Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Terug van weg geweest!

Lieve lezers,

U heeft wellicht wel opgemerkt dat ik inmiddels al een tijdje niets geplaatst heb. Dit klopt, door diverse omstandigheden werd mijn volledige aandacht elders gevraagd. De afgelopen anderhalve maand heb ik dan ook nauwelijks de actualiteiten gevolgd en heb mijzelf gedurende deze periode gedwongen om de computers met rust te laten zodat ik eventjes niet met honderd dingen tegelijk bezig was om daarbij dan ook niet in de spreekwoordelijke “sloten” tegelijk te lopen. Toen recentelijk mijn agenda wat “normaler” en of rustiger werd ben ik voorzichtig weer alle achterstanden bij gaan werken wat nieuwsgaring betreft en ik kan u zeggen, mijn verbazing is naar grote hoogte gestegen.

Om u een inzicht te geven in van wat ik bedoel, zal ik een aantal voorbeelden noemen. Misschien krijgen we op deze manier een idee over het gevoel wat men kan ervaren als iemand na een lange reis terugkomt en zijn of haar hele wereld is mesjogge geworden. Zo voelde ik het althans wel in lichte mate. Vanzelfsprekend kon alle idioterie rondom corona beleid mij nauwelijks nog verbazen. Dat deed het dan dus ook niet maar het neemt niet weg dat ik er nog steeds spuugziek van word en dat mijn bloed begint te koken wanneer ik hoor hoe gemakkelijk men nu ook weer bereidwillig is om de koters te prikken. Dit blijf ik natuurlijk schandalig vinden en heb dat dus ook al in een ander artikel hier geschreven. (zie “het kind van de rekening”). Wat me nog meer niet verbaasde was de tenenkrommende persconferentie van afgelopen week waarin doodleuk verteld werd dat de QR-code waanzin een feit is geworden met alle bijbehorende bullcrap. We hadden het allemaal al wel aan zien komen en nu zijn we in de fase beland dat de volgzame meute zich van de standvastige autonome individuen gaan onderscheiden. Voor mijzelf heb ik al lang geleden bepaald tot welke groep ik hoor. En in tegenstelling tot die walgelijke hautaine Hugo met zijn belerende praatjes zitten er in de groep der standhouders wel daadwerkelijk intelligente mensen. Waarvan ik van mening ben dat men zich in uitstekend gezelschap bevind met hen.

Wat me dan weer wel verbaasde, is dat de lands advocaat het gore lef had om te stellen dat het onvermijdelijk zou zijn om in de toekomst de boeren te onteigenen. De walg….. Wat me ook verwonderde, is dat de supermarkten hun prijzen weer eens omhoog schroefden zonder dat daar al te veel ophef over kwam. Mijn inziens is het uitzonderlijk immoreel voor hun om dit te doen aangezien de supermarkten de enige waren gedurende de afgelopen achttien maanden die geld verdiende. Hoezo solidariteit? Ook ben ik erg geschrokken van de erbarmelijke staat waarin onze zorgsector in schijnt te verkeren. Zo hoorde ik laatst van een familielid dat ze vanwege de corona toestanden geen enkele longtest maken in het ziekenhuis. U weet wel, zo’n test waarbij er gekeken wordt hoeveel longcapaciteit iemand heeft. Een erg belangrijk onderzoek voor veel mensen lijkt me, denk alleen al aan bijvoorbeeld alle copd patiënten die nu niet weten of hun situatie is verbeterd of verslechterd. Ook sprak ik een jeugdig iemand die onlangs de afschuwelijke ziekte Leukemie had overwonnen. Het was een verschrikkelijke strijd maar mede dankzij vele malen chemotherapie heeft deze persoon uiteindelijk gelukkig wel gewonnen. Maar aangezien chemokuren niet niks zijn en deze vaak ernstige problematiek met zich mee brengt is er waarschijnlijk sprake van schade aan het hart van deze persoon. Dat het hart flink heeft te verduren onder chemo’s is bekend en het is dan ook zeer aannemelijk dat er schade aan het hart is ontstaan. Maar hoe veel en hoe ernstig weet helemaal niemand want er is tot dusver nog geen arts geweest die ernaar heeft gekeken. Ook in dit geval is corona weer de boosdoener en staat de persoon in kwestie op de wachtlijst om een cardioloog te zien. EEN CARDIOLOOG!?! Ofwel een “hart” dokter. Als ze maar lang genoeg wachten op cardiologie dan lossen die wachtlijsten zich vanzelf wel op! SCHANDALIG!!!

En zo waren er nog wel meer “dingetjes” die me verbaasd en uiterst bezorgd achterlieten maar slechts een enkel onderwerp heeft me echt oprecht verrast! Zo ergens in augustus vernam ik namelijk dat “ineens” weer de pleuris in Afghanistan was uitgebroken en dat de Taliban weer eens op de stoep stond. Hier viel me dan toch wel weer de mond van open. In aller ijl werd het land verlaten. Paniek op de vliegtuigen waar diverse landen ijverig aan het evacueren waren. Complete chaos! Militaire voertuigen die achter werden gelaten ofwel gratis af te halen voor welke terroristische groepering dan ook. Wel werd er geclaimd dat al het achtergelaten militaire goed “onklaar” was gemaakt maar ja…. Wat me dan nog het meest verbaasde in deze kwestie is dat iedereen in de politiek stomverbaasd was. Minstens zo verrast als dat ikzelf was althans zo deden minister Kaag en haar trawanten het over komen. Dit surprise, surprise gedrag van deze mensen kon ik eigenlijk niet geloven en natuurlijk is inmiddels ook gebleken dat er inderdaad een “luchtje” aan dit verhaal zat.
Gisteren was er namelijk een debat gaande over de situatie in Afghanistan en dat heb ik met een half oor een beetje gevolgd. Al gauw werd mij duidelijk dat zoals gewoonlijk ze de boel weer eens ernstig belazerd hebben en is er weer met moties van wantrouwen gestrooid. En dat niet alleen, neen! Het werd nog veel pijnlijker! Zo was er gedoe op de ambassade waarbij er slechts drie van de zestig mensen (naar keuze) geëvacueerd mochten worden. Of iets in die geest, enfin de ambassadeur heeft hierop verontwaardigd gereageerd evenals de meeste in de Tweede Kamer. Ook schijnen er mensen die toestemming hadden tot evacuatie meerdere malen op de vliegvelden weggestuurd omdat ze zogenaamd niet op de lijst zouden staan met het gevolg dat een aantal van deze onfortuinlijke zielen nu inmiddels ergens ondergedoken zitten. Dit getuigd natuurlijk al wel weer van het vertrouwde wanbeleid van dat stel incompetente dwazen in Den Haag. Maar wat ik ronduit schandelijk vind is dat Kaag een aanbod van de Fransen om Nederlandse evacués met een Frans transport mee te laten vliegen, zou hebben genegeerd. Of in ieder geval geen gebruik van hebben gemaakt. En zo vernam ik van een zichtbaar kwade Jasper van Dijk van de SP dat de kamer pas weer eens een keer als laatst op de hoogte werd gesteld van de situatie en wederom door de media zoals het NRC en de Volkskrant. Het parlement stond dus weer in zijn hemd en is weer niet geïnformeerd door het kabinet. Toen het kabinet uiteindelijk wel inzage moest geven in de zaak, was er weer flink met de zwarte stift weggelakt. Ook dit is Rutte en zijn boevenbende niet vreemd daar dit trucje al zo vaak is uitgevoerd (toeslagen affaire etcetera). Ook haperde het geheugen hier en daar weer wat en als klap op de vuurpijl kreeg mijn gevoel van onraad bevestiging. Want in geen enkele taal ter wereld kon ik me voorstellen dat deze kwakzalvers zogenaamd van niets wisten en inderdaad dit was ook niet het geval. Buitenlandse zaken zou namelijk in januari dit jaar al hebben gehoord van de MIVD dat het onvermijdelijk was dat de Taliban Afghanistan zou overnemen. Ze wisten alleen niet precies wanneer. Al met al dus toch weer niet zo’n grote verassing allemaal……

Zucht, ik ben weer terug van weg geweest. Na anderhalve maand de aandacht op iets anders gehad te hebben concludeer ik dat ik dat het eigenlijk niets uitmaakt hoeveel ik nog probeer te achterhalen van alles wat ik heb gemist. Want eigenlijk heb ik niets gemist. Leugens en bedrog in de politiek, arbitrair geraaskal in de corona beleidsvoering en schrijnende verhalen over de erbarmelijke toestanden in de zorg. Ik had anders gehoopt maar helaas niet verwacht……

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
4 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
4
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x