NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

Verschillende mensen gewond bij terreuraanslag in Wenen

Verschillende mensen gewond bij terreuraanslag in Wenen

Verschillende mensen, waaronder ten minste één politieagent, zijn ernstig gewond geraakt in het centrum van Wenen bij wat de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken omschreef als een terreuraanslag.

Een hele snelle conclusie van de overheid.

Een aanvaller werd gearresteerd en een andere doodgeschoten bij de aanval, meldde de Oostenrijkse omroep ORF.

“Op dit moment kan ik bevestigen dat we geloven dat dit een terreuraanslag is”, vertelde Karl Nehammer, de minister van Binnenlandse Zaken, aan ORF.

“Schoten afgevuurd in de binnenstad - er zijn gewonden - BLIJF UIT DE BUURT van alle openbare plaatsen of het openbaar vervoer”, twitterde de politie.

“Er zijn verschillende gewonden”, voegden ze eraan toe. “We zijn ter plaatse met alle beschikbare mensen. Vermijd alstublieft alle openbare pleinen in de stad. “

Eerdere rapporten suggereerden dat de nabijgelegen synagoge Stadttempel het doelwit van de aanval zou zijn.

Maar Oskar Deutsch, president van de Joodse Gemeenschap Wenen, zei dat de synagoge aan de Seitenstettengasse en het kantoorgebouw op hetzelfde adres al gesloten waren op het moment van de aanval, en dat het ‘onduidelijk’ was of het een van de doelwitten van de aanval was.

Deutsch vertelde de krant Kurier dat er geen leden van de Joodse gemeenschap in Wenen waren die gewond waren geraakt bij de aanval.

ORF haalde getuigen aan die zeiden dat er kort na 20:00 uur (19:00 uur GMT) schoten werden afgevuurd. De politieoperatie vond plaats in het centrum van Wenen, vlakbij de rivier de Donau.

Nieuwe coronavirus-beperkingen zijn maandag van kracht geworden in Oostenrijk , waaronder een avondklok van 20:00 uur tot 06:00 uur.

De politie deed herhaaldelijk een beroep op getuigen om af te zien van het delen van foto’s of video´s van de scène, terwijl ze daar in eerste instantie om vroegen? 

“Waarom?”, vraag je je dan af…

Bron:
https://www.theguardian.com/world/2020/nov/02/several-people-injured-as-shots-fired-in-centre-of-vienna

0 0 Stem
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments

We hebben uw hulp hard nodig

Ondersteun je immuunsysteem!

Laatste nieuws

NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol
2
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x