Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Trudeau’s verkiezingsgok backfires

Spread the love

Canadees premier Justin Trudeau dacht half-augustus dat het een goede gok was om nieuwe verkiezingen uit te schrijven om zijn eigen macht te vergroten. Voor de 15e liep de Liberale Partij van Trudeau al sinds maart 2020 voor op de Conservatieven, en de premier dacht dat deze trends zouden blijven doorwerken. Maar toen.

Sinds Trudeau de verkiezingen liet uitschrijven halverwege augustus, gaat zijn Liberale Partij gestaag naar beneden. De Conservatieven, die campagne voeren tegen het coronabeleid van Trudeau, maar ook benadrukken dat deze verkiezingen totaal onnodig waren, staan vanaf 25 augustus in de meeste peilingen bovenaan.

Justin Trudeau, sinds 2015 minister-president van Canada, heeft enkele controversiële voorstellen gedaan. Zo heeft hij gezegd dat ongevaccineerden niet meer vliegtuigen, treinen, bussen en andere gelegenheden en diensten zouden kunnen gebruiken.

Afgelopen woensdag onthulde Trudeau een begroot verkiezingsplatform. Trudeau kreeg enorm veel kritiek omdat hij deze ongewenste verkiezing had uitgeschreven omdat er “grote beslissingen” voor Canada om de hoek stonden, zonder een echte visie te publiceren en aan het electoraat voor te leggen.

De echte reden voor de verkiezingen zijn Trudeau’s machtsspellen. Toen de verkiezingen werden uitgeschreven stonden de Liberalen op het punt de meerderheid terug te winnen in de peilingen die ze verloren in de verkiezingen van 2019.

Een peiling door Abacus Data liet zien dat de meningen over Erin O’Toole, leider van de Conservatieven, verbeteren en die over Justin Trudeau juist verslechteren. Ook zei 48 procent dat er een regeringswisseling moet zijn.

Maar, het is nog lang niet zeker dat de Conservatieven de verkiezingen gaan winnen. Er kan nog veel gebeuren voor 20 september, vooral omdat 38 procent in de peiling zegt nog van mening te kunnen veranderen voor verkiezingsdag.

Campagne

Vanaf dag 1 probeert Justin Trudeau een thema te maken van een vaccinatieplicht in federale werkplekken en voor lucht- en treinreizigers. Trudeau stelt dat deze plichten enorm belangrijk zijn, en probeert dit af te zetten tegen het standpunt van O’Toole.

De Conservatieven roepen iedereen wel op om zich te laten vaccineren, maar benadrukken dat die gezondheidsbeslissingen genomen moeten worden door de mensen zelf. Hij spreekt zich duidelijk uit tegen een vaccinatieplicht.

Eerder deze week drong Trudeau erop aan dat een O’Toole-regering het land achteruit zou helpen bij kritieke kwesties zoals het bestrijden van klimaatverandering, het versterken van het openbare gezondheidszorgsysteem en het aandringen op verplichte Covid-vaccinatie.

“Het feit dat de heer O’Toole een visie naar voren brengt die Canada terugbrengt in plaats van ons vooruit te helpen op de manier waarop de Canadezen elke dag demonstreren dat ze willen gaan, maakt deze verkiezing volgens mij ongelooflijk belangrijk om nu te hebben. De beslissingen zullen nu als regering worden genomen – niet over een jaar, niet over twee jaar, maar dit najaar – over hoe we deze pandemie beëindigen en hoe we terug opbouwen op een manier die beter is voor iedereen.” - premier Justin Trudeau

 

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
7 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
7
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x