Asielzoeker krijgt 6 jaar en TBS voor verkrachting en mishandeling

Tegen de 21-jarige Eritrese statushouder Huruy O. is door de rechter tot 6 jaar en TBS veroordeeld.

Huruy verkrachtte en mishandelde de 68-jarige Rinia Chitanie zo ernstig dat ze twee maanden later aan haar verwondingen overleed.

Volgens de rechtbank staat vast dat O. de wandelende vrouw in het donker op straat aanviel, de kleren van haar lichaam rukte, haar tegen de grond smeet en verkrachtte.

Daarna sloeg en schopte hij haar tegen het hoofd. Ook stampte hij Rinia hard op het gezicht. Het slachtoffer liep zwaar hersenletsel op en raakte in coma. In juni besloot haar familie vanwege haar uitzichtloze situatie de sondevoeding te staken, waarna zij overleed. Nabestaanden zeiden haar na de aanval niet eens meer te kunnen herkennen, zo toegetakeld als ze was. (bron)

Korte uitleg wat “statushouder” inhoudt:

“Vluchtelingen die in Nederland asiel aanvragen worden opgevangen en geregistreerd. Wie na onderzoek van de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) in Nederland mag blijven, ontvangt een tijdelijke verblijfsvergunning voor een periode van in ieder geval vijf jaar. Zij hebben daarmee een status en worden dan statushouders genoemd.” (bron)

Huruy is in 2014 naar Nederland toegekomen en kreeg het dus voor elkaar dat hij minimaal 5 jaar mocht blijven.

Maar de dader blijkt helemaal niet te sporen.

Continu had de dader een vreemde glimlach rond zijn mond. Hij zou geen heldere indruk hebben gemaakt. (bron) Toen hem werd gevraagd hoe hij tegenover het Pieter Baan Centrum staat, vroeg hij of hij even mocht gaan roken, aan de rechter.

De vluchteling die de 68-jarige vrouwe verkrachtte en vermoordde was al in behandeling in een kliniek voor geestelijke gezondheidszorg. (bron)

Hoe en wie heeft deze tijdbom in vredesnaam statushouder gemaakt??

Gaaf land!

 

 

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
1 Reactie
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
nl Dutch
X
1
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x