NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

BOA’S eisen PEPPERSPRAY en WAPENSTOKKEN tegen LOCKDOWN-overtreders

Politiestaat Nederland

Nu het kabinet zeer strenge inperkende maatregelen neemt tijdens de lockdown, laten buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) van zich horen.

Zij willen via een spoedprocedure beschikking krijgen over verdedigingsmiddelen als pepperspray en wapenstokken.

Voorzitter van de Nederlandse BOA Bond Ruud Kuin vraagt dat in een brief aan de minister van Justitie en Veiligheid.

 

Gisteren reageerde Kuin bij AT5 naar aanleiding van twee geweldsincidenten van vorige week. Op de Pieter Calandlaan in Amsterdam raakten vier boa’s gewond toen zij belaagd werden door een groep van ongeveer tien personen.

Een BOA liep een hersenschudding op door het gebruikte geweld. In Rotterdam werden BOA’s geschopt, geslagen en bespuugd toen zij mensen wilden BEBOETEN omdat zij zich niet aan de coronaregels hielden.

Ook Richard Gerrits, voorzitter vakbond BOA-ACP, richtte zich rechtstreeks tot Ferd Grapperhaus, minister van Justitie en Veiligheid.

Het is geen nieuwe boodschap. Al in augustus maakte hij duidelijk dat de circa 25.000 BOA’s die in Nederland rondlopen, beter gereedschap willen om hun handhavende taken goed uit te voeren.

Maar nu voor onbepaalde tijd alle bijeenkomsten zijn verboden en er een noodverordening is waarmee burgemeesters sneller kunnen handhaven als mensen zich niet aan de nieuwe regeringsmaatregelen houden, worden hun taken nóg belangrijker. En dat gereedschap dus ook, aldus de BOA voorzitter.

“Je gaat de komende tijd niet de leukste gesprekken krijgen op straat. We zijn al een tijdje in gesprek met de minister.”

“We gaan er nogmaals met klem op wijzen dat we onszelf goed willen kunnen verdedigen. Boa’s moeten in het bezit zijn van pepperspray, andere verdedigingsmiddelen en mondkapjes.”

…aldus BOA topman Gerrits.

Volgens Kuin zorgt de coronacrisis ervoor dat handhavers de wapenuitrusting, bestaande uit pepperspray en een wapenstok, harder nodig hebben dan ooit:

“Het gaat immers per definitie om handhaven tegenover groepen (drie of meer) en om FORSE boetes. Beide omstandigheden (groep en hoogte boetes) leiden per definitie tot meer WEERSTAND en agressie.”,zo staat in de brief geschreven.

De bond zei gisteren al dat er vanuit aangesloten leden steeds meer verhalen komen van mensen die GEÏRRITEERD  reageren, wanneer zij worden aangesproken op het naleven van de 1,5 meter afstandsregel.

Bijna een jaar geleden besloot burgemeester Femke Halsema dat BOA’s in de stad uitgerust moesten gaan worden met pepperspray, om groepen vervelende jongeren op straat mee te corrigeren, terwijl zij in Amsterdam al decennia lang met pappen, nathouden en theedrinken kunnen gedijen in plaats van terug te worden gestuurd naar zandbak van herkomst.

Halsema diende haar pepperspray-aanvraag in bij minister Grapperhaus. Toch kunnen de BOA’s nog steeds NIET beschikken over het verdedigingsmiddel. Daarom vraagt Kuin nu om een spoedprocedure.

“In deze tijd worden in het belang van de volksgezondheid grote en VERSTREKKENDE besluiten in ZEER KORTE tijd genomen. Dat zou wat ons betreft ook moeten gelden voor de door ons gevraagde spoedprocedure.”

Lang leve de democratie! En als de burgers niets doen dan gaan er steeds meer “on-Nederlandse” toestanden plaatsvinden.

Interessant? Like en deel dit geluid! Reageer en hou het netjes en respectvol.

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments

Laatste nieuws

NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol
0
Laat jouw mening horen maar houdt het netjes!x
()
x