NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

Broers VAST voor 5G-branden: ‘Die jerrycan benzine was voor autopech’

Twee van de drie aangehouden verdachten van brandstichting in 5G-masten zijn broers.

Het gaat om mannen van 30 en 24 jaar uit het dorp Swifterbant. Volgens vrienden van de broers ontkennen zij dat ze iets met de branden te maken hebben: zij beweren dat ze vanwege autopech ‘s nachts met een jerrycan benzine zijn gezien.

In het kleine dorp tussen de strakke velden en de provinciale wegen in Flevoland werd vrijdag de eerste broer aangehouden en gisteren de tweede.

Het gaat om Samir (24) en Karim (30). Hun doelwit zou de zendmast zijn geweest die 10 april in Dronten in de fik ging en werd verwoest.

Dat was toen de zesde 5G-zendmast in Nederland die werd aangevallen. Inmiddels zijn er in heel Nederland 25 brandjes gesticht.

Voor de brand bij de mast in Dronten werd de jongste broer vrijdag aangehouden.

Hij is gezien op een camera van een benzinestation in de buurt waar hij, zeggen bekenden van hem, ’s nachts een jerrycan vol tankte.

Niet lang daarna ging de mast in Dronten in de fik. Volgens diezelfde bekenden was het echter zijn oudere broer die op de camera te zien was. Ook die is nu – gisteren dus – aangehouden.

Opvallend genoeg ging maandag een 5G-mast in Swifterbant zelf in de fik. De schade bleef daar redelijk beperkt. Samir zat toen al vast. Zijn broer liep nog vrij rond.

Over die brand doen in Swifterbant nu allerlei geruchten de ronde, maar de oudste broer wordt niet van díe brand verdacht.

Voor zover bekend ontkent het tweetal iets met de branden te maken te hebben. Volgens vrienden is hun verhaal dat de oudste broer met autopech in Dronten stond en Samir ging helpen en dáárom met een jerrycan benzine in aantocht was.

Beide mannen zitten vast. De voorlopige hechtenis van de jongste broer werd vorige week zaterdag al met twee weken verlengd.

Voorlopig lijkt het er niet op dat de broers uit Swifterbant iets te maken hebben met de derde aangehouden verdachte, een 34-jarige man uit Groningen die vastzit voor een brand in het noorden van het land.

Minister-president Mark Rutte wil dat de activisten die het hebben gemunt op zendmasten onmiddellijk stoppen.

Heeft Mark Rutte nog iets te willen?!
Hij houdt zich zélf namelijk ook niet aan de grondwet.

 

Interessant? Like en deel dit geluid! Reageer en hou het netjes en respectvol.

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments

Laatste nieuws

NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol
0
Laat jouw mening horen maar houdt het netjes!x
()
x