Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Avondklok in Catalonië

Avondklok, verplichte mondmaskers, niet zingen, alle horeca gesloten, afstand houden, niet roken binnen 2 meter afstand van een ander persoon, tussen 22:00 en 6:00 verboden je huis uit te gaan.

Mogen wij dit fascistische maatregelen noemen? Voor een virus waar, ook in Spanje, geen hond aan dood gaat op de gebruikelijke kwetsbaren na?

Vorige week al gingen alle horecagelegenheden op slot. En nu dus de avondklok.

Hier het masterplan dat ook naar Nederland toe komt. Net als de mondkapjesplicht. Het zal jullie daar in Nederland berouwen dat jullie het hebben toegelaten. Ik spreek uit ervaring en ik blijf bij het standpunt dat ouderen die hun kinderen een mondkapje opzetten, zeer, maar dan ook ZEER, onverantwoordelijk bezig zijn. Wanneer je deze absurde maatregel boven de gezondheid van je kind plaatst, dan moet men zichzelf eens heel goed in de spiegel aankijken. En als u niet doorheeft wat u uw kind aandoet dan kunt u beter eens wat onderzoek gaan doen.

Hier de nieuwe regels die, omdat mensen met open ogen in de wintergriepcijfers gaan trappen, aangeschroefd zullen worden.

1. Op welke gemeenten heeft het betrekking?

Naar heel Catalonië, zonder uitzonderingen.

2. Wat zijn de openingstijden van de avondklok?

Van 22.00 uur tot 06.00 uur.

3. Kan ik overdag mijn gemeente of mijn buurt binnenkomen of verlaten?

Ja, op dit moment zijn er geen algemene beperkingen op de mobiliteit tijdens de uren dat de avondklok niet van kracht is. De Generalitat raadt echter aan om het huis niet te verlaten behalve voor wat essentieel is, sociale activiteit zoveel mogelijk te beperken en waar mogelijk telewerken.

4. Hoe laat sluiten winkels?

Alle locaties moeten om 21.00 uur sluiten, met uitzondering van culturele shows, die sluiten om 22.00 uur.

5. Als ik terugkom van een culturele show en het is later dan 22.00 uur, krijg ik dan een boete?

Nee. Als je terugkeert van een culturele show, heb je tot 23.00 uur de tijd om bij je thuis aan te komen. U moet het ticket voor de show bewaren om het indien nodig aan de politie te laten zien.

6. Zijn de bars en restaurants gesloten?

Ja, ze kunnen alleen eten afhalen of thuis bestellen.

7. Kan ik thuis eten bestellen voor het avondeten?

De restaurants en bars die deze service aanbieden, mogen dit alleen doen tot 22.00 uur.

8. Wat moet ik doen als ik naar mijn werk of niet ga terwijl de avondklok van kracht is?

U moet een certificaat invullen – bijgevoegd aan het einde van dit artikel – en een bewijs van uw werk meenemen.

9. Wat zijn de uitzonderingen op naar buiten gaan tijdens de avondklok?

Naast de eerder genoemde verplaatsingen van en naar het werk, omvatten ze ook verplaatsingen om gezondheidsredenen of om naar de apotheek te gaan, naar de spoedeisende zorg voor ouderen, minderjarigen en afhankelijke personen. Het is ook toegestaan ​​om tijdens beperkte uren op straat te zijn voor noodmaatregelen voor gerechtelijke bevoegdheden, als u naar huis terugkeert wanneer u terugkeert van een reis of als het een verplaatsing is van gezondheidspersoneel of naar behoren geaccrediteerde vrijwilligers. Er wordt ook een uitzondering gemaakt van 04.00 uur tot 06.00 uur, zodat burgers die dit nodig hebben hun huisdier in de buurt van hun huis kunnen uitlaten.

In al deze gevallen is het aan te raden om het document aan het einde van dit artikel in te vullen en bij je te hebben als je eropuit gaat.

10. Krijg ik een boete als ik zonder geldige reden op straat sta na een avondklok?

Ze konden hem straffen met een boete van 300 tot 6.000 euro, zoals de minister van Binnenlandse Zaken Miquel Sàmper deze zondagochtend opmerkte. Zowel de minister als de hoofdcommissaris van de Mossos hebben echter duidelijk gemaakt dat het doel van de beperkingen niet is om te verzamelen. Eventuele sancties worden vanaf maandag toegepast.

11. Kan ik mensen op straat of thuis ontmoeten?

Hoewel de aanbeveling is om sociale interacties zoveel mogelijk te beperken, zijn bijeenkomsten in openbare en privéruimten van maximaal zes personen nog steeds toegestaan, zolang ze niet plaatsvinden tussen 22.00 uur en 06.00 uur. De regering dringt er echter op aan dat er geen ontmoetingen worden gehouden met mensen met wie men niet samenwoont.

12. Zullen kinderen naar school kunnen blijven gaan?

Ja, behalve voor degenen die worden beperkt door een positieve in hun klas, zullen basisschoolleerlingen, middelbare scholieren en middelbare scholieren doorgaan met face-to-face lessen. Het sluiten van scholen is de laatste maatregel die de regering wil nemen in geval van verergering van de pandemie.

13. Hoe zit het met buitenschoolse activiteiten?

In principe worden alle buitenschoolse activiteiten, inclusief sporttraining, gehandhaafd ondanks de schorsing van wedstrijden in het weekend.

14. Is de universiteit nog open?

Vanaf deze donderdag worden alleen persoonlijke activiteiten voor seminars, praktijken en laboratoriumsessies gehouden. Theoretische lessen worden telematisch.

15. Hoe zit het met concerten, bioscopen en theaters?

In bioscopen, theaters en andere culturele evenementen worden beperkingen van 50% van de capaciteit opgelegd, die alleen kunnen worden bijgewoond als het ticket eerder online is gekocht. Alle culturele instellingen moeten om 22.00 uur sluiten.

16. Zijn musea en bibliotheken gesloten?

Nee. Deze ruimtes blijven open met de beperkingen die ze al hadden.

17. Hoe zit het met sportscholen en sport?

In sportscholen is de capaciteit beperkt tot 50% en staat de vorige afspraak vast. Buitensport is nog steeds toegestaan, maar het verdient de voorkeur om het individueel of met de gebruikelijke groep te beoefenen.

Wat nog ontbreekt zijn de voedselbonnen.

 

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
3 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
3
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x