Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Houd ons in de lucht om mee te strijden voor de vrijheid

Boris zijn oplossing voor Europa

Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Boris’ oplossing voor Europa dat bevriest door gastekorten – Start een hete oorlog met Rusland!

Finian Cunningham

17 november 2021

 

Zoals het aan Karl Marx toegeschreven gezegde luidt: de geschiedenis herhaalt zich eerst als tragedie en dan als klucht. Een ander axioma dat de held van Boris, Winston Churchill, aanhaalt, is: wie niet leert van de geschiedenis, is gedoemd haar te herhalen.

Europa zou de levering van aardgas uit Rusland moeten opgeven en in plaats daarvan Oekraïne en Polen moeten verdedigen. Dat is het moedige advies van de Britse premier Boris Johnson, die oorlogsleider Winston Churchill als een van zijn politieke helden beschouwt.

Tijdens een banket in de City of London deze week waarschuwde Johnson Duitsland, Frankrijk, Italië en andere Europese regeringen: “We hopen dat onze vrienden [in Europa] zullen erkennen dat er binnenkort een keuze zal komen tussen het aanleggen van steeds meer Russische koolwaterstoffen in gigantische nieuwe pijpleidingen en opkomen voor Oekraïne en opkomen voor de zaak van vrede en stabiliteit.”

Let op het pejoratieve gebruik van het woord “mainlining”, wat impliceert dat de handel van Europa met Rusland voor gas een smerige verslaving is, in plaats van een wederzijds commercieel partnerschap.

Johnson wees er ook op dat Britse troepen in Polen worden ingezet om dat land te helpen bij het bouwen van prikkeldraadversperringen om de stroom vluchtelingen uit Wit-Rusland te stoppen als een voorbeeld van “de verdediging van Europa”.

In de gemakkelijke, elitaire wereld van Boris, wiens slapstick-kapsel een weerspiegeling is van de wanorde in de grijze stof eronder, heeft hij een “gemakkelijke” oplossing voor de energietekorten in Europa en de stijgende prijzen. Dat wil zeggen, de mogelijk overvloedige, betaalbare export van aardgas uit Rusland afsnijden, wat de Europese huishoudens in ijskoude omstandigheden zal storten en de consumenteninflatie zal opdrijven.

Maar maak je geen zorgen over die grimmige ontberingen. Boris’ nobele verdediging van Polen en Oekraïne tegen vermeende Russische hybride oorlogsvoering en agressie zal waarschijnlijk een hete oorlog beginnen die op zijn beurt zal uitmonden in een thermonucleaire vuurzee die het Europese continent overspoelt. Dat is een manier om bevriezingsomstandigheden “op te lossen”, kunnen we veronderstellen.

Johnsons advies aan Europa is als luisteren naar een clown die een joint rookt bij een benzinekraan.

Zijn rooskleurige Britse oorlogsgeschiedenis schildert Polen en Oekraïne af als slachtoffers van agressie. Het huidige scenario is bedacht om herinneringen op te roepen aan Groot-Brittannië dat nazi-Duitsland de oorlog verklaarde nadat het Derde Rijk Polen in september 1939 was binnengevallen. Het maakt niet uit dat het gefrustreerde van Groot-Brittannië en Polen over de Führer in de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog een belangrijke versnellende factor was om die oorlog uiteindelijk aan te wakkeren.

Johnson’s cartoon-geschiedenistoespraak op het banket van de City of London impliceert dat Rusland de hedendaagse incarnatie is van nazi-agressie. Die verschrikkelijke Ruskies voorzien Europa van tot de helft van zijn aardgasbrandstof die Europese huizen warm houdt. Hoe volkomen duivels van de Ruskies! Dus, in de logica van Boris, moeten we dit snode gas “wapen” afsnijden dat door de Russen werd gebruikt om te voorkomen dat Europa bevriest.

Nu we het toch over bevriezing hebben, het is het Poolse leger dat met de hulp van Britse troepen ongelukkige vluchtelingen midden in de winter doordrenkt met waterkanonnen om te voorkomen dat ze vanuit buurland Wit-Rusland de Europese Unie binnenkomen. De voornamelijk vluchtelingen uit het Midden-Oosten bevinden zich in Wit-Rusland, grotendeels als gevolg van criminele oorlogen die de afgelopen twee decennia zijn gevoerd door de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Polen en andere NAVO-leden.

