CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Wuhan Coronavirus - Wat we tot nu toe weten

In de miljoenenstad Wuhan in China is het zogenaamde Coronavirus uitgebroken. 

Het Coronavirus is een type virus dat de luchtwegen van zoogdieren aantast, inclusief dat van de mens. Er zijn in totaal 6 bekende varianten van het Coronavirus bij mensen en het virus zorgt voor tussen de 15% en 30% van alle verkoudheden.

De symptomen zijn meestal zoals een normale verkoudheid, longontsteking maar het kan ook tot darmklachten leiden.

De symptomen zijn mild. Men wordt verkouden, krijgt een loopneus, moet niesen en in sommige gevallen krijgt men griep.

Menselijke Coronavirussen zijn moeilijk te kweken in laboratoria. Dit in tegenstelling tot een ander virus dat normaal gesproken verkoudheid veroorzaakt, het rhinovirus. Hierdoor is het niet met medicamenten te genezen en kan men alleen de gebruikelijke maatregelen nemen zoals: minder roken, veel water drinken, voorkomen dat je oververmoeid raakt en pijnstillers om  de pijn tegen te gaan.

Het gevaarlijke aan dit virus is dat het SARS ( ernstig acuut ademhalingssyndroom) en MERS (acute luchtweginfectie) kan veroorzaken.

SARS is in ongeveer 15% van de gevallen dodelijk en MERS ongeveer 1 op de 3. Deze aantallen komen voort uit eerdere epidemieën die zijn uitgebroken.
Bronnen: (bron) (bron) (bron) (bron)

Eind 2019 is er in Wuhan, een miljoenenstad in China, naar alle waarschijnlijkheid een nieuwe variant van het Coronavirus uitgebroken. Dit virus kreeg de naam 2019-nCoV.

Op dit moment heeft dit virus ruim 500 mensen besmet en zijn er inmiddels 17 sterfgevallen geregistreerd. Er zijn ook al besmettingen gemeld uit Japan, Taiwan, Hong Kong, Macau, Zuid-Korea en Amerika.

Hetgeen dat dit virus dodelijk maakt is de mogelijke longontsteking die het kan veroorzaken.

De eerdere varianten van het Coronavirus konden zich verspreiden van mens tot mens door elkaar een hand te geven, door te hoesten of door eerst contact te maken met een object dat het virus draagt en dan je neus aan te raken. Net als gewone verkoudheden.

De Chinese regering heeft inmiddels bevestigd dat ook deze variant zich kan verspreiden van mens tot mens. (bron) De Chinese Nationale Gezondheidscommissie zegt dat ze op dit moment alle informatie delen met het WHO (Wereld Gezondheidsorganisatie) en met andere landen.

Vandaag zijn verschillende top officials bij elkaar om het virus te analyseren en te bespreken.

De top van de WHO komt morgen (donderdag 22 januari) weer bijeen om te besluiten of deze variant van het virus tot een “internationale volksgezondheidscrisis” te verklaren.

De Chinese authoriteiten controleren op alle vliegvelden en treinstations de mensen via infraroodcamera´s. Wanneer men een verhoogde lichaamstemperatuur meet dan kan dat wijzen op infectie van het virus. (bron)

“Ground Zero”, de stad Wuhan, is in quarantaine gezet. De regering heeft het vliegveld en de treinstations gesloten. Ook openbaar vervoer met de bus is stilgelegd. (bron)(bron)

Niemand mag de stad nog in of mag de stad verlaten. Het is verplicht in Wuhan om met een mondkapje op te lopen op alle openbare gelegenheden in de stad.

“Mensen die niet gehoorzamen zullen te maken krijgen met de authoriteiten in overeenstemming met hun taken als burger en de wet.” aldus de Chinese regering. (bron)

Wetenschappers schatten in dat er zo ongeveer 4.000 mensen besmet zijn met het virus, alleen al in Wuhan. Zoals eerder genoemd zijn er reeds officieel rond de 500 gevallen bekend.

Deze schattingen zijn het dubbele van eerdere schattingen deze week.

Verspreiding van het Coronavirus in China. Bron: NHA China.

 

Het kwalificatie-toernooi boksen voor de Olympische Spelen in Wuhan is ook afgelast. Andere sportevenementen zijn ofwel afgelast, ofwel verplaatst. De Olympische Spelen vinden plaats op 24 juli 2020 in Tokyo.

Volgens CNN is de Verenigde Staten bezorgd over de Chinese transparantie over het Coronavirus. De CNN noemt de bron niet bij naam maar het gaat om een senior official van het staatsdepartement.

“Ik denk dat de zorgen die we zowel in China zien als internationaal, een weerspiegeling zijn van wat we in 2003 zagen met de SARS. De Chinese regering communiceerde traag uit angst en schaamte. Deze terughoudendheid geeft de globale gemeenschap nou niet echt een veilig gevoel dat dit in China wordt afgehandeld.” (bron)

De Verenigde Staten hebben nauw contact met Wuhan, volgens de official.

 

0 0 Stem
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
2
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven