CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

UPDATE: Trump’s impeachment in de Senaat!

Gisteren begon het langverwachte proces tegen President Donald John Trump in de senaat. Dit gebeurt nadat Voorzitter van het Huis der Afgevaardigden Nancy Pelosi bijna 2 maanden de ‘Articles of Impeachment’ achterhield en de Senaat daarmee niet in staat was het proces te starten.

Vorige week stuurde Nancy Pelosi de Articles of Impeachment eindelijk door naar Senaatsleider Mitch McConnel, zodat het proces kan beginnen. Ook zijn de House Managers benoemd.

Onder deze managers vallen:

  • Adam Schiff: Impeachment leider in the House, en voorzitter van de Inlichtingencommissie;
  • Jerry Nadler: tweede man in impeachment, en Judiciary Committee voorzitter.

Na het onderzoek van het Huis, is de beurt aan de Senaat om het bewijs te toetsen en daarbij een uitspraak te leveren.

Er zijn hierbij 2 problemen:

  1. De aanklachten van de Democraten zijn flinterdun, en hebben geen ECHTE misdrijven genoemd, hun beste argument was “machtsmisbruik” maar dat hebben ze NIET meegeleverd als Article of Impeachment;
  2. Ze proberen het onderzoek voort te zetten in de Senaat omdat ze niet genoeg bewijs hebben. Zo willen ze John Bolton, Mick Mulvaney en Lev Parnas laten getuigen. Ook al hadden ze daar de macht voor in The House, maar wilden ze niet in rechtszaken belanden vanwege de “executive privilege” die President Trump kan gebruiken.

Waar ging de impeachment over?

President Trump had in juni een telefoongesprek met Oekraïense president Zelenskiy waarin hij Zelenskiy feliciteerde met zijn parlementaire winst. in dit gesprek werd ook het onderwerp van een ontslagen Oekraïense aanklager besproken, waarover Trump zei:

“Ik hoorde dat jullie een erg goede aanklager hadden die ontslagen was. En ik denk dat dat oneerlijk was”.

“Biden schepte overal op dat hij degene was die de aanklager gestopt had. Dus als je daar eens naar kunt kijken, ik vindt het verschrikkelijk klinken”.

De Amerikaanse media heeft altijd beweert dat er “geen bewijs is dat Joe Biden dit deed”. Dit laat maar weer eens zien dat de media op de hand is van de Democraten. Want dit bewijs is er wel!

En deze aanklager was bezig met een onderzoek naar Burisma Holdings, een van de grootste olie- en gasbedrijven in Oekraïne. Hunter Biden zat in de raad van bestuur van dit bedrijf. En per toevalligheid was zijn vader, Joe Biden, op datzelfde moment Vice-President van de Verenigde Staten! Vice-President Biden was ook degene die het beleid omtrent Oekraïne bepaalde.

Dit is op zichzelf al verdacht te noemen! Maar het gaat verder:

Tijdens Biden’s vice-presidentschap zijn Joe en Hunter samen naar China gevlogen met Air Force Two, en ze kwamen terug met een miljardendeal tussen Burisma Holdings en China, we moeten hierbij niet vergeten dat Hunter Biden GEEN ervaring had in de olie- en gassector!

En nu proberen ze dit verhaal zo te spinnen dat het een ‘voor wat hoort wat’ situatie laat zien tussen Trump en Zelenskiy.

Wat gebeurde er eergisteren?

Het was niet erg spannend, want het waren enkel het vaststellen van de regels, Senator Mitch McConnel (GOP) wilde dezelfde regels als gebruikt tijdens het Clinton-proces in de jaren-90.

Senator Chuck Schumer (DEMS) wilt een proces met getuigen, en wilt dus, net als Adam Schiff en Jerry Nadler, het onderzoek voortzetten in de senaat.

Senator McConnel is hier niet in meegegaan.

De regels van McConnel zijn erdoor gekomen, dit zorgt ervoor dat er geen getuigen worden opgeroepen.

Wij houden u op de hoogte…

Deel en like zoveel mogelijk! Zo doorbreken we samen de censuur!

0 0 Stem
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven