Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Houd ons in de lucht om mee te strijden voor de vrijheid

Europese Unie: onderhandelingen contractverlenging vaccin van Pfizer / BioNTech

Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

¨Extra leveringen kunnen het tijdelijk uitstel van de leveringen van Johnson & Johnson deels goedmaken. De Amerikaanse farmaceut kondigde gisteren aan de leveringen proactief uit te stellen, nadat de VS een pauze inlaste toen zes gevallen van bloedklonters aan het licht kwamen. Wanneer Johnson & Johnson de leveringen opnieuw zal uitvoeren, is momenteel nog onduidelijk. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat J&J in het tweede kwartaal 55 miljoen doses zou leveren.¨

Extra bestelling

Het vaccin van Johnson & Johnson, die dezelfde basistechnologie gebruikt als AstraZeneca, stuitte deze week op een addertje onder het gras toen Amerikaanse toezichthouders een “pauze” inlasten bij het toedienen van Johnson & Johnson-vaccins. Leveringen in de EU zijn opgeschort.

AstraZeneca had dit jaar het werkpaard moeten zijn van de vaccinatiecampagne van de EU – een goedkoop en gemakkelijk te vervoeren vaccin om de ¨pandemie¨ te doorbreken. Toch zei de EU dat van de 120 miljoen beloofde dosissen voor het eerste kwartaal er slechts 30 miljoen werden afgeleverd, en van de verwachte 180 miljoen zijn er nu nog maar 70 miljoen die pas in het tweede kwartaal zullen worden afgeleverd.

Vanwege dat tekort is de EU onder verpletterende druk komen te staan, want hoewel ze een belangrijke producent en exporteur van vaccins is, kan ze haar vaccinaties niet eens in de buurt van het niveau van het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten krijgen.

Met 200 miljoen dosissen die dit kwartaal al zijn gereserveerd voor de EU van Pfizer / BioNTech, zullen de 50 miljoen extra leveringen vooral worden verwelkomd door EU-landen die te maken hebben met vertragingen in de levering en bezorgdheid over ¨zeldzame bloedstolsels¨ die mogelijk verband houden met het Oxford / AstraZeneca-vaccin.

Von der Leyen zei dat de EU zal beginnen met onderhandelen om tot 2023 1,8 miljard dosissen van het Pfizer / BioNTech-vaccin te kopen.

“Het houdt in dat niet alleen de productie van de vaccins, maar ook alle essentiële componenten in de EU zullen plaatsvinden”, zei von der Leyen.

Von der Leyen sprak volledig vertrouwen uit in de technologie die wordt gebruikt voor het Pfizer / BioNTech-vaccin, die verschilt van die van het Oxford / AstraZeneca-vaccin.

Het actieve ingrediënt in de Pfizer / BioNTech-opname is boodschapper-RNA of mRNA, dat de instructies bevat voor menselijke cellen om een ​​onschadelijk stuk van het coronavirus te construeren, het spike-eiwit genaamd. Het menselijke immuunsysteem herkent het spike-eiwit als lichaamsvreemd, waardoor het na infectie een reactie tegen het virus kan opbouwen.

AstraZeneca’s is gemaakt met een verkoudheidsvirus dat het spike-eiwitgen het lichaam binnendringt. Het is een heel andere vorm van productie: levende cellen in gigantische bioreactoren laten dat koude virus groeien, dat wordt geëxtraheerd en gezuiverd.

Wolfgang Ischinger (l-r), Ursula von der Leyen und Bill Gates auf der Münchner Sicherheitskonferenz

Von der Leyen zei dat Europa een technologie nodig heeft die de immuniteit kan versterken, nieuwe varianten kan aanpakken en snel en massaal vaccins kan produceren. “MRNA-vaccins zijn hier een duidelijk voorbeeld van”, zei ze.

De geplande onderhandelingen met Pfizer maakte het onduidelijk of de EU nog werkt aan eventuele nieuwe contracten met AstraZeneca. “Andere contracten, met andere bedrijven, kunnen volgen”, zei von der Leyen.

Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, legt een verklaring af na een bijeenkomst van het college van commissarissen op het hoofdkantoor van de EU in Brussel, op 14 april 2021. (John Thys / Pool via AP)

Ten slotte kondigde Von der Leyen ook aan dat in de volledige Europese Unie ondertussen honderd miljoen vaccins werden toegediend. 27 miljoen Europeanen zijn reeds volledig ingeënt. “Dat is een mijlpaal waar we trots op mogen zijn”, aldus Von der Leyen.

Wat ik hier ook nog even wil vermelden, is dat het toeval wil dat Donald Trump een nogal vreemde opmerking heeft gegeven betreffende de opschorting van het Johnson & Johnson Vaccin: Voormalig president Donald Trump bekritiseerde het besluit in een verklaring en zei dat hij gelooft dat het werd stopgezet om “mogelijk politieke redenen”, aangezien de Food and Drug Administration meer “liefde voor Pfizer” heeft.(zie art.)

 

 

Pfizer BioNtech vaccin veroorzaakt gezichtsverlammingen

 

 


Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
3 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
3
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x