NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoEspañol

Bitcoins. Een politieke beweging voor soevereiniteit!

Bitcoins. De digitale munt van de vrijheid

In 2015 werd ik nieuwsgierig naar cryptocurrencies, en dan vooral naar Bitcoins.

Omdat het hele concept past bij mijn opvattingen over vrijheid en onafhankelijkheid, wil ik graag mijn verhaal met jullie delen.

En het is gewoon ontzettend leuk om een beetje mee te spelen met wat geld wat je missen kan. Het wordt een hobby. In mijn geval dan.

In eerste instantie dacht ik dat het aankopen en verkopen van Bitcoins een moeilijk proces was, en dat was het toen eigenlijk ook wel. Maar ik ben blij dat ik het gedaan heb. Hier lees je waarom.

Vandaag de dag is het aan- en verkopen van Bitcoins een peulenschil. Ikzelf twijfel er niet aan dat aankopen via SATOS dé beste en veiligste manier is om bitcoins aan te schaffen.

Het enige wat je nodig hebt is een wallet (een digitale portemonnee) en je kunt je coins aanschaffen met iDEAL of via een bankoverschrijving.

Prachtige successtory van een leek met veel geluk. 

Heel veel geluk..!

In januari 2015 kocht ik 2 bitcoins. De koers van de bitcoin stond op dat moment op €240,85. Toen ik platforms zoals SATOS nog niet kende, betaalde ik me scheel aan commissies door ze aan te kopen via Localbitcoins. Een platform waar particulieren (en bedrijven) bij elkaar komen en handelen in bitcoins.

De bitcoins heb ik laten staan in mijn wallet. Het was geld dat ik kon missen en ik zag de koers omhoog gaan. In 2016 zag ik dat ik mijn geld inmiddels had verdubbeld en begin 2017 stond de bitcoin al rond de €900.

Wat er toen gebeurde was genieten geblazen. Vanaf begin 2017 bleef die coin maar stijgen. In februari stond hij op €1.200. In mei op €2.000. In oktober op €4.000 en uiteindelijk ging de bitcoin ruim over de €10.000 heen en in december van dat jaar verkocht ik mijn coins voor €15.707 per stuk.

Even grof gezegd maakte ik van mijn kleine €500 ruim €31.000.  In minder dan 3 jaar tijd, Maar het grootste gedeelte winst kwam uit de laatste maanden, zoals je ziet.

Had ik nog een weekje gewacht dan was dat nog meer geweest. De koers stond een aantal dagen later op € 16.727,68. Dit is tot nu toe de hoogste koers die de Bitcoin ooit heeft bereikt. Op dit moment schommelt de bitcoin tussen de €4.000 en €5.000 euro.

Blijdschap en tegelijkertijd kon ik mijzelf wel voor mijn kop slaan. In 2010 waren deze digitale muntjes slechts 5 cent waard. Ik kan me nog herinneren dat de gedachten toen door mijn hoofd gingen om er even een stuk of 40 aan te schaffen voor een paar euro. Had ik maar…

In de tijd dat ik mijn coins had, ben ik me meer gaan verdiepen in de Bitcoin en het hele concept van cryptocoins spreekt me enorm aan. 

Het is ook een onderdeel dat past in mijn persoonlijke streven naar zoveel mogelijk vrijheid, ook op financieel gebied. 

Om dat in één artikel uit te leggen is moeilijk. Ik kom daar wellicht in een later artikel nog op terug.

Bitcoin staat voor financiële vrijheid en soevereiniteit. De democratisering van geld!

Behalve dat het kopen (en verkopen) van Bitcoins een ontzettend leuke bezigheid is, waar iedereen aan mee kan doen, is de Bitcoin ook een politieke beweging.

De bitcoin staat symbool voor vrijheid en soevereiniteit. Het staat symbool voor de loskoppeling van het monetaire systeem en de gangbare financiële instellingen. Met de bitcoin kun je onafhankelijk, en in volledige vrijheid, je financiën te beheren.

Niemand kan op zichzelf besluiten om bitcoins bij te drukken. Niemand kan de regels wijzigen.

Meer informatie over het concept van de Bitcoin:

Waar bitcoins kopen?

