nl Nederlands

BREXIT SOAP: Verenigd Koninkrijk eruit, Schotland erin?

Nadat de Engelsen, Welshmen, Schotten en Noord-Ieren de Europese Unie officieel hebben verlaten, wilt Schotland graag weer terug keren.

Aldus Nicola Sturgeon, de 49-jarige Schotse premier. De Scottish National Party wilt graag een raadgevend referendum uitloven binnen Schotland, maar daarvoor moet goedkeuring komen van de regering van het Verenigd Koninkrijk.

In 2013 werd de datum geprikt voor een referendum over Schotse onafhankelijkheid. Op 18 september 2014 mochten de Schotten stemmen.

De opkomst was hoog, in 30 van de 32 raadsgebieden was de opkomst hoger dan 80 procent. 28 raadsgebieden waren tegen Schotse onafhankelijkheid.

Nu is het 2020 en willen veel Schotten een nieuw referendum. Echter blokkeert premier Johnson de eerste stap: een raadgevend referendum. Zo lijkt hetgeen wat de Schotse regering al jarenlang wil weer te stranden.

Bron: https://www.europa-nu.nl/id/vl5rfwb8toyj/nieuws/schotland_onderzoekt_raadgevend?ctx=vh6ukzb3nnt0&tab=0

https://nl.wikipedia.org/wiki/Schots_onafhankelijkheidsreferendum_2014
https://nl.wikipedia.org/wiki/Bestuurlijke_indeling_van_Schotland

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Abonneren op
guest
1 Reactie
meest gestemd
nieuwste oudste
Inline Feedbacks
View all comments
YY
YY

Het probleem is niet de EU. Als de EU had gedaan waar het voor bedoeld was, namelijk veiligheid en voorspoed voor de burgers garanderen, dan was het enthousiasme voor de EU enorm hoog geweest. Nu is het een project dat is gekaapt door SJW/NGO’s/Links/Eco-gestoorden die regelrecht de veiligheid van de burgers op het spel heeft gezet door de ongebreidelde import van moslims en negers die niks anders willen dan ons bestelen en verkrachten en vermoorden, terwijl tegelijkertijd een ongekende migratie van Oost-Europese burgers naar het welvarende West-Europa trekt, met ongekende huis tekorten, criminaliteit, prijsopdrijving en druk op sociale lasten tot… Lees verder »

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

THIERRY BAUDET'S NIEUWE BOEK

POLITIEK VAN HET GEZOND VERSTAND

Van: Thierry Baudet

24,95

succesboeken.nl

Laatste nieuws

EURODYNAMYCA

Van: Jean Wanningen

19.95

succesboeken.nl

Gerelateerde berichten

DE BILDERBERGS CONFERENTIES

Van: G.Aalders

22,50

succesboeken.nl

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x