nl Nederlands

Bizar antwoord van RTL Nieuws op klacht over kleurtjesobsessie

Op Twitter kwamen we een opvallende Tweet tegen met als bijlage een e-mailuitwisseling tussen Beppie en RTL.

Zij diende een klacht in bij RTL Nieuws naar aanleiding van een nieuwsartikel van Erik Mouthaan. Mouthaan gebruikt standaard de term wit wanneer hij over blanke mensen spreekt in al zijn artikelen en bijdrages. (bron) (bron) (bron)

Beppie (twitternaam) kreeg van Mouthaan zelf te horen dat het RTL-beleid is.

En dus legde Beppie de volgende klacht neer bij RTL:

 

Beppie vertelt dat in Nederland het woord blank nog altijd de gangbare term is en ook zo in de van Dale staat beschreven.

En dat klopt. Altijd al zo geweest.

van Dale – Woordenboek

 

De schrijfster voegt daaraan toe dat ze graag zou willen dat dit stopt.

“Ik ben spuugzat van de constante kleurtjes obsessie in de media en dat mensen constant bewust worden gemaakt van hun kleur op de meest walgelijke manieren. Iedereen is mens en gelijk. Ongeacht wat voor kleur iemand heeft.”

Het antwoord van RTL

Zie hier het bizarre antwoord van RTL:

“Hoewel het woord “blank” jarenlang gebruikt is zonder dat het grote publiek hier vraagtekens bij plaatste, is deze verandering ergens ook wel logisch: het tegenovergestelde van zwart is wit, en niet blank.” concludeerde RTL.

RTL voegde daaraan toe:

“Net zoals de maatschappij veranderen ook de media en wordt tegenwoordig niet alleen meer de stem van de witte man of vrouw gehoord (en gelukkig maar!).”

RTL snapte wel dat het een beetje wennen is dat je woorden gebruikt zonder dat andere mensen zich beledigt zouden voelen maar tijden veranderen nou eenmaal.

“Vroeger viel ook niemand over het woord negerzoen of moorkop.”

De mail sloot af met: “Ik denk dat het mooi is dat we nu met elkaar in gesprek gaan en meer empathie voor de ander hebben en daardoor besluiten bepaalde woorden minder of niet meer te gebruiken.”

Ehm,..RTL? Buiten de rest van het  buitengewoon waanzinnige antwoord…

Wie voelen zich dan beledigd door het woord BLANK?!? De blanken zelf? Of wijzigen jullie misschien jullie beleid omdat het de wens is van een minderheid hier in Nederland?  Of wellicht het politieke kleurtje van RTL?

Tweet van Beppie:

https://twitter.com/VrouwvdVrijheid/status/1231507186578317312

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Abonneren op
guest
5 Reacties
meest gestemd
nieuwste oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Ruud Beijer
Ruud Beijer
3 maanden geleden

Zodra de PVV aan de macht komt dan verdwijnt de NPO.

frederik wisse
frederik wisse
Reply to  Ruud Beijer
3 maanden geleden

Whites in het nederlands witten is een term die voortkomt uit het negerslang . Eric Mouthaan denkt , dat het amerikaanse engels de leidende taal is . Een globalist in optima forma . Jammer , maar deze grote jongen heeft last van een kleurhandicap , waar weinig meer aan te doen is . Vroeger te weinig strafwerk gemaakt , anders had hij wel beter nederlands geleerd . Overigens is RTL geen lid van de NPO , waar iedere hollander de eer heeft aan mee te moeten betalen . RTL is een commerciele zender die globalistisch denkt en vooral haar publiek… Lees verder »

Gezondverstanzalwinnen
Gezondverstanzalwinnen
3 maanden geleden

Waarom nu weer de globalistische en racistische term wit? Mijn huid is niet wit maar blank. Waarom moet ik door deze man (schijnbaar zonder gezond verstand) uitgemaakt worden voor wit? Ik voel me erg gekwetst hierdoor en krijg nu het idee dat ik wordt gezien als tweederangsburger omdat ik geen bruintint heb. Mouthaan zou zijn verontschuldigingen mogen aanbieden aan heel Nederland en zo niet, dan zou een ontslag een goede tweede optie zijn, want geen excuses betekent dat hij zich dus bewust racistisch opstelt en dus het lak heeft aan het feit dat hij een heel land kwetst!!!!!!!!!!!!!

Mipske
Mipske
3 maanden geleden

Negers willen opeens ‘zwart’ genoemd worden. Prima. Doen we dat.
Blanken willen gewoon blank worden genoemd, zoals altijd.
“Mag niet”, zegt Soros-Bertelsmann-RTL, voortaan gebruiken we het pejoratieve ‘wit’.

Rene.daniels1
3 maanden geleden

Decennia lang hebben mensen met een donker getinte huidskleur gestreden om niet meer zwart genoemd te worden simpelweg omdat het denigrerend is en feitelijk onjuist (want ze zijn niet feitelijk zwart). Iemand met een donker getinte huidskleur zwart te noemen wordt gezien als racistisch.

Dan komt RTL en die stelt ja het tegenovergestelde van zwart is wit. Dus bedienen zij zich van dezelfde aard van racisme waar decennia lang tegen gevochten is. Beschamend deze reactie van RTL.

Laatste nieuws

Gerelateerde berichten

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x