CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

THIERRY VAN TROJE

-Column door Alexander van Wolfheze

Veel bezorgde Nederlanders vestigden de afgelopen jaren de hoop op een nieuwe politieke partij: Forum voor Democratie.

Het nieuwe woordgebruik, de onorthodoxe standpunten en de positieve uitstraling van deze nieuwe partij en haar keurige woordvoerders werd in 2017 beloond met twee zetels in de Tweede Kamer.

Sindsdien heeft het FvD met gedegen parlementaire oppositie en constante groei bewezen een politiek blijvertje te zijn. De afgelopen jaren hebben echter ook iets anders bewezen: dat de door velen op het FvD gevestigde hoop op échte verandering misplaatst was.

In zijn verwoede poging om het systeemmedia-‘frame’ van ‘extreem-rechts’ af te schudden is het FvD vervallen in een defensieve strategie: het FvD heeft veel voorwaartse kracht verloren in een moeizaam conformeren aan de politiek correcte verwachtingspatronen van de systeemmedia en de kartelpolitiek waarin het opereert.

Deze vuurdoop heeft ook duidelijk gemaakt wat het FvD nu eigenlijk ECHT is – en vooral ook wat het NIET is.

Het FvD is simpelweg een modieus-modern ‘mediageniek’ verpakt klassiek-liberale partij – een partij die Nederland wil terugvoeren naar het veel nettere, vrijere en leefbaardere Nederland van de dertiger jaren tussen het einde van de oorlog in Indonesië en het Lubbersiaanse begin van de neo-liberale oorlog van ‘allen tegen allen’.

Het FvD is zeker niet de politieke dijk die de Nederlandse staat en het Nederlandse volk gaat beschermen tegen de ondergang in de globalistische springvloed van massaal immigrerende ‘asielstromen’, internationale ‘marktwerking’ en ‘open grenzen’-internationalisme.

Het door het FvD zo mooi geagendeerde partijkartel waarin neo-liberaal ‘rechts’ en cultuur-marxistisch ‘links’ samenspannen tegen het Nederlands volk zal niet worden doorbroken door het FvD: het FvD functioneert binnen de kartelpolitiek nu al als ‘gecontroleerde oppositie’.

Dit wil zeggen dat het FvD fraaie verkiezingsbeloften doet, maar zodra de verkiezingen geweest zijn als een soort VVD 2.0. gewoon zijn partijtje meeblaast in het liberaal-marxistische globalistische orkest.

Dit heeft de partij gemeen met bijvoorbeeld de Republikeinen in Amerika en de ‘Conservatieven’ in Engeland. De reden daarvoor is eenvoudig: het FvD deelt, als puntje bij paaltje komt, de kernwaarden van de kartelpolitiek. Die kernwaarden zijn: materialistisch reductionisme, agressief secularisme en moralistisch normativisme.

Materialistisch reductionisme betekent dat het FvD geen authentieke vuist kan maken tegen het ‘Dagobert Duck’-globalisme dat onze nationale grenzen wegvaagt. Ook wel de 1% elite genoemd.

Als sommige groepen op korte termijn een half procentje meer winst kunnen maken, worden alle culturele waarden in de uitverkoop gedaan!

Het agressief secularisme van het FvD betekent dat deze culturele waarden niet eens waargenomen, laat staan beschermd worden.

Het FvD kan geen alternatief bieden voor het ‘lang leve de lol’-nihilisme dat onze cultuur du moment wegvaagt.

Moralistisch normativisme betekent dat het FvD geen echt argument heeft tegen het ‘iedereen is gelijk’-relativisme waarmee de ‘diversiteit’ en de omvolking van Nederland wordt gerechtvaardigd.

Het FvD is gewoon een civielnationalistische partij van liberaal-libertarische signatuur – en is daarmee deel van het probleem in plaats van de oplossing.

Ondanks enkele goede programmapunten is het FvD geen betrouwbare bewaker van de Nederlandse soevereiniteit en volksidentiteit.

De klassiek-liberale ‘tussenoplossingen’ van het FvD zijn uiteindelijk niet meer dan nostalgische drogbeelden, die niets uitrichten tegen de aanstormende trein van de links-liberale extremisten van het machtsblok VVD-D66-GL-PVDA, gesecondeerd door de ex-Christelijk machtsopportunisten van CDA-CU.

De met de ‘Corona’- en ‘BLM’-crises begonnen ombouw van een formeel democratische links-liberale orde naar een informeel maar effectief TOTALITAIR REGIME, nu onder directe controle van globalistische banksters en eurocraten, kan het FvD niet effectief bestrijden.

Het FvD valt in de nieuwe orde de rol toe van een liberaal-libertarisch museumstuk – een beetje zoals de SGP een christen-democratisch museumstuk was ten tijde van neo-liberaal ‘paars’.

Het FvD als een ‘VVD 2.0’: een nostalgische herinnering aan een betere tijd – uitsluitend van esthetische waarde, met keurige maatpakken, een mooi woordgebruik en beschaafde omgangsvormen. Maar ook een lege huls, zonder kern, zonder pit.

En bovendien heeft het FvD ten aanzien van de ÉCHTE nationale beweging tegen het links-liberale globalisme een zeer negatieve rol: het FvD fungeert als een ‘bliksemafleider’- het sluit mensen af, sluist middelen weg, ontneemt energie aan en snoept kostbare tijd af van het Nederlandse nationale beweging.

Zo bekeken is het FvD niets meer of minder dan een Paard van Troje – een schitterend bouwsel dat een teken van overwinning lijkt, maar dat juist de NEDERLAAG in zich draagt.

Door Alexander van Wolfheze

Deel en like zoveel mogelijk! Zo doorbreken we samen de censuur!

2.6 20 Stemmen
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
20 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
20
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven