NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

Brief aan alle Nederlanders – Bedaard relativeren

Gisteren kregen wij een mail binnen die wij graag willen delen. Na toestemming te hebben gevraagd, mogen wij hem plaatsen. 

Bedaard relativeren in donkere tijden

Het zit me momenteel dwars dat er op een aantal alternatieve kanalen gedaan wordt alsof dit nog alle kanten op kan gaan, terwijl de tekenen aan de wand toch niet veel te wensen over laten

Ook onze middenklasse, mensen die vaak veel geïnvesteerd hebben in de oude realiteit, willen niets weten van het gevaar van onze huidige situatie en de implicaties hiervan voor onze zeer nabije toekomst, “het nieuwe normaal” zeg maar.

Dat gezellig reutelen over het virus en die “malle conspiracy-theoristen” hangt me zo langzamerhand de strot uit.

Bovengenoemde twee partijen doen meer kwaad dan goed met hun misplaatste relativerende houding, ik vraag me af of anderen dit ook zo zien?

Waar bij de media alle stoppen zijn doorgeslagen en we het moeten stellen met hun alarmistische en sensatiebeluste berichtgeving, heerst er bij een aantal alternatieve mediakanalen een tendens om relativerend en vooral bedaard over te komen.

Nu zeg ik niet dat schreeuwen en mensen bang maken hier de juiste tactiek is, maar de relativerend berichtgeving van veel media kanalen bagatelliseert de ernst van de situatie waarin we ons bevinden, en doet in tijden als deze naar mijn mening meer kwaad dan goed.

We zitten in een op hol geslagen politiek systeem, een brandend huis, een brandend Nederland, Europa en een brandende wereld, en dan wordt ons verteld eerst eens even te kijken of de vlammen wel echt zijn, en of het vuur werkelijk zo heet is dat we ook in actie moeten komen.

Gelukkig zijn er ook in deze tijd de wat meer ongenuanceerde geluiden te horen zoals die van  London Real/ David Icke en onze eigen Jensen, die zich nagenoeg geen blad voor de mond nemen.

Dus zal ik het zelf ook maar eens even ongenuanceerd er uitflappen:

“Als je nu nog niet ziet dat we massaal worden afgeleid met de paniek en hysterie die bewust en doelmatig op ons los wordt gelaten dan heb je stront in de ogen!” JA STRONT!

Als er een terroristische aanslag is gepleegd dan moeten alle neuzen van de media dezelfde kant op wijzen, dan mag er geen paniek ontstaan, zijn er media-briefings door de minister-president en brengt ieder nieuwskanaal zijn eigen gematigde versie hiervan naar buiten.

Nu is het een “free-for-all media frenzy”, de reguliere media kunnen roepen wat ze willen, publiceren wat ze willen op uiterst alarmistisch toon, geven sensatiebelust verslag zonder remmingen en brengen complete paniek teweeg.

Dat mag nu ineens wel? Waarom? En wat gebeurt er ondertussen?

5G wordt er zo snel mogelijk doorgedrukt, in Engeland worden veel torens opgericht nu iedereen binnen zit, het moet er door en wel zo snel mogelijk, ook in Nederland. Is ons daar iets over gevraagd?

Men praat al over het afschaffen van contant geld.

Men wil ons gaan traceren met onze mobiele telefoons. Thuis laten? “Traceerbaarheidsplicht!!” Nog niet van gehoord? Wacht er maar op.

Ineens moeten we (weer) allemaal gevaccineerd worden, nu met gratis chip er bij! “Brought to you by Bill Gates and Gavi”.

Allerhande onpopulaire maatregelen zoals het stikstofbeleid worden er snel doorgedrukt, protesteren mag niet met het samenscholingsverbod.

Samenscholingsverbod? Er wordt gesproken over “social distancing” en “Lockdown” om de fascistische connotaties die het woord samenscholingsverbod oproept te omzeilen, stel je voor dat mensen de verkeerde gedachten krijgen!

Ook onze middenklasse wordt hier weggevaagd, maar dat willen ze zelf liefst niet zo zien, ze moeten niets hebben van “kuspirassie” theorieën, ze klampen zich vast aan de hoop dat er snel een einde aan komt en alles weer terug zal gaan naar het oude.

Ik kan het ze niet kwalijk nemen, ze hebben veel geld, moeite en vaak ook liefde geïnvesteerd in hun ondernemingen en zien dit alles nu lijdzaam wegsijpelen.

Daarom mag het ook hier niet gezegd worden, en moeten we maar het beste blijven denken van de E.U. en onze politieke leiders, en wachten tot het beter wordt, wachten tot…

Ja tot wanneer? Tot het echt duidelijk is? Tot ze alle onpopulaire maatregelen doorgevoerd hebben, en onze vrijheden hebben weggenomen?

Is dat de tijd waarop deze “relativerende” media een hardere toon zal aanslaan, en de middenklasse gaat roepen genoeg is genoeg?

Moet alles dan maar echt in elkaar lazeren voordat we onze ogen willen openen?
In een tijd als deze is relativeren zeer gevaarlijk, niet meer als wishful thinking.

In plaats van deze wereldwijde coup massaal aan de kaak te stellen zingen we liever slaapliedjes.
Als de kinderen maar niet wakker worden.

Stel je voor ze worden ongerust!

Groeten,
Sjors Buitenweg

Subscribe
Abonneren op
8 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

Laatste nieuws

NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol
8
0
Laat jouw mening horen! Houd het netjes.x
()
x