CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Gaat Joe Biden in debat met Trump?

De Amerikaanse presidentsverkiezingen komen steeds dichterbij, nog 92 dagen en dan zullen de Amerikanen naar de stembus gaan. De kandidaten zijn nu ongeveer wel bekend: voor de Republikeinen de huidige president Donald Trump, en voor de Democraten Obama’s vice-president Joe Biden.

Nu de verkiezingen dichterbij komen is het ook tijd om te spreken over de debatten. Normaal zijn er drie debatten tussen de lijsttrekkers van beide partijen.

Gaat Joe Biden in debat met Trump?

In de Amerikaanse media worden er nu pleidooien gehouden voor Joe Biden om niet in debat te gaan met president Trump. Ook wordt er gesproken de debatten compleet te schrappen. In juni stond er in een op-ed in de Washington Post:

“Het is tijd om de presidentiële debatten te heroverwegen.”

Het huidige format is “onhoudbaar” en “ouderwets”.

Columniste Karen Tumulty heeft een paar suggesties gegeven over hoe ze de debatten kunnen verbeteren, zoals het verwijderen van het live publiek, en ze te houden in een televisiestudio. Zoals Spanje dat ook doet. Het weghalen van het publiek zou het moeilijker maken voor Trump om “stunts uit te halen”, waarbij ze refereert aan zijn uitnodiging aan beschuldigers van Bill Clinton naar het debat met Hillary Clinton.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=JfeJHpOxWnc[/embedyt]

Hoewel sommigen nog suggesties geven om het debat door te laten gaan, slaat New York Time columnist Thomas Friedman compleet de andere weg in.

“Ik maak me zorgen over Biden in debat met Trump. Hij zou alleen moeten debatteren onder twee voorwaarden. Anders geeft hij Trump oneerlijke voordelen.” - Thomas Friedman

Volgens Friedman zouden die voorwaarden de volgende moeten zijn:

  • Trump moet zijn belastingaangiften van 2016 tot 2018 openbaar maken; en
  • Een live fact-checking team bij het debat laten checken, ingehuurd door de onpartijdige Commissie voor Presidentiële Debatten.

“10 minuten voor het geplande einde zal dit team verslag doen van misleidende statements, onjuiste cijfers of grove leugens die beide kandidaten hebben uitgesproken. Op deze manier kan niemand in het grote publiek misleid zijn.”

“Debatten hebben altijd basisregels. Waarom kan het vertellen van de waarheid en gelijke transparantie geen voorwaarde zijn voor deze?” Zo vroeg Friedman zich af.

Compleet afzeggen

Het debat zal geen goede manier zijn voor Biden om zich te “herintroduceren” aan het Amerikaanse volk, juist vanwege de COVID-19 pandemie, toen hij zich ging verstoppen in zijn kelder in Delaware en alleen nog maar voorbereide statements uitsprak. Ook beantwoordt hij geen vragen meer.

“Hij zou niet op zo’n belangrijk moment voordelen aan Trump afstaan” schreef Friedman. “Trump doet het slecht in de peilingen, en hij heeft de debatten veel meer nodig dan Biden om de zwevende kiezer te overtuigen.”

Trump zou moeten de prijs moeten betalen door transparantie en partijdige fact-checks. “universele principes die het speelveld zullen gelijkstellen”

CNN politiek analyst en voormalig woordvoerder voor Bill Clinton Joe Lockhart ging nog veel verder dan Friedman. Hij hield een pleidooi voor Biden om de debatten compleet over te slaan.

Hij schreef in een stuk getiteld: “Joe Biden kan de verkiezingen nog steeds verliezen” dat de “voordelen van het niet meedoen groter zijn dan het verzet dat hij zou krijgen als hij wel meedoet.”

“Trump heeft nu volgens de Washington Post meer dan 20.000 misleidende of valse verklaringen afgelegd. Het is een dwaze boodschap om de ring te betreden met iemand die de regels of de waarheid niet kan volgen”, schreef Lockhart. “Biden zal ongetwijfeld de hitte van Republikeinen en de media op zich nemen omdat ze de debatten hebben overgeslagen. Maar het is het risico waard. Omdat het onmogelijk is om te debatteren met iemand die niet in staat is de waarheid te vertellen.”

The New Republic, een linkse publicatie heeft zelfs geopperd de debatten voor altijd te verwijderen uit de verkiezingsstrijd. Met als reden: ze informeren het publiek niet en geven de media alleen maar kanonnenvoer.

Wat Biden gaat doen is nog niet duidelijk. Maar het is een mogelijkheid!

Deel en like zoveel mogelijk! Zo doorbreken we samen de censuur!

3.8 4 Stemmen
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
1 Reactie
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
1
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven