Waarom Mark Rutte er niet voor U is…..

Hoe kan het toch zo zijn, dat Mark Rutte niet opkomt voor het Nederlandse volk dat voor hem heeft gekozen, op hem gestemd heeft, (nou ja, niet echt natuurlijk) en hem betaalt om het land goed te regeren en het volk te dienen.

Waarom zou Mark Rutte wel al zijn medewerking verlenen aan het uitvoeren van de Agenda van Klaus Schwab?

Dames en heren, dat zit zo:

Klaus Schwab houdt zijn toespraak tijdens de Global Citizen Award 2019. (Helaas is de Engelse taal voor deze “wereldburger” zo abominabel slecht en bijna onbegrijpelijk dat ik het maar voor u vertaald heb):

Beste vrienden, stelt u zich eens voor, een minister president die de fiets neemt om naar kantoor te gaan. Als hij een lange afstand moet afleggen, ja, dan heeft hij een auto. Maar het is een 12 jaar oude 2e hands Volvo. En hij rijdt zelf. Elke week gaat hij naar de school. Een school voor immigrantenkinderen, om ze geschiedenis te leren. Waar kan je nog zo een minister president vinden in de wereld? Je vindt dat in Nederland. En het is Mark Rutte.

(applaus)

Mark, je hebt een drievoudige rol. Ten eerste ben je natuurlijk de minister president van Nederland. En Nederland, een klein land, maar behoort wel tot de 20 belangrijkste economieën van de wereld. Maar jij speelt een belangrijke rol in de politiek van jouw land sinds 10 jaar. Genomineerd voor minister president in 2010 en daarvoor betrokken in business en natuurlijk ook politiek. Maar jij bent ook een kei van een vent in Europa. Bedankt dat je er voor gezorgd hebt dat er een bepaalde stabiliteit was vooral tijdens een uitdagende tijd voor Europa waar de Brexit afgehandeld moet worden. En uiteindelijk moeten we niet onderschatten de significante rol die Nederland speelt op de internationale zeeën. Je bent een van de grote tunnels (?), je bent aan de voorkant van cyber, nee voedselveiligheid, water, gender enzovoorts.

Mark Rutte, je bent een erg privé man en toen ik mijn onderzoek deed naar jou, het is moeilijk om gegevens te vinden. Maar, iemand, het was de vroegere voorzitter van het Europese parlement, zei dat je een cool (koude zeker (mt)) man bent. En ik zei, je bent een van de langst dienende politici en minister presidenten van Europa. Maar een onbekende bron zei me ook dat je waarschijnlijk de knapste (uiterlijk (mt)) minister president bent in Europa.

(Kijk zelf maar hoe knap, onze Mark. Hier op de foto toen hij nog niet zulke belangrijke vriendjes had en nog met Marc Dutroux moest verposen)

Maar we gaan verder met Klaus:

Maar nog veel belangrijker, juist in onze wereld, je bent een man van principes. En ik wil zeggen, er zijn 2 soorten politici: De eerste groep zijn degenen die gedreven worden door radar systemen. Dat betekent, ze zenden signalen uit en ze passen hun gedrag aan op grond van de signalen die ze terug krijgen. Maar jij bent niet een radar man. Jij bent een kompas mens. Iemand die duidelijk waarden heeft, die zijn waardes opvolgt, dus je bent een echte staatsman. Dus is het een grote eer en genoegen voor mij als de eerste ontvanger, om jou te overhandigen, in naam van de Atlantic counsel, de Wereld Burger Prijs, 2019.

(Applaus)

Nou, Mark zijn kont was helemaal ingesmeerd met boter en een volwassen mannetjes pauw kon niet tippen aan de veren die eruit staken.

Kan het nog gekker?? Jawel, kijk/lees/luister maar naar wat Mark te zeggen had:

Klaus…., geachte leden van de Atlantic Counsel, dames en heren, dank u zeer. Om mij de Wereld Burger Trofee toe te kennen. Het is inderdaad een grote eer en een groot voorrecht. Ik moet echter toegeven dat ik eigenlijk een man ben van gewoontes en tradities. Om u een voorbeeld te geven: Ik ben geboren en getogen in Den Haag, ik heb daar altijd gewoond en ik heb niet de intentie om ergens anders naartoe te verhuizen. Dus sommige van mijn beste vrienden hadden het moeilijk om mij te zien als een trend setter wereld burger. Maar zoals jij het uitlegde, professor Schwab, beste Klaus, deze prijs gaat helemaal over het versterken van internationale en trans Atlantische relaties.

En ja, dat gaat mij nauw aan het hart. Het is een fundamentele waarheid dat trans Atlantische bedrijven ons sterker maken dan wanneer we afgezonderd zijn. En dat is geen raketgeleerdheid. Maar simpel gezond verstand, zoals wereldgeschiedenis sinds 1945 ons geleerd heeft.

Misschien de belangrijkste les die ik geleerd heb in mijn jaren als minister president van een van de meest open handels landen van de wereld, is dat nationale belangen vaak het best gediend zijn met internationale samenwerking. En dit is waar als het gaat over vrije en eerlijke wereldhandel. Het is waar op het gebied van veiligheid. En veiligheid. Met NATO als een primair voorbeeld, het belang dienend van alle lidstaten, inclusief de Verenigde Staten. Maar het is ook waar als we kijken naar de SDG’s of naar de klimaat overeenkomsten van Parijs. De overleden Kofi Annan zei eens: “ze vragen me vaak wat de mensen kunnen doen, om een goed wereldburger te worden. En dan zei ik dat het begint in je eigen samenleving”.  Dus wat we thuis doen en hoe we in het buitenland handelen, zijn in werkelijkheid met elkaar verbonden. En als we de juiste dingen doen, op de juiste manier, in de juiste volgorde, samen, dan opeens kan 1 + 1 optellen als 3.