Groot-Brittannië en zijn NAVO-partners hebben Polen en de Baltische staten bewapend om Wit-Rusland en Rusland tegen zich in het harnas te jagen. Terwijl het Poolse leger prikkeldraad hekken plaatst tegen bevriezende, ineengedoken vrouwen en kinderen, zijn het barbaarse daden als deze die de gruwelijke herinnering aan fascisme en agressie in Europa oproepen. Polen, de Baltische staten Litouwen, Letland en Estland en Oekraïne zijn ondanks hun hardnekkige ontkenningen doordrenkt van medeplichtigheid aan nazi-misdaden uit het verleden. De wreedheid die vluchtelingen tegenwoordig wordt aangedaan, is schokkend consistent, hoewel dwazen zoals de Britse Johnson zich arrogant uitspreken over de geschiedenis met een omgekeerde vertekening.

Het is echter niet alleen Johnson. De leiders van de Europese Unie veroordelen Rusland omdat het “het brein achter hybride oorlogvoering” met Polen, de Baltische staten en Oekraïne is. Wanneer het de EU is die de uitrol van prikkeldraadharmonica’s en militarisering van grenzen in heel Europa financiert. Deze afgematte lafheid en dubbelhartigheid van de politieke klasse van Europa hebben ook echo’s van het verleden in het licht van het fascisme.

De Franse president Emmanuel Macron heeft deze week naar verluidt de Russische leider Vladimir Poetin gewaarschuwd dat de NAVO Oekraïne zal verdedigen als laatstgenoemde wordt binnengevallen door Rusland. Zulke hypothetische hypes zijn beledigend.

Rusland is niet van plan Oekraïne of enig ander Europees land binnen te vallen. Waar is het bewijs? Waar is de redenering? Dit schrille scenario is volledig verzonnen door NAVO-propaganda en Russofobie.

De Oekraïne is een NAVO-speerpunt voor agressie tegen Rusland sinds het door de VS geleide militaire blok een staatsgreep in Kiev in 2014 steunde. Het neo-nazi-regime in Kiev voert een oorlog van lage intensiteit tegen de etnische Russische bevolking van Zuidoost Oekraïne. De NAVO bewapent het regime tot de tanden, het nieuwste wapentuig inclusief aanval drones uit Turkije.

De VS en andere NAVO-leden voeren ook steeds vaker oorlogsoefeningen uit in de Zwarte Zee aan de Russische grens. De spanningen met Rusland worden verergerd door de militarisering van de vluchtelingencrisis tussen Wit-Rusland en Polen en de Baltische staten.

Als er een analogie moet worden gemaakt tussen de Tweede Wereldoorlog en het heden, dan is het dat Rusland opnieuw wordt onderworpen aan agressie. In plaats van dat de nazi-Wehrmacht Polen, de Baltische staten en Oekraïne overspoelt, is het de door de VS geleide NAVO-as.

Clowns zoals de Britse Boris Johnson en de Franse Emmanuel Macron wakkeren agressie en het gevaar van oorlog aan met dwaze toespraken over het ‘verdedigen’ van Europa.

Zoals het aan Karl Marx toegeschreven gezegde luidt: de geschiedenis herhaalt zich eerst als tragedie en dan als klucht. Een ander axioma dat de held van Boris, Winston Churchill, aanhaalt, is: wie niet leert van de geschiedenis, is gedoemd haar te herhalen.

Helaas leven we in zo’n tijd.

 

Dit is een vertaald artikel, het origineel vindt u hieronder.

 

Reacties onder dit artikel die niet dit artikel als onderwerp hebben worden verwijderd zonder verdere opgaaf van redenen.

 

Finian Cunningham

pastedGraphic.png

Former editor and writer for major news media organizations. He has written extensively on international affairs, with articles published in several languages

Boris’ Solution for Europe Freezing From Gas Shortage – Start Hot War With Russia!


Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
13 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
13
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x