Persoonlijk raad ik iedereen, zonder enige twijfel, aan om bitcoins bij SATOS aan te schaffen. Ik maak er ook geen geheim van dat SATOS inmiddels onze partner is. Een partner die wij zelf hebben uitgekozen. Dit om verschillende redenen.

Voor mij zijn de belangrijkste redenen:

 • Bij SATOS koop je snel je bitcoins aan, zonder dat je direct al jouw gegevens op hoeft te geven door een account aan te maken.
 • Je kiest zelf je eigen gratis wallet uit, je koopt je bitcoins aan bij SATOS en je geeft het bitcoinadres op waar jij wilt dat SATOS de coins heenstuurt.
 • Lage kosten
 • Je coins worden direct verzonden.
 • Een fantastische klantenservice in het Nederlands die bereikbaar is via de live-chat.
 • Geen verplichting je coins door SATOS te laten bewaren maar volledige vrijheid om je coins te bewaren in jouw eigen wallet.
 • Op de website van SATOS vind je alle informatie die je maar nodig hebt over Bitcoins en andere cryptocurrencies zoals de geschiedenis van de Bitcoin, de huidige koers, uitleg over andere cryptomonedas en tips hoe je coins veilig te bewaren.
 • De algemene verwachtingen zijn dat de Bitcoin nog enorm zal stijgen.
 • En de allerbelangrijkste: Vertrouwen!
 
 

Wat vinden anderen van SATOS? Klik hier!

Waarom bitcoins kopen?

Er zijn verschillende redenen te bedenken om Bitcoins aan te schaffen:

 • De koersschommelingen zijn enorm. In een dag kan een Bitcoins zomaar een paar honderd euro meer (of minder) waard zijn. Zelf in een uur kan er heel veel gebeuren. Er is in korte tijd heel veel geld mee te verdienen (maar ook te verliezen).
 • Je kunt onafhankelijk van banken betalingen verrichten.
 • Je kunt Bitcoins eenvoudig en snel aanschaffen met iDEAL
 • Door voor een klein bedrag Bitcoins aan te schaffen, kun je binnen korte tijd wel eens heel veel geld verdienen terwijl je maar weinig investeert. (zie mijn succesverhaal)
 
 

Waarom moet ik een eigen wallet hebben?

Eerder kocht ik Bitcoins altijd aan via de gangbare platforms. Dat was best een gedoe. Er worden direct allerlei gegevens van je gevraagd, je moet een account aanmaken en je bent vaak verplicht je coins te bewaren in een wallet op het platform waar je ze aankoopt.

Iedere handeling die je doet, kost geld. Het is veel beter om een eigen wallet te hebben. Zo hoef je ook niet bang te zijn dat je je coins kwijtraakt omdat het platform waar je je coins bewaart ineens verdwijnt.

Wil je meer weten over bitcoins of wil je zelf bitcoins aanschaffen?

Hier vind je een schat aan informatie voor beginners en je kunt direct je vragen stellen in de live-chat.

0 0 vote
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
1 Reactie
meest gestemd
nieuwste oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Hansz

Bitse coins… Had ik maar een tijdmasjien… of een fee die mij drie maal liet wensen dan zat ik nu niet met veel gegrien te kijken naar de wereld van Jensen dan had ik opzeker in tweeduizendentien mijn AOWtje gestopt in vijfcent bitcoincointjes dan had ik nu vast n miljard of tien maar als uitgerangeerde trek ik nog immer aan korte lontjes wordt zelfs int ziekenhuis niet meer geholpen bij een ernstige kwaal want ik ben te duur geworden, lever de STAATS BV niets meer op mijn leven lang een nummer, het is geen fraai verhaal en die Niet gekochte… Lees verder »

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

THIERRY BAUDET'S NIEUWE BOEK

POLITIEK VAN HET GEZOND VERSTAND

Van: Thierry Baudet

24,95 bij Succesboeken

Laatste nieuws

EURODYNAMYCA

Van: Jean Wanningen

19.95 bij succesboeken.nl
DE BILDERBERGS CONFERENTIES

Van: G.Aalders

22,50 bij Succesboeken
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x