De lijst groeit, maar wees gerust ¨geen bewijs dat het vaccin verantwoordelijk is¨

Ja ¨zucht¨ nog maar een artikel over het geweldige ¨toegelaten¨ maar niet goedgekeurd vaccin.

De vaccinaties van AstraZeneca COVID-19 werden stopgezet door Frankrijk, Italië, Spanje en Duitsland vanwege voorzorgsmaatregelen, zeiden functionarissen maandag, toen Italiaanse functionarissen duizenden doses van het medicijn in beslag namen in een noordelijke provincie nadat een man stierf. Het Britse bedrijf en de EU-regelgevers hebben eerder gezegd dat er geen bewijs is dat het vaccin verantwoordelijk is voor gerapporteerde bloedstolsels en vermeende sterfgevallen.

“De beslissing is genomen … om het gebruik van het AstraZeneca-vaccin uit voorzorg stop te zetten, in de hoop dat we het gebruik snel kunnen hervatten als het oordeel van het EMA (European Medicines Agency) het toelaat”, zei de Franse president Emmanuel Macron in een pers conferentie op maandag.

De Duitse regering zei maandag dat het ook het gebruik van het AstraZeneca-schot zal opschorten na meldingen van gevaarlijke bloedstolsels in verband met het vaccin. Sommige rapporten zeiden dat ontvangers van het vaccin ziek zijn geworden.

“Na nieuwe meldingen van trombose van de hersenaders in verband met de vaccinatie in Duitsland en Europa, acht de PEI nader onderzoek nodig”, zei het Duitse ministerie van Volksgezondheid maandag. “Het Europees Geneesmiddelenbureau zal beslissen of en hoe de nieuwe bevindingen de goedkeuring van het vaccin zullen beïnvloeden”, voegde het eraan toe, aldus nieuwsberichten. (lees hier ook ¨de goedkeuring van het vaccin zullen beïnvloeden”) We spreken hier nog altijd over een toelating geen goedkeuring.

[pdf-embedder url=”https://commonsensetv.nl/archief/wp-content/uploads/2021/03/Vaccinstrategie-2021.pdf” title=”Vaccinstrategie 2021″]

De Italiaanse geneesmiddelenautoriteit AIFA bevestigde ondertussen dat het het vaccin zou schorsen als een “voorzorgsmaatregel en een tijdelijke maatregel”, vooruitlopend op de uitspraak van het EMA. Italiaanse officieren van justitie maakten maandag bekend dat ze duizenden doses van het vaccin in de noordelijke provincie Piemonte in beslag hebben genomen nadat een man uren na ontvangst van het vaccin was overleden, meldde Reuters.

De man werd geïdentificeerd als de 57-jarige Sandro Tognatti, een muziekleraar die ziek werd en stierf in onduidelijke omstandigheden, vertelden functionarissen het persbureau. Ambtenaren op het Sicilië van Italië gaven opdracht om een ​​afzonderlijke partij van het AstraZeneca-vaccin in beslag te nemen nadat twee doden waren gemeld.

Ook militair gestorven

Vrijdag stopte geneesmiddelenautoriteit Aifa nog de vaccinatie met een ander lot van AstraZeneca-vaccins, uit vrees voor de vorming van bloedklonters. Gisteren trokken inspecteurs naar Sicilië om een onderzoek te voeren naar de dood van een 43-jarige militair. Hij was op 9 maart overleden na een injectie met het vaccin. Zaterdag werd een lijkschouwing verricht.

“Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat voortdurende toediening van de drug in het hele land niet leidt tot verdere gevolgen (schadelijk of dodelijk) … totdat we er volledig zeker van zijn dat de dood van (Tognatti) niet kan worden toegeschreven aan de bovengenoemde inenting,” zei Teresa Angela Camelio maandag in een verklaring.

In een verklaring aan The Epoch Times zei AstraZeneca dat “de veiligheid van iedereen onze eerste prioriteit is.”

“We werken samen met nationale gezondheidsautoriteiten en Europese ambtenaren en kijken uit naar hun evaluatie later deze week. Ongeveer 17 miljoen mensen in de EU en het VK hebben nu ons vaccin gekregen en het aantal gevallen van bloedstolsels dat in deze groep wordt gemeld, is lager dan de honderden gevallen die onder de algemene bevolking zouden worden verwacht ”, luidde het.

Maar ook maandag kondigde de Spaanse minister van Volksgezondheid, Carolina Dias, aan dat het land twee weken zal stoppen met het toedienen van de injectie. Dias kondigde ook aan dat het een “voorzorgs-” en “tijdelijke” maatregel zou zijn.

Spaanse functionarissen hebben gezegd dat ze het AstraZeneca-vaccin alleen aan mensen onder de 55 jaar hebben gegeven. (dus min of meer buiten de risico groepen)

AstraZeneca heeft gezegd dat er 37 meldingen zijn van bloedstolsels van meer dan 17 miljoen gevaccineerde mensen in de 27 landen van de Europese Unie en Groot-Brittannië. De medicijn fabrikant zei dat er geen bewijs is dat het vaccin een verhoogd risico op bloedstolsels met zich meebrengt.

Wat is trombose? - Bloedstolsel sluit een ader af

“Vele duizenden mensen krijgen om verschillende redenen jaarlijks bloedstolsels in de EU”, zei het EMA. De incidentie bij gevaccineerde mensen “lijkt niet hoger te zijn dan bij de algemene bevolking.”

In Europa hadden Ierland, Denemarken, Noorwegen, Nederland, Bulgarije, Roemenië, Luxemburg, Estland, Letland, Litouwen, Oostenrijk en IJsland eerder het gebruik van het vaccin opgeschort. Buiten Europa hebben Thailand, de Democratische Republiek Congo en Indonesië het opgeschort. Het Deense Geneesmiddelenbureau  zei ook  dat een 60-jarige vrouw stierf nadat ze het vaccin had gekregen

De Poolse minister van Volksgezondheid Adam Niedzielski waarschuwde maandag dat Polen een besluit om het vaccin goed te keuren zou uitstellen.

Volgens de Britse premier Boris Johnson is er geen enkele reden om te stoppen met het vaccin van de Brits-Zweedse farmareus. “De Britse geneesmiddelenregulator is bijzonder streng en zeer ervaren. De vaccins werken ook heel goed, dat zien we aan de ziekenhuis- en sterftecijfers. We hebben nog altijd het volste vertrouwen, geweldig om te zien hoe snel het programma uitgerold wordt in het Verenigd Koninkrijk.”

 

Denemarken, Noorwegen, IJsland schorten AstraZeneca COVID-VACCIN op na bloedstolselrapporten

4.4 18 Stemmen
Artikelbeoordeling

Dit supertooltje "Internet Download Manager" kan ALLE video´s downloaden van iedere website. Weg met die censuur!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
8 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
8
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x