CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Biden toont Iran dat hij ook kan bombarderen

America is back baby!

Biden toont Iran dat hij ook kan bombarderen

Bombardementen op pro-Iraanse milities in Syrië waren vanochtend het antwoord van neofiet Joe Biden op een reeks Iraanse provocaties in de regio. Militair is het belang van de bommen haast nihil, maar de symboliek is groot.

Volgens het Amerikaanse ministerie van Defensie hebben de Verenigde Staten meerdere doelwitten in het oosten van Syrië vernietigd, vlak bij de grens met Irak. Bij die aanvallen zouden zeker 17 mensen om het leven gekomen zijn, zeggen medische en andere bronnen in Syrië. Onafhankelijke bevestiging daarover is er niet. Het is ook niet duidelijk of het alleen militieleden zouden zijn.

De Amerikaanse operatie is een vergeldingsactie voor aanvallen van die milities op Amerikaanse troepen in de regio. De militiedoelwitten die vernietigd zijn, zouden volgens de VS gebruikt zijn om die aanvallen op Amerikaanse doelwitten uit te voeren. Bij een van die aanvallen in Irak raakte een tiental dagen geleden onder anderen een Amerikaanse militair gewond. De VS stelt ook dat die milities gesteund worden door Iran. Iran ontkent enige betrokkenheid.

 

De operatie in Oost-Syrië is de eerste Amerikaanse operatie sinds Joe Biden president is. Ze is, volgens het ministerie van Defensie, een boodschap van Biden dat hij zal optreden om Amerikaanse troepen en coalitietroepen te beschermen.

De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin zegt zeker te zijn dat “we het goede doelwit hebben geraakt”. “En we weten ook zeker dat dat doelwit gebruikt werd door diezelfde sjiitische milities die de aanvallen hebben uitgevoerd.”

Iran en Rusland veroordelen de Amerikaanse aanvallen. “We roepen op tot onvoorwaardelijk respect voor de soevereiniteit en territoriale integriteit van Syrië”, luidt een reactie van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken.

5 9 Stemmen
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
10 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
10
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven