NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

Stop de censuur en laat uw ISP en hackers niet meekijken!

Gebruik couponcode: lockdown10%

Biden’s speech MINDER BEKEKEN dan Clinton’s 2016 speech

De afgelopen week stond in het teken van de Democratische Conventie. Donderdag heeft Joe Biden officieel de presidentiële nominatie geaccepteerd, Biden’s speech werd minder bekeken dan voorgangers. Dat blijkt uit cijfers van Nielsen Media Research.

Biden’s speech werd bekeken door 21,8 miljoen mensen op TV, dat blijkt uit cijfers van Nielsen. Meer dan de avond ervoor, toen oud-president Obama sprak. Hierin zijn de cijfers online niet meegeteld, maar dat zal niet meer dan 2 miljoen toevoegen.

Volgens de cijfers van Nielsen is Biden’s speech 21 procent minder bekeken dan de speech van Hillary Clinton in 2016, toen ze de presidentiële nominatie accepteerde. Ook is dit 38% lager dan de cijfers voor president Trump’s speech tijdens de RNC vier jaar geleden, die speech trok 34,9 miljoen kijkers.

Woensdag had de Democratische Nationale Conventie (DNC) 21,7 miljoen kijkers, een daling van 12 procent vergeleken met 2016. Dinsdag had het 6,13 miljoen kijkers op ABC, CBS en NBC. Een daling van 48 procent van de tweede avond in 2016, aldus The Hill.

Biden accepteerde de democratische nominatie en zei dat president Donald Trump “Amerika in duisternis heeft gehuld” en de kiezers aanspoorde om iets te veranderen. Biden, die in 1988 en 2008 tevergeefs streefde naar de Democratische nominatie voordat hij twee termijnen als vice-president onder president Barack Obama diende, zei dat de Verenigde Staten worden geconfronteerd met vier convergerende crises: een wereldwijde pandemie, een economische crisis, ‘raciaal onrecht’ en opwarming van de aarde.

“Dit is een levensveranderende verkiezing die America’s toekomst voor lang gaat bepalen.”

“Karakter staat op het stembiljet. Mededogen is op de stemming. Fatsoen, wetenschap, democratie. Ze staan allemaal op het stembiljet.” – Joe Biden

Biden haalde uit naar president Trump door te zeggen dat hij “te veel boosheid, te veel angst en te veel verdeeldheid” het Witte Huis heeft binnengebracht.

Twijfel over ideeën

Biden zou zich ook als “bondgenoot van het licht” gaan opstellen als hij wordt gekozen. Al bestaan er twijfels over zijn beleid. Gaat hij Bernie Sanders (I-VT) en Alexandria Ocasio-Cortez (D-NY14) volgen? Zijn recent gekozen ‘running mate’ Kamala Harris (D-CA) had een dubieus verleden als District Attorney en als Californië’s Procureur-Generaal.

Joe Biden kiest Kamala Harris als VP-kandidaat

Joe Biden had eerder al aangegeven een “transition candidate” te zijn. Hiermee kan hij bedoelen een transitie van Trump naar het nieuwe normaal. Of een transitie naar een andere president.

Volgens 59 procent van de Amerikanen gaat Biden zijn eerste termijn niet uitzitten en zal hij het stokje al eerder overgeven aan Kamala Harris. Uit hetzelfde onderzoek blijft dat 49 PROCENT van de Democraten gelooft dat Biden zijn eerste termijn niet af zal maken. Het zijn dus niet de Republikeinen en een paar Democraten die dit denken, maar het is in beide partijen een breed gedragen mening.

“Hoewel ik een democratisch kandidaat zal zijn, zal ik een Amerikaanse president zijn. Ik zal net zo hard werken voor degenen die me niet hebben gesteund als voor degenen die dat wel hebben gedaan,” zei Biden. “Dat is de taak van een president. Om ons allemaal te vertegenwoordigen, niet alleen onze basis of onze partij. Dit is geen partijdig moment. Dit moet een Amerikaans moment zijn.” – oud-vice-president Joe Biden

Nationale peilingen

De huidige tussenstand tussen Joe Biden en Donald Trump is als volgt volgens RealClearPolitics.

De Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn op 3 november. CommonSenseTV zal u op de hoogte houden van ontwikkelingen. Ook zullen we de presidentiële debatten proberen uit te zenden op ons YouTube-kanaal, als ze worden gehouden.

Beoordeel dit artikel alstublieft. Het helpt mee om door de censuur heen te komen.

5 3 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
1 Reactie
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments

We hebben uw hulp hard nodig

Ondersteun je immuunsysteem!

Laatste nieuws

NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol
1
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x