CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Boeren in Kiev demonstreren tegen land onteigening

Oekraïense boeren kwamen in december naar het Onafhankelijkheidsplein in Kiev om te protesteren tegen de nieuwe landhervormingen.

Private landbouwgrond word onteigend en opnieuw te koop aangeboden. Iedereen mag het land opkopen. Ook mededingers uit het buitenland zijn welkom.

Een boer mag binnenkort ook niet méér grond bezitten dan 5000 hectare.

Boeren zijn verdrietig en radeloos:
“Ik heb al twintig jaar mijn boerderij. Ik heb 22 werknemers. Waarvan vijf familieleden. Die zijn straks allemaal brodeloos. Ik heb straks geen grond genoeg om graan te verbouwen dus moet ik overstappen op varkens, maar met varkens kan ik nog geen droog brood verdienen.” aldus één van de boeren.

“Ik heb geen geld om de grond die ik nu huur van de staat terug te kopen.”

De boeren boorden het asfalt open om er vervolgens mee te gooien richting de Militaire Eenheid. Ook tegels en bakstenen werden gebruikt.

Er vielen 19 gewonden. Ook 17 agenten raakten gewond. Zij werden afgevoerd naar het ziekenhuis. 26 boeren werden gearresteerd.

Er volgt nog een tweede stemronde over het wetsvoorstel, vervolgens zal president Vladimir Zelenski de wet ondertekenen.

Het Azov bataljon is samen met de boeren fel tegen de gedwongen verkoop van landbouwgrond:
“Boeren worden tot slaven gemaakt op hun eigen geboortegrond!”

Het Azov bataljon bestaat uit voornamelijk voormalige gevechtsstrijders die vochten tijdens de Oekraïense burgeroorlog.

Oekraïne bezit 32,5 miljoen hectare aan landbouwgrond. Het is de meest vruchtbare grond in Europa. De Oekraïne wordt ook wel ‘de broodmand van Europa’ genoemd.

Politicus Oleh Lyashko at aarde in de parlementszaal om zijn pro-boeren standpunt kracht bij te zetten.

Rechtse partijen die tegenstander zijn van de hervormingen riepen dat Soros en de Rothschild familie al in de rij staan om heel Oekraïne op te kopen.

Zij refereerden hier ook aan het feit dat President Vladimir Zelenski Joods is en de grond daarom met steun van het Internationaal Monetaire Fonds (IMF) en de World Bank maar al te graag verkoopt aan Soros (alinea uit bronbericht).

Er wordt geschat dat de verkoop van landbouwgrond in Oekraïne een financiële ‘boost’ zal geven van 15 miljard euro per jaar.

Bronnen:

https://newseu.cgtn.com/news/2019-12-19/Violent-clashes-in-Kiev-as-land-reform-bill-divides-Ukraine–MwUSxLkIg0/index.html
[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Fbci1D_he8o[/embedyt]

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven