Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Houd ons in de lucht om mee te strijden voor de vrijheid

Het vuile ‘grote reset’-geheim achter de nieuwe oorlog van grote bedrijven tegen conservatieven

Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

In de afgelopen maanden hebben honderden grote bedrijven en financiële instellingen zich verzameld rond liberale doelen en zelfs beleid ingevoerd dat rechtstreeks gericht is op conservatieven of hun opvattingen.

Zo ondertekenden op 14 april honderden van de grootste bedrijven en financiële instellingen ter wereld, waaronder Amazon, Google, Netflix en Starbucks,  een verklaring waarin ze zich  verzetten tegen ‘discriminerende wetgeving’ die tot doel heeft verkiezingen veiliger te maken – een duidelijke verwijzing naar gezond verstand. hervormingen zoals die onlangs in Georgië zijn aangenomen, waaronder de eis dat kiezers een rijbewijs of een identiteitsbewijs voor de vrije staat overleggen om hun identiteit te bewijzen voordat ze een stem uitbrengen.

Evenzo kondigde Major League Baseball onlangs aan dat het zijn jaarlijkse All-Star Game uit Georgië verplaatst als protest tegen de nieuwe verkiezingsvereisten van de staat.

In februari zou Coca-Cola werknemers een  radicale diversiteitstraining hebben gegeven  waarin hen werd gevraagd “te proberen minder blank te zijn”, wat volgens gelekte dia’s uit de presentatie inhoudt dat ze “minder onderdrukkend” zijn en een “breuk met blanke solidariteit” vereist. ”

 

In februari en maart kondigden de zes grootste banken in de Verenigde Staten  aan dat ze een financieringsvereiste voor CO2-uitstoot van netto-nul zouden invoeren voor al hun bedrijfsactiviteiten, waardoor het in feite onmogelijk zou worden voor bedrijven die fossiele brandstoffen produceren – en ook voor elk ander bedrijf. die weigert “groen te worden” – om een ​​lening te krijgen of te profiteren van verschillende andere financiële diensten bij de grootste banken van het land. Ook vele andere, kleinere banken hebben zich aangemeld.

Waarom omarmen zoveel grote bedrijven en financiële instellingen linkse doelen en vervreemden ze daarbij tientallen miljoenen conservatieve Mensen? Hoewel er waarschijnlijk verschillende belangrijke redenen zijn, is vriendjespolitiek de grootste – maar niet noodzakelijkerwijs de ouderwetse achterkamer tussen bedrijfsleiders en politici die we allemaal gewend zijn.

In de afgelopen jaren hebben dramatische verschuivingen in het monetair beleid, in combinatie met een betere coördinatie tussen bankiers, investeerders, overheidsfunctionarissen en bedrijven, een geheel nieuw tijdperk van vriendjespolitiek en de centralisatie van economische en sociale besluitvorming ingeluid, een tijdperk dat aanzienlijke gevaren met zich meebrengt. aan individuele vrijheid.

Aan de basis van de verandering ligt de recente snelle toename van het drukken van geld die is nagestreefd door de centrale banken in de Verenigde Staten en Europa, die de geldhoeveelheid in slechts een paar jaar tijd met triljoenen dollars hebben vergroot.

Toen regeringsfunctionarissen zich eenmaal realiseerden dat ze nu bijna elk bedrag dat ze willen kunnen uitgeven zonder belasting te hoeven heffen, en banken ontdekten dat ze on-demand een gestage stroom nieuw gedrukt geld van centrale banken konden krijgen, kwamen deze twee machtige groepen naar de conclusie dat ze de meeste economische activiteiten effectief kunnen beheren zonder een hele reeks nieuwe wetten, belastingen en beperkingen te moeten aannemen.

In plaats van weerstand te bieden aan deze veranderingen, weten grote bedrijven en investeerders dat ze enorm kunnen profiteren van de regeling. Het enige wat ze hoeven te doen is een balletje te slaan door in te stemmen met de grillen van centrale banken, regeringen in Noord-Amerika en Europa, en hun politieke bondgenoten – waarvan de meeste linkse activistische groepen en vakbonden zijn.

