CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

U mag het niet weten……

Het lijkt wel alsof er een internationale wedstrijd gaande is welk land de meeste besmettingen heeft, of nog spannender: Welk land heeft de meeste dodelijke slachtoffers.

Onder andere Bing.com/covid en The Johns Hopkins universiteit houden de scores bij.

De laatste stand van zaken:

De vetgedrukte Rode kop is alleen maar bedoeld om schrik aan te jagen en de ernst van deze ‘pandemie’ goed tot u te laten doordringen.

Want die ruim 60 miljoen is cumulatief en is wellicht statistisch interessant om bij te houden maar geeft absoluut geen helder beeld van de huidige situatie. Dat zou wel moeten gelden voor het dagelijkse aantal Active cases, echter aangezien die in de meeste landen geregistreerd worden via de PCR-test die niet betrouwbaar is, hebben we daar ook al niets aan.

Wat ook niet klopt zijn de Recoverd cases, aangezien vele landen dit niet aan de internationale registratiesystemen doorgeven.

Het enige dat dan wel zou kloppen is het aantal Fatal cases. Zou je denken, toch?

Nou, ook daar zijn wel wat vraagtekens bij te zetten. Ik heb dat al eens uiteengezet en berekend in mijn column: Collateral Damage. (zie link onderaan)

Maar een ijverige student van The Johns Hopkins University, Genevieve Briand, heeft een veel uitvoerigere studie gemaakt van het aantal overlijdens in de VS.

Volgens de laatste gegevens staat de VS momenteel op de eerste plaats in het totale aantal COVID-19-gevallen, nieuwe gevallen per dag en sterfgevallen.

Genevieve Briand, assistent-programmadirecteur van de masteropleiding Applied Economics in Hopkins, analyseerde kritisch het effect van COVID-19 op Amerikaanse sterfgevallen.

In haar studie concentreert ze zich op de overlijdens in de periode van half maart tot half september. Er zijn in de VS 1,7 miljoen overlijdens geregistreerd bij het CDC (Center for Disease Control) in die periode.

200.000, of 12% van het totale aantal sterfgevallen, zou verband houden met COVID-19.

Briand heeft echter niet alleen naar de totalen gekeken maar zich geconcentreerd op het aantal sterfgevallen per leeftijdsgroep en per doodsoorzaak en vergeleek dat met het jaar daarvoor, zoals ik dat ook deed in mijn berekeningen.

Verrassend genoeg bleken de sterfgevallen van ouderen voor en na COVID-19 hetzelfde. En ook verrassend is dat de sterftepercentages onder alle leeftijdsgroepen relatief gelijk blijven.

De data-analyses van Briand suggereren dat, in tegenstelling tot de veronderstellingen van de meeste mensen, het aantal sterfgevallen door COVID-19 niet alarmerend is. In feite heeft het relatief geen effect op sterfgevallen in de Verenigde Staten. Zij heeft de gegevens bestudeerd vanaf 2014 tot 2020 en ontdekte in elk jaar ups en downs die veelal seizoensgebonden zijn. Bovendien is er een jaarlijkse toename van het aantal sterfgevallen, maar dat geldt voor alle doodsoorzaken en heeft wellicht meer te maken met de toename van de bevolking.

In de statistieken toonde Briand aan dat de stijging van het aantal overlijdens in 2020 door covid-19 wegvalt tegen de daling in andere doodsoorzaken.

Exact dezelfde conclusie die ik ook getrokken had uit mijn (mini)onderzoek. Maar hier gestaafd door een uitvoerige studie van een ijverige student. De studie werd op 22 november beschreven in

Uiteraard viel dit op en het artikel en de conclusies werden besproken en bediscussieerd op sociale media en andere platforms.

Maar ja, de censuur vindt niet alleen in Nederland plaats, het is een wereldwijd fenomeen aan het worden. Op 26 november heeft de redactie van The Johns Hopkins News Letter het artikel verwijderd en daar een uitgebreide toelichting op gegeven.

Er wordt gesproken over gevaarlijke data die de impact van de pandemie ondermijnt.

“We hebben op 26 november besloten dit artikel in te trekken om de verspreiding van verkeerde informatie te stoppen, zoals we op sociale media hebben opgemerkt.” Zo schrijft de redactie.

Niets uit het artikel wordt inhoudelijk betwist of ontkracht. Genevieve Briand heeft gewoon een niet wenselijke uitslag aangetoond. Vele artsen en doctoren in de VS hebben al verklaringen afgegeven dat er zoveel mogelijk overlijdens aan covid-19 moeten worden toegeschreven en de ziekenhuizen ontvangen voor elke covid-19 registratie een vette premie. Volgens de CDC zijn er bijna 300.000 extra overlijdens door covid-19 en dat mag natuurlijk niet betwist worden en de redactie heeft dan ook excuses aangeboden voor de publicatie. Het is in de VS niet anders dan bij ons, dames en heren.

 

Ik heb zelf ook maar naar wat cijfers gekeken en wat berekeningen gemaakt. En ik moet concluderen dat er in 2020 in de VS hoogstwaarschijnlijk meer overlijdens geregistreerd gaan worden dan ooit.

Per 14 november stond de teller op 2.512.880. Als ik dat extrapoleer kom ik op 2.884.280 voor het hele jaar. Een record!!

 

Toch maar even nog wat cijfers erbij gezocht:

Overlijdens in de VS, jaarlijks vanaf 2013:

2013: 2.596.993

2014: 2.626.418

2015: 2.712.630

2016: 2.744.248

2017: 2.813.503

2018: 2.839.205

2019: 2.855.000

2020: 2.884.280 (data tot en met 14 november, geëxtrapoleerd op jaarbasis)

Nou, in 2020 valt er dus een toename van het aantal sterfgevallen te verwachten van iets meer dan 1 %.

Maar wacht eens even, vorig jaar, 2019, was er ook een stijging. 1,12 % zelfs. Hebben we in 2019 een pandemie gemist? En in 2018 een stijging van 1,22 %, in 2017 1,24 %, in 2016 1,27 %, in 2015 1,27 % , en in 2014 1,29 % stijging.

Het is allemaal alleen maar meer bewijs dat we aan alle kanten belazerd worden, gecensureerd worden, gemuilkorfd worden, gevangen gehouden worden. En wie weet wat ons nog meer te wachten staat. En Het Gebeurt Overal.

Column - Collateral Damage

 

Bonus: Alles wat op het internet is verschenen kunnen ze wel proberen te wissen…

Maar kijk hier maar, het volledige artikel is door web.archive bewaard:

https://www.jhunewsletter.com/article/2020/11/a-closer-look-at-u-s-deaths-due-to-covid-19

 

5 1 Stem
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
3 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
3
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven