Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Houd ons in de lucht om mee te strijden voor de vrijheid

Baudet vs Fake News

Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Dít viel er te horen vanochtend in de rechtszaal:

Rechtszaak Baudet vs VPRO Buitenhof ging vanmorgen om 10.00 van start met het fragment, op verzoek van de  advocaat van Baudet, van de uitzending van Buitenhof waarin Baudet zegt foutief geciteerd te zijn. Met ook de reactie van Henk Otten aan wie de vraag werd gesteld.

De advocaat van Baudet, Dirk Vermaat, begint zijn betoog:

” Presentator Righton zei ‘blanke Europese ras vervangen door Afrikaanse immigranten’, als samenvatting. Maar we zouden hier niet gezeten hebben als ze gezegd had dat dat HAAR interpretatie was. Dat zij DACHT dat hij dat zo zei.”

Vermaat: “Er is GELOGEN met het kennelijke DOEL karaktermoord te plegen. Forum en Baudet hechten aan het VRIJE WOORD. De samenvatting in het programma Buitenhof heeft een racistische CONNOTATIE en dat is schadelijk voor Baudet en zijn partij.”

De kern van het betoog van de advocaat van Baudet:

Er wordt door journalisten veel geparafraseerd. Dat is goed. Maar het gevaar is FOUTEN te maken. De woorden ‘blank’ ‘ras’ en ‘vervangen’ heeft Baudet nooit gebruikt. En dus is het onjuist en ook een onjuiste parafrasering.

Advocaat Dirk Vermaat vatte zijn betoog samen:

“Buitenhof gaf een onjuiste samenvatting van de woorden van Baudet in de uitzending. En men heeft daarnaast aan Baudet geen wederhoor gevraagd.”

De advocaat van Baudet haalde ook de Raad voor de Journalistiek erbij, die ‘ook niet bepaald gecharmeerd is van verkeerd parafraseren’.

SCHADELIJK voor Baudet. Want Forum dreigt gezien te worden als een partij die complottheorieën en racistische opvattingen erop nahoudt.

De advocaat zegt niet de uitingsvrijheid van de VPRO te willen begrenzen: “Baudet heeft een dikkere huid dan een gemiddeld politicus.”, maar zegt hij: “De redactionele vrijheid van de VPRO wordt begrensd door het NIET MOGEN verspreiden van KENNELIJKE LEUGENS”

Vermaat over presentator Righton van Buitenhof:

“‘Er is geen sprake van spontaniteit. Ze leest het gewoon voor. Daar is over NAGEDACHT door de REDACTIE.”

De advocaat van Baudet eist rectificatie op ‘een manier zoals Forum voor Democratie dat wil’.

Dirk Vermaat volgt de lijn die Baudet via zijn eigen social media kanalen al inzette:

“Indien gerespecteerde media politici woorden in de mond kunnen leggen worden politici vogelvrij verklaard. Dit is karaktermoord waarbij alle FATSOENSNORMEN zijn overtreden.”

“Het ontbreekt nog maar aan een citaat van Baudet op de kleuterschool!”

De advocaat van de VPRO, Van den Brink, brengt te berde:

“In Buitenhof is geen oordeel gegeven over de woorden van Baudet. Buitenhof kiest geen kant. Onafhankelijke journalistiek.”

Hij zegt dat Righton een JUISTE strekking gaf van alles wat hij zei in het debat, waaruit de parafrasering kwam.

“‘Het sluit aan bij theorieën die hij al een tijd verkondigt.”

De advocaat van de VPRO kwam met allerlei fragmenten aan en liet die horen. Dit om aan te tonen dat Baudets uitspraken in het debat niet uit de lucht komen vallen.

En ja hoor… Over ‘homeopathische verdunning van het Nederlandse volk’ en een fragment waaruit moet blijken dat Baudet identiteit en ras aan elkaar koppelt.

De advocaat komt na de fragmenten, terug bij wat Righton in Buitenhof samenvatte als: het vooropgezette plan van de Europese Unie om het blanke ras te vervangen.

Die parafrasering, stelt de advocaat, is dus IN LIJN met eerdere uitspraken van Baudet.

Ook noemt de advocaat van de VPRO het kort geding “bizar”. Want, redeneert hij, “Baudet is vrij duidelijk in wat hij in het openbaar zegt. Op allerlei manieren probeert hij te zeggen dat hij voor een dominant blank Europa is.”

“Baudet heeft zich bij de redactie van Buitenhof gemeld als gast. De gast werd Henk Otten.”

De rechter krijgt nu ook van de advocaat van de VPRO een lesje parafraseren.

“Ik denk dat er weinig handelingen van Kamerdebatten zijn (de uitgeschreven uitgesproken teksten) die zo goed zijn gelezen als die van het debat over de EU begroting waar Baudet zijn ‘gewraakte uitspraken’ deed.”

En, u verwachtte hem al:

De advocaat van de VPRO sleept de tweet van Baudet over de Marokkaanse controleurs in de trein die zijn vriendinnen ‘lastig vielen’ er met de haren bij.

Wat men hier probeert is om Baudet nog eens extra te demoniseren. Dit is totaal irrelevant, maar voorlopig heeft heel Nederland het weer gehoord.

“Die tweet heeft hij ‘nooit rechtgezet.”, zegt de advocaat, “en daarom meet Baudet met twee maten. Baudet spint hier ook garen bij.”

“Zijn imago lijdt hier geen schade door, zoals de advocaat Baudet zojuist stelde.”

want:

“De partij doet het goed in de peilingen en in de MEDIAVERHALEN over het kort geding staat de versie van Baudet voorop.”

Advocaat Dirk Vermaat weer aan het woord:

“VPRO trekt een ROOKGORDIJN op. Zij halen er dingen van lang geleden bij die er helemaal niet toe doen.”

“Het ontbreekt nog maar aan een citaat van Baudet op de kleuterschool!”, aldus de advocaat Dirk Vermaat: “NIET RELEVANT dus wat de VPRO aandraagt.”

Advocaat Vermaat in zijn slotwoord:

“Het gaat ons om de FEITEN. Waar wij om vragen is een rectificatie omdat datgene wat gezegd is, de connotatie van racisme heeft.”

Baudet koos ervoor niet zelf het woord te voeren

Advocaat VPRO in het slotwoord:

“Baudet is correct geparafraseerd. We hebben aangetoond dat daarvoor een redelijke basis is.”

UITSPRAAK woensdag 25 maart

Bron RTL


Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x