U kunt weer even adem halen

NASA Vegetation Index: Aarde zet snelle trend van vergroening voort, Sahara alleen krimpt 700.000 vierkante kilometer!

 

Kijkend naar NASA´s  Vegetation Index-gegevens, is het goed nieuws: de wereld is deze eeuw tot dusver 10% vergroend.

Dat is goed nieuws, want we weten dat dit uiteindelijk een groter productiegebied en bosuitbreiding betekent. Ironisch genoeg is wat veel “experts beweren dat (CO2) een enorm probleem zou zijn, in feite een van de belangrijkste redenen achter de vergroening is.

Zoe Phin  heeft een bericht  over dit onderwerp op haar site dat echt aandacht verdient.

De wereldwijde vegetatie-index stijgt met 10% in 20 jaar

Zoe heeft alle beschikbare vegetatiegegevens in 16 dagen van de NASA gedownload van 2000 tot 2021. Hier is haar resultaat:

De Vegetation Index van NASA is gestegen van 0,0936 naar 0,1029, een stijging van 9,94%. 

Grafiek door  Zoe Phin

“10% wereldwijde vergroening in 20 jaar! We hebben ongelooflijk veel geluk! ” Zoe geeft commentaar op de resultaten. ‘Ik wou dat iedereen zich zo voelde. Maar je weet dat niet iedereen dat doet. Voor zover mensen wereldwijde vergroening bevorderen, is precies wat sociale parasieten willen belasten en reguleren. Geen goede daad gaat ongestraft.”

Al 30 jaar groener!

Dit is geen onverwacht nieuws voor koelbloedige klimaatrealisten.  Met name die realisten die op de hoogte zijn van een Duitse studie die aantoonde hoe de wereld in drie decennia groener is geworden. Op basis van satellietbeelden  meldde de Duitse  Wissenschaft : “De vegetatie op aarde breidt zich al decennia uit, zo blijkt uit satellietgegevens.”

Sahara krimpt, en wordt groener

Recente studies door Venter et al  hebben aangetoond dat de Sahara is gekrompen met 8% over de afgelopen 30 jaar. NASA image, public domain.

Eveneens nog niet zo lang geleden  ontdekte een  studie van Venter et al (2018) dat de Sahara-woestijn in de afgelopen drie decennia met 8% was gekrompen. Dit is van groot belang omdat de Sahara een uitgestrekt gebied van ongeveer 9,2 miljoen vierkante kilometer beslaat. Acht procent betekent meer dan 700.000 vierkante kilometer meer groen geworden gebied - een gebied dat bijna net zo groot is als Duitsland en Frankrijk samen.

Dus qua vegetatie heeft de planeet het waarschijnlijk al 1000 jaar niet zo goed gehad.

70% gedreven door CO2

En er is meer goed nieuws als U denkt dat CO2 een probleem is als broeikasgas (dat is het niet).

Afgelopen augustus citeerde NTZ-medewerker  Kenneth Richard  een studie van  Haverd et al, 2020 ), en schreef dat “ongeveer 70% van de vegetatieve vergroeningstrend op aarde na de jaren tachtig werd aangedreven door CO2-bemesting” en dat deze vergroening 17 jaar zal compenseren. (equivalent) van de antropogene CO2-uitstoot van de aarde tegen 2100.

Er zijn nog veel meer onderzoeken die het goede nieuws van de vergroening van de planeet ondersteunen - grotendeels dankzij de mensheid. Het is niet zo erg als de huilbaby-activisten en de media het doen uitschijnen. Het komt nog niet eens in de buurt.

De klimaat biecht.

video
4.8 13 Stemmen
Artikelbeoordeling

Dit supertooltje "Internet Download Manager" kan ALLE video´s downloaden van iedere website. Weg met die censuur!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
17 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
17
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Hide picture