nl Nederlands

Arm angstig vogeltje

Het heeft een hartslag van 3 honderd 19.

Heeft het het corona-virus? NEEN!!!

Het heeft zich laten misleiden. Tijdens, een onoplettend moment, werd hij gelokt naar een heerlijke insectenmaaltijd in het frisse groene gras en gevangen in een net.

Toen greep de hand het vogeltje en telkens werd de greep klemmender. Tot uiteindelijk zijn ribjes en vleugeltjes zouden breken en hij nooit meer naar zijn vrijheid zou kunnen vliegen, als hij deze beklemmende greep al zou overleven.

Deze hand met zijn beklemmende wurggreep, daar zitten wij mensen nu eveneens in. Ongemerkt en door langdurige onoplettendheid, door velen nog steeds niet gezien, zitten ook wij gevangen. Vaak zelfs vrijwillig, om de boosaardige hand en onszelf maar tevreden te stellen. Die hand waar dit vogeltje in zit is voor ons de regering en haar vazallen. Zij hebben ons, net als het vogeltje, in hun beklemmende wurggreep en als ze ons los zullen laten zijn wij reeds vleugellam en volledig uitgeknepen. Alles wat wij altijd in vrijheid konden doen is ons afgepakt, financieel, fysiek en mentaal.

Het vogeltje heeft het gelukkig ongeschonden overleefd. Buiten de angstige momenten die het beleefde heeft het zijn vrijheid herkregen. Bevrijd door een hulpvaardige wesp die de benarde situatie van het vogeltje inzag. De wesp stak zijn angel diep en venijnig in de rug van de hand. Verschrikt door de heftige pijn liet de hand het vogeltje los. Zo verkreeg het zijn vrijheid weer terug.

Zullen wij mensen, in de situatie waarin wij heden verkeren, ooit nog zo’n bevrijder ontmoeten, goedaardige angels, die ons onze vrijheid weer teruggeven? Zoals 75 jaar geleden? We hebben het opnieuw zelf zover laten komen. We hebben nog steeds niets geleerd, zelfs niet eens terug gekeken naar ons verleden.

Schande voor ons allen dat wij weer niet oplettend en niet voorbereid zijn geweest om onszelf te kunnen verweren en verdedigen. Het is de vraag of de angel-saksische wereld nog bereid zal zijn om ons continent voor een derde keer uit de penarie, die wij telkens zelf veroorzaakt hebben, zullen redden. Ik ben bang, met daar ook dezelfde omstandigheden zoals hier, van niet.

Simon M. Brand

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Abonneren op
guest
1 Reactie
meest gestemd
nieuwste oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Hansz Pint
Hansz Pint
CSTV Lid
1 maand geleden

http://www.eenoorlogreedsverloren.nl #2.15: vrij en onverveerd

Luister naar de toespraak van Sven Hulleman, Opvallend en bijzonder.

Laatste nieuws

Gerelateerde berichten

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x