Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

cstv doneer
Voor vrijheid door waarheid
Search
Filters
Zoek in de titels
Zoek in de inhoud van artikelen

Bekijk het eens van twee kanten….

Verspreid de vrijheid!

Veruit de meeste kranten in Nederland zijn eigendom van een tweetal mediagroepen en veruit de meeste berichten in deze kranten worden geput uit de grote nieuwsstations. Dat verklaart enerzijds waarom de berichtgeving zo’n eenheidsworst is en het verklaart anderzijds waarom de berichtgeving de spreekbuis van de overheden (b)lijkt te zijn. De overheden kunnen immers gemakkelijker hun invloed uitoefenen op enkele grote partijen dan op een waaier aan onafhankelijke nieuwsdiensten. Dit fenomeen zien we wereldwijd voor onze neuzen voltrekken.

Tijdens deze plandemie, is mij al een paar keer het Reformatorisch Dagblad in positieve zin opgevallen. Positief in de zin dat het in het Reformatorisch Dagblad al diverse malen is voorgevallen dat heikele thema’s vaak van meerdere kanten belicht worden. De krant fungeert hierdoor niet als pusher van het overheidsnarratief, maar voedt de lezers met informatie waaruit ze zelf hun conclusies kunnen trekken.

Zo ook rond de hevige strijd die momenteel woedt inzake het wel of niet inspuiten met een ‘vaccin’ experiment bij kinderen.

Het Reformatorisch dagblad laat twee artsen aan het woord:

„Laat je inenten in aanvulling op gezonde voeding”

17368576.JPG
Jan Peter Peters. beeld RD, Anton Dommerholt

„Tieners zou ik zeer sterk ter overweging willen meegeven een coronaprik te halen”, adviseert de Beekbergse huisarts Jan Peter Peters. „Vaccinatie doe je in de eerste plaats voor jezelf: ze vermindert de kans op ernstige ziekte, ziekenhuisopname en Long Covid. Maar een prik halen kun je ook doen ter bescherming van de kwetsbare medemens.”

„Jongeren zijn een schakeltje in de keten van het virus”, vervolgt Peters. „De meeste besmettingen vinden momenteel onder hen plaats. Zij dragen het virus weer over op anderen. Ik vind het daarom niet verwonderlijk dat de overheid inzet op het inenten van gezonde tieners.” Vaccinatie vermindert de kans om het virus door te geven. „Daardoor draag je als jongere bij aan de bestrijding van de pandemie.”

Gezonde jongeren hebben een geringe kans om ernstig ziek te worden van een corona-infectie, maar kunnen wel een paar dagen koorts krijgen van een prik. Wegen de voordelen van vaccinatie wel op tegen de nadelen? Peters vindt van wel. „Die paar dagen dat iemand zich niet lekker kan voelen, zijn niets in vergelijking met de ernstige gevolgen van Covid-19 bij sommige jongeren of bij anderen aan wie ze het virus overdragen.”

Peters kent een aantal twintigers uit zijn praktijk met Long Covid. „Zij hebben een verloren jaar achter de rug waarin ze nauwelijks iets hebben kunnen doen. Het verraderlijke is dat iedereen langdurige klachten aan een besmetting kan overhouden, ook jongeren die voorheen kerngezond waren.”

Is het niet beter dat jongeren zorgen voor een gezonde leefstijl en voeding? „Dat kan ik van harte aanbevelen. Maar verwachten dat je daarmee de oorlog kunt winnen, is een illusie. Er zijn veel voorbeelden van mensen die daar maximaal op hebben ingezet en toch ernstig ziek zijn geworden van corona. Neem in aanvulling op een gezonde leefstijl ook een vaccin.”

De Beekbergse huisarts ziet „veel zegen” op vaccinatie in Nederland. „Van de Covidpatiënten in het ziekenhuis is 90 procent niet gevaccineerd. Ook andere infectieziektes, zoals tetanus, mazelen en polio, zijn dankzij vaccinatie heel zeldzaam geworden of zelfs uitgeroeid.”

Gevolgen op de (middel)lange termijn zijn van de coronavaccins nog onbekend. Is het niet gevaarlijk een prik te halen? Peters vindt van niet. „Tot nu toe zijn er weinig negatieve gevolgen uitgekomen. Ik zie dit bezwaar vooral als paniekvoetbal. Bovendien: we staan met de rug tegen de muur. We zitten midden in een pandemie en hebben niet de tijd om de vaccins eerst jarenlang te testen.”

 

 

„Prik halen zinloos en gevaarlijk”

17368577.JPG
Huib Rutten. beeld Huib Rutten

„Het vaccineren van tieners is volstrekt zinloos”, stelt huisarts en voormalig specialist spoedeisende hulp Huib Rutten uit het Friese Leeuwarden. „Kinderen hebben al een geweldige afweer en worden zelden ziek van corona.”

Tot nu toe zijn er in Nederland slechts enkele kinderen aan Covid-19 overleden. Rutten: „Moet je daarvoor 1,2 miljoen kinderen blootstellen aan de risico’s van vaccinatie?”

Volgens de huisarts verhoogt vaccinatie het risico op hartontsteking, eenzijdige aangezichtsverlamming en mogelijk een verminderde vruchtbaarheid. Dat laatste baseert hij op onderzoek waaruit zou blijken dat ingeënte ratten 10 procent minder vruchtbaar waren dan de placebogroep.

Ook is Rutten beducht voor nanopartikels, minuscule deeltjes die in de vaccins zitten en de bloed-hersenbarrière kunnen doorkruisen. „Het is onbekend wat deze deeltjes aanrichten. Als je dat niet weet, moet je goede redenen hebben om een experimentele behandeling uit te voeren.”

Jongeren kunnen langdurige klachten aan een corona-infectie overhouden. Is dat niet een reden om hen te vaccineren? „Absoluut niet. Long Covid komt naar schatting voor bij slechts een paar procent van de jongeren die een besmetting hebben doorgemaakt. Dat is vergelijkbaar met andere virusziektes. Al in de jaren 80 werd er geschreven over mensen die na een flinke griep niet meer de oude werden.”

Rutten, die bij zijn werkgever heeft aangegeven geen prikken te willen zetten, vindt ook vaccinatie van ouderen in de meeste gevallen onnodig. „Het merendeel maakt een infectie mild door. Zij die wel ernstig ziek worden, hebben vaak al onderliggende aandoeningen: suikerziekte, overgewicht en hart- en vaatziekten.”

Ouderen die zich tegen Covid-19 willen beschermen, adviseert hij vitamine D te slikken. „Liefst 2000 eenheden per dag.”

Hoe komen we zonder vaccinatie uit de pandemie? Rutten: „Welke pandemie? Sinds mei vorig jaar zijn de getallen zo laag dat daar geen sprake meer van is. Overigens hebben veel mensen al antistoffen tegen het virus: volgens bloedbank Sanquin 93 procent.”

 

 

 

Dit is volgens mij hoe het hoort te zijn.

Nog fijner zou ik het vinden als het Reformatorisch Dagblad deze beide artsen samen kon brengen om hun ideën, meningen en kennis uit te wisselen. Maar dat zal nog wel een brugje te ver zijn.

 

Ik kwam nog een video tegen van Stefan Noordhoek die nog een kritische blik werpt op de berichtgeving van de mainstream media, de NOS in dit geval:

 

 


Verspreid de vrijheid!

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
14 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
14
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x