NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoEspañol

Bol.com WEIGERT vanaf september alle artikelen met Zwarte Piet

Vanaf eind september is het niet meer mogelijk artikelen te verkopen of kopen via bol.com die de term ‘Zwarte Piet’ bevatten of uitbeelden.

Dat maakt de webwinkel woensdag bekend.

Het bedrijf zegt dat ‘Zwarte Piet’ als kwetsend kan worden ervaren. Daarom gaat bol.com een stap verder om de karikatuur compleet uit te bannen.

‘Al jaren leggen wij de nadruk op Sinterklaas en cadeautjes in onze communicatie-uitingen, daarin speelt ‘Piet’ dus al geen rol meer’, aldus de webwinkel in een statement.

‘We hebben besloten de volgende termen aan te passen in alle titels, productomschrijvingen en productkenmerken op ons platform:

‘Zwarte Piet’ wordt aangepast naar ‘Piet’ en ook worden de woorden ‘blanke huidskleur’ in de Bol.com zoekmachine aangepast naar ‘beige’ of een andere passende kleur(!)

Daarnaast zal het bedrijf de bezem door het assortiment halen. Vanaf nu worden alle artikelen van of met ‘Zwarte Piet’ geweerd.

‘Denk hierbij aan artikelen met afbeeldingen van Zwarte Piet als stereotyperend karikatuur.’

Het verbod op Zwarte Piet geldt ook voor titels, covers en kaften in de categorie boeken, films en muziek.

‘Tenzij deze van belang zijn vanuit educatief of historisch perspectief. Dan kunnen we besluiten deze wel online te houden, maar ze te voorzien van een label dat aangeeft dat de inhoud als CONTROVERSIEEL wordt beschouwd.’

Zwarte Piet is dus niet OK.

Maar Bol.com verkoopt wel lustig pedo sekspoppen.


Opblaaspoppen op kinderformaat: 66 cm.

https://www.bol.com/nl/p/nmc-opblaaspop-big-bella-mini-66-cm/9200000045651820/?bltgh=iPBgcPYFpRuq1xAp1idP6w.1_31.40.ProductTitle

Bol.com, dat staat voor Bertelsmann Online, is na verkoop nu onderdeel van AholdDelhaize.

De joodse onderneming Bertelsmann heeft ook banden met RTL Group.

Bol.com heeft de Zwarte Piet-beleidswijziging in juli al aan verkooppartners gecommuniceerd. Zij hebben tot eind september de tijd om artikelen met Zwarte Piet uit te verkopen of uit hun assortiment te halen.

‘Daarna zullen we het zelf actief weren van ons platform.’

CommonSense TV heeft per direct Bol.com als sponsor van de CSTV-website afgeflikkerd.

WIJ ROEPEN IEDEREEN OP OM BOL.COM TE BOYCOTTEN.

IEDEREEN ZOU BOL.COM ACTIEF MOETEN WEREN!!!!

KOOP DAAR NIETS MEER!!!

5 1 vote
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
17 Reacties
meest gestemd
nieuwste oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Pascal D.

Ok? Dus nu ben ik ineens beige? Mijn god. Bol . com, Van mij zijn jullie af! Zeg bij deze mijn account op en haal mijn Bankkaart en Ideal uit jullie systeem! Vuile landverraders!!!!!!

JetsD

Aan de webbeheerders van deze site. Wellicht kunnen jullie het voortouw nemen en hierin want het is een heet hangijzer. Niemand accepteert wat van een ander. Juist nu, wanneer er zoveel onrust is in de wereld, is het van belang om geen kleur te bekennen (nou ja, een beetje). Zwarte Piet/Sinterklaas traditie: “Ja, maar we hebben het altijd zo gevierd en willen niets anders” Al die gasten die zo reageren, zou ik zeggen lees het stuk uit het archief (NRC Handelsblad). Trouwens, ik heb nog een stukje dat ik naar de redactie van het het NRC Handelsblad had gestuurd. O… Lees verder »

JetsD

OK, ik mail het straks.

