebruik couponcode: lockdown10%

Burgerinitiatief EFTA heeft handtekeningen nodig. Tekent u ook?

Deze uitzending is van Café Weltschmerz en dit initiatief is van EFTA, niet van CSTV.

Steeds meer Nederlanders raken ontevreden over de huidige samenwerking in het verband met de Europese Unie.

Leon Baten (17) en Inge-Marie de Boer (21) vinden het daarom nodig om de discussie rondom het EU-lidmaatschap van Nederland een nieuw leven in te blazen.

Vandaag lanceert het Burgerinitiatief-EFTA.

Het doel:
Een Nederlands lidmaatschap van de Europese Vrijhandelsassociatie op de politieke agenda zetten.

Bij Café Weltschmerz de presentatie. “We willen van het beeld af dat er zonder de Europese Unie geen handel meer mogelijk is in Nederland. Door een lidstaat te worden van de Europese Vrijhandelsassociatie (EFTA) behouden we toegang tot de Europese Economische Ruimte (EER) waardoor onze handelspositie gelijk zal blijven. Nederland zal aan minder wetten uit Brussel hoeven te voldoen en kan weer op veel vlakken nationaal beleid gaan maken en voeren. Nederland kan via een opt-out/opt-in systeem kiezen aan welke EU-programma’s zij meedoet.”

De campagne start vandaag. Via de website www.burgerinitiatief-efta.nl kunt u het burgerinitiatief te ondertekenen en deze missie financieel ondersteunen.

WAT IS EN WAT WIL EFTA?

Onze zorgen

Kijkend naar de koers die de Europese Unie vandaag de dag vaart maken wij ons grote zorgen over de toekomst van onze generatie. Steeds meer soevereiniteit wordt overgedragen aan Brussel, Nederland staat mede garant voor de schulden van Zuid-Europese landen en een vorm van Europese belastingen zijn niet meer ver weg sinds de komst van het ‘NextGenerationEU’ fonds.

De coronacrisis startte het gesprek binnen de Europese Commissie en het Europees Parlement over het vergaren van eigen middelen en het overhevelen van nieuwe bevoegdheden van lidstaten over bijvoorbeeld het gezondheidsbeleid naar Brussel. Tevens wordt er gepleit voor het verhogen van de gewenste emissiereductie naar 55%, dat in een tijd waar de coronacrisis onze economieën hard heeft geraakt. Een tijd waarin de Europese Centrale Bank dat kunstmatig oplost door geld bij te printen waardoor onze koopkracht afneemt en de stabiliteit van onze munt ernstig in gevaar wordt gebracht.

Tot overmaat van ramp pleit Guy Verhofstadt voor het afschaffen van de unanimiteitsregel in de Europese Raad, dit zou betekenen dat Nederland haar laatste beetje zeggenschap volledig kwijt raakt. En in welk belang? Niet in het belang van de Nederlandse burgers, dat is zeker.


Over ons

Genoeg redenen dus om op zoek te gaan naar alternatieve manieren van Europese samenwerking. Het is in deze turbulente periode dat wij, Leon Baten en Inge-Marie de Boer, met elkaar in contact kwamen. Wat begon als een ontspannen avond met een groepje jonge mensen eindigde in de start van een burgerinitiatief, het Burgerinitiatief-EFTA. Met dit burgerinitiatief willen we een Nederlands lidmaatschap van de Europese Vrijhandelsassociatie op de politieke agenda zetten. Wij willen dat er weer daadwerkelijk wordt gepraat over hoe de Europese samenwerking beter kan en dat Nederland soevereiniteit terug krijgt op de – voor haar burgers belangrijke – Nederlandse thema’s. Dat alles zonder de door Nederlandse ondernemers zorgvuldig opgebouwde exportpositie te verliezen.


Onze missie

Op 1 oktober 2020 is het burgerinitiatief van start gegaan door een promotievideo bij Weltschmerz tegelijkertijd met deze website te lanceren. Hier informeren wij de Nederlandse burgers en vragen u om handtekeningen en financiële steun maar bovenal om zelf mee te denken. Om kennis te delen over de, voor u belangrijke, beleidsterreinen. Die kennis zullen wij meenemen in het gestarte onderzoek naar de voor- en nadelen van Nederlandse toetreding tot de EFTA. Gedurende deze periode gaan wij in gesprek met (internationale) politici, journalisten en andere belanghebbenden.

Tevens verzamelden we een deskundig team achter ons van hoogleraren, promovendi en bedrijfseconomen om ons te ondersteunen in dit onderzoek. Zo stellen we een gedegen rapport samen wat we op 25 november presenteren aan de Nederlandse pers. Het is ons doel dat toetreding tot de EFTA gaat leven binnen de Nederlandse maatschappij. Dat er bewustwording komt over geschikte alternatieven van Europese samenwerking en dat er pressie wordt uitgeoefend op de Nederlandse politiek daar daadwerkelijk wat mee te doen. Het is tijd om aan de slag te gaan.

 

Steunt u dit initiatief? Dan is uw handtekening cruciaal!

TEKEN OF/EN DONEER HIER!
https://burgerinitiatief-efta.nl/handtekening/

Beoordeel dit artikel alstublieft. Het helpt mee om door de censuur heen te komen.

4.6 5 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments

We hebben uw hulp hard nodig

Ondersteun je immuunsysteem!

Laatste nieuws

NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol
2
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x