Ik weet dat dit klinkt als een wilde rechtse complottheorie, maar het bewijs is behoorlijk overweldigend. In juni 2020 lanceerde het World Economic Forum , in samenwerking met CEO’s en presidenten van grote bedrijven, machtige bankiers, internationale instellingen, vakbondsleiders en activisten, de ” Great Reset “, een plan om de hele wereldeconomie te hervormen .

Klaus Schwab, founder and executive chairman of the World Economic Forum, delivers a welcome message on the eve of the annual meeting of the WEF in Davos, Switzerland, on Jan. 20, 2020. (AP Photo/Markus Schreiber)

“Elk land, van de Verenigde Staten tot China, moet deelnemen, en elke industrie, van olie en gas tot technologie, moet worden getransformeerd”, schreef Klaus Schwab, de oprichter en uitvoerend voorzitter van het World Economic Forum, in een  artikel  over de initiatief. “Kortom, we hebben een ‘ grote reset ‘ van het kapitalisme nodig.”

Hoe zal deze transformatie precies plaatsvinden? Precies zoals we het nu zien uitkomen. Bedrijven en banken zullen een linkse sociale rechtvaardigheidsbeleid aan de samenleving opleggen, en ze zullen worden beloond door regeringen, centrale banken en investeerders, die op hun beurt ook grote winsten zullen halen uit nieuwe stromen van door de overheid gedrukt geld.

We weten dat dit niet alleen gebeurt omdat bedrijven en banken al begonnen zijn zich aan te sluiten bij linkse doelen, ook al weten ze dat dit grote delen van hun klantenbestand zal frustreren, maar ook omdat bedrijven op grote schaal ecologische, sociale en bestuurlijke maatregelen hebben genomen. ( ESG ) -normen die doelstellingen voor sociale rechtvaardigheid binnen hun bedrijven systematiseren.

Financing The Sustainable Development Goals: The Contributions of the Multilateral Development Banks | IsDB

Volgens een rapport ( pdf ) van KPMG hebben duizenden bedrijven wereldwijd al ESG- of duurzaamheidsrapportagesystemen, waaronder 98 procent van de grote bedrijven in de Verenigde Staten.

Verder zijn groepen zoals Principles for Responsible Investment (PRI) erin geslaagd om meer dan 3.000 investeerders en investeerdersgroepen zover te krijgen dat ze bedrijven ondersteunen die ESG-systemen omarmen. De ondertekenaars van PRI beheren meer dan  $ 100 biljoen  aan rijkdom, dus je kunt er zeker van zijn dat grote bedrijven luisteren als ze praten.

In het verleden bleven bedrijven uit de meeste politieke en ideologische debatten, omdat het vervreemden van grote segmenten van de samenleving over het algemeen geen goed recept is voor succes in een markteconomie. Maar nu er miljarden dollars naar financiële instellingen en banken stromen, is het financieel veel logischer voor bedrijven om naar links te gaan dan om neutraal te blijven.

Tientallen miljoenen conservatieve klanten beheersen gezamenlijk een aanzienlijk bedrag, maar het is een druppel in de emmer vergeleken met de mensen die zich hebben aangemeld voor de PRI en die hun winters skiën bij George Soros in Davos.

Bedrijven gaan met een reden naar links, en het is niet omdat ze plotseling een bekering naar Bernie hebben gehad. De Grote Reset, zoals zoveel andere bewegingen in de geschiedenis, gaat helemaal over geld en macht – en tegenwoordig zijn er genoeg van beide beschikbaar voor heersende klasse om hun hart te krijgen.

Mensen die na het lezen van bovenstaand traumatische bericht te maken krijgen met allerlei emoties: bang, verdoofd, geschokt, verdrietig, schuld, gefrustreerd, boos of hulpeloos.

kunnen voor vragen of opmerkingen wellicht schrijven aan onderstaand adres:

World Economic Forum

Att. Professor Klaus Schwab

91-93 Route de la Capite

CH 1223 Geneva, Switzerland

 

 

 


Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
5 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
5
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x