JetsD

Done  

Pascal D.

Bombardeer ze met emails, bombardeer ze op facebook! ik ben alvast begonnen 😉

Pascal D.

Word helaas meteen verwijderd 😉 Maar toch… moest ff. Ook hun Chat ff vol gescholden! Heeft t zin? nee! doet het 3 seconden goed? Ja!

bol.PNG
corpluym

Neem deze als voorbeeld
https://www.youtube.com/watch?v=rxy20MHARcA
GOODYEAR Stock PLUMMETS After TRUMP Calls for National BOYCOTT Against WOKE Corporation!!!
Oh, vergeet ook

Niet.

Last edited 2 maanden geleden by corpluym
Anit Le Pech

Ik zie het allemaal anders. Ik vind dat zwarte Piet wordt gediscrimineerd. Waarom mag hij geen zwarte Piet zijn en is hij niet welkom op het feest voor alle kinderen? Mogen alleen blanken mensen met dit feest meedoen? Zijn gekleurde mensen niet goed genoeg? Je kunt het ook omdraaien.

JetsD

Zwarte Piet die zwart is geworden van de rook, die door schoorstenen kroop. Ja, ja, zo kunnen we weer. Ik heb destijds ook Sinterklaas gevierd, tot ik op een gegeven moment de waarheid hierover las. Jawel, als er iets is waar ik niet tegen kan, is voorgelogen worden op een misselijkmakende manier. Kinderen bedriegen hoort in mijn boekje niet bij het opvoeden. Maar dwaaskoppen heb je nodig, omdat het leven anders zo ééntonig zou worden. Ik moet nog een grote schoorsteen zien, waar Zwarte Piet zich door heen kon wurmen. Sinterklaas en Zwarte Piet is niets anders dan een discriminerend… Lees verder »

JetsD

Aha, 2 personen die het niet eens zijn met mijn verhaal.

Ik heb het ZELF GELEZEN en verteld. Hmmm, wellicht een goed idee om deze 2 personen een proef abonnement op het NRC Handelsblad cadeau te doen.

Worden ze wellicht wat wijzer.

JetsD

Daar gaan we weer, voor de zoveelste keer. Zwarte Piet en Sinterklaas zijn verzonnen door een NEDERLANDSE leerkracht net na de 2eWO. Sinterklaas reed op een schimmel (wit) en Zwarte Piet op een ezel!! Ja, ja, zo erg was het toen en nog steeds. Ik heb mijn abonnement toen opgezegd in april 2015. Kreeg daarna een hoop lok-mailtjes, over het omzetten van mijn abonnement naar een ander NRC abonnement. Nou, mooi niet. Ik heb ze een lijvig mailtje toegestuurd. Vervolgens? Niets, maar dat had ik ook verwacht van die lafbekken. O ja, mocht u een (proef)abonnement hebben op NRC Handelsblad,… Lees verder »

Anoniem

Deleted.
This has nothing to do with fake. The link you posted has nothing to do with the fact Bol.com boycots Zwarte Piet-.

JetsD

Waarom reageert u anoniem?

Knalkopje1

Bol.com, het kwispelende schoothondje van de racistische en gewelddadige BLM en van racisten als Afrye en Akwasi, die ook met geweld dreigen. Boycotten dus!

JetsD

BLM, Afreye en Akwasi? Wow, u ziet spoken.

JetsD

O ja, Amazon verkoopt ook geen Zwarte Piet spullen meer.

Ik heb vroeger ook Sinterklaas gevierd, maar wist niet dat dit een sprookje was geschreven door een Nederlandse leerkracht.

Ik houd er niet van om voor de gek gehouden te worden.

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

THIERRY BAUDET'S NIEUWE BOEK

POLITIEK VAN HET GEZOND VERSTAND

Van: Thierry Baudet

24,95 bij Succesboeken

Laatste nieuws

EURODYNAMYCA

Van: Jean Wanningen

19.95 bij succesboeken.nl
DE BILDERBERGS CONFERENTIES

Van: G.Aalders

22,50 bij Succesboeken
17
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x