In mijn tekst staat dat ik nu applaus zou krijgen, maar…….jullie reageren niet….

(alsnog applaus)

Dank u.

Nu, het is bijna een cliché om te zeggen dat het wereldwijde gevecht om de macht snel verandert.

Maar zo gaat het met clichés. Ze zijn waar, en we hebben met deze waarheid om te gaan. Toen ik een gast was op deze fantastische Atlantic Council in Washington, in juli van dit jaar, had ik de mogelijkheid om hierover uitgebreid te spreken. En mijn belangrijkste boodschap blijft dat in de wereld van vandaag, het in ons eigen belang is en in ons gezamenlijk belang is, dat we de trans Atlantische verbintenis sterk en actief moeten houden. Omdat we elkaar nodig hebben om de democratische en vrije samenleving veilig te stellen. Om de wereldhandel te beschermen en uit te breiden. En tot slot, om het postworldlateral systeem, (hij kon even niet uit zijn woorden komen maar hij wil wilde iets zeggen over dat hij het postworldlateral system ?!?) in elk geval weer passend wil maken.

Omdat de VN, die hier deze week in New York vergadert, en ook NATO en de WHO, zijn allemaal gestoeld op de principes van een bi-polaire wereld. In een tijd, toen er nog duidelijke grenzen waren tussen oost en west, en tussen een eerste en derde wereld. En sindsdien is de werkelijkheid veranderd. Maar het onderliggende systeem is niet mee ontwikkeld, en dat veroorzaakt problemen en wrijving. Vandaag leven we in een multi polaire en volatiele wereld, een wereld van veranderende coalities. Het is aan ons, de verantwoordelijke politici van vandaag, om zeker te zijn te antwoorden aan deze nieuwe realiteit. Door alle noodzakelijke veranderingen en verbeteringen door te voeren, zonder het kind met het badwater weg te gooien. En ik geloof, dit is één van de belangrijkste taken waar we tegenover staan in de Atlantische regio.

Dames en heren, toen ik hoorde dat de Atlantische counsil zo vriendelijk was om mij een Wereld Burger te maken, en dat de ceremonie zou plaatsvinden op Wall Street, gingen mijn gedachten meteen uit naar de Nederlandse vrouw, wiens naam gegraveerd staat in een monument van 9/11, hier niet ver vandaan. Ingeborg Laribie, was slechts 42 jaar oud, toen ze op die verschrikkelijke dag om het leven kwam. De dag die een era veranderde. Zij was echt een wereld burger. Geboren uit Nederlandse ouders, een leven opgebouwd hier in New York, met vrienden over de hele wereld. In een verslag in de New York times, werdt ze respectvol omschreven als van origine Nederlands, inwoner van overal. Dat is een gedachte die ons allen moet aangaan. Omdat, waar we ook vandaan komen, we hebben allemaal baat bij een internationale visie. En een open mind. En daarom zie ik deze eer niet als een levensbeloning. Of een levens belonende prijs. Maar als een inzet prijs.

Dank u

(applaus)

Als we deze verbale diahree nou eens afzetten tegen wat deze rampzalige dictator nu over ons aan het uitstorten is………

Mark mag tegenwoordig ook aanschuiven bij het jaarlijkse festijn in Davos, georganiseerd door Klaus. Samen met Merkel en Macron en andere grote wereldleiders. Maar dan moet hij natuurlijk wel doen wat er gezegd wordt.

Oh jee, Mark was vergeten zijn wijsvinger naar beneden te doen toen hij zijn boodschap aan het Nederlandse volk wilde overbrengen…….

Alle leugentjes die hij in zijn toespraak heeft opgehangen, die worden hem door Klaus wel vergeven. Sterker nog, Klaus moest er stiekem hartelijk om lachen.

En zo komt het dat u dit hele jaar al door Mark genaaid wordt, dat Mark alles naar de kloten helpt, dat Mark helemaal niets om dit land en de Nederlanders geeft.

Want hij krijgt, als hij netjes opzit en pootjes geeft, zijn koekjes toegeworpen van Klaus.

En kijk nou toch eens wat hier staat: het is ook deze organisatie alleen maar te doen om de armoede uit de wereld te helpen. Waar hebben we dat nou toch nog meer gehoord en gelezen?

“Global Citizen Prize, which will celebrate and honor leaders who are shaping the world we want and taking action to end extreme poverty.

The Global Citizen Prize honors those making extraordinary efforts to lift up the world’s most vulnerable and make the world a better place, and who inspire others to stand up and take action.”

Klink allemaal weer heel mooi, vindt u ook niet? Net zoals in de rapporten van de Rockefellers, het IMF, de WHO, Gates, de WEF en de Wereldbank. Allemaal gaan ze de armoede bestrijden door de wereld naar hun hand te zetten. En vooral Mark! “Onze Mark”. Die heeft daar toch maar mooi de 1e prijs mee gewonnen.

Maar ‘end extreme poverty’ zou ook wel eens iets anders kunnen betekenen dan dat we in eerste instantie denken. Want tot nu toe zijn ze allemaal alleen maar bezig om de armen nog verder richting de afgrond te duwen, of er overheen.

Zie ook:

“Rebuilding Better” volgens de Wereldbank

 

Homepage

5 1 Stem
Artikelbeoordeling

Dit supertooltje "Internet Download Manager" kan ALLE video´s downloaden van iedere website. Weg met die censuur!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
2
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x