Asielzoekerscentra in België gaan NIET in lockdown. Social-distancing NIET voor migranten

Dat werd beslist na overleg tussen bevoegd minister Maggie De Block, Fedasil en het Rode Kruis.

Enkele burgemeesters hadden gevraagd om AZC’s in lockdown te laten gaan omdat asielzoekers de genomen maatregelen slecht naleven, maar dat zal dus niet gebeuren. Dat meldt De Standaard.

Europa gaat meer en meer in lockdown om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo wordt in alle landen van Europa social-distancing afgedwongen ‘op straffe van’, en de hele bevolking dient binnen te blijven of afstand te houden van elkaar indien men noodzakelijkerwijs naar buiten moet.

Maar niet iedereen lijkt zich aan die maatregelen te willen houden. Volgens verschillende burgemeesters trekken asielzoekers zich WEINIG aan van de richtlijnen en leven zij de verstrengde coronamaatregelen NIET na.

Eerder probeerde een asielzoekerscentrum in Koksijde al een preventieve lockdown, om samenscholende migranten de corona-maatregelen te laten toepassen.

De burgemeesters van Houthalen-Helchteren en Leopoldsburg wilden zelfs de asielcentra in hun stad compleet sluiten, wegens de weigerachtige houding van immigranten.

Op die manier zouden ze zich wel aan de verstrengde maatregelen móeten houden. Maar de sluiting vond geen doorgang.

Terwijl alle Belgen verplicht in hun kot moeten blijven van de Belgische regering, vond er deze week overleg plaats over een mogelijke algehele lockdown voor ALLE asielzoekerscentra in België.

Maar die lockdown komt er dus niet.

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) was ruim twee uur met Fedasil en het Rode Kruis om de tafel gaan zitten, maar de uiteindelijke conclusie is dat alles blijft zoals het was:

“De asielcentra blijven gewoon open centra en asielzoekers mogen naar believe naar binnen en naar buiten, er zullen geen boetes worden uitgedeeld voor samenscholing.”

Deze boetes gelden slechts voor witneuzen zoals Gekke Gerritje, Jan Lul en Piet Snot.

Bron:
https://sceptr.net/2020/03/asielcentra-moeten-niet-in-lockdown-na-slechte-naleving-maatregelen/
https://www.standaard.be/cnt/dmf20200325_04902117

 

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
nl Dutch
X
2
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x