NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

Inval Syrië - NEDERLAND heeft BOTER op het HOOFD

…en geen recht van spreken meer.

“Nederland heeft boter op z’n hoofd bij de Turkse inval in Noord-Syrië”, vindt CDA Tweede Kamerlid Martijn van Helvert.

Hij zei dit tijdens een uitzending van Boekestijn en de Wijk bij BNR radio.

“Nederland heeft weinig recht van spreken als het de VS denkt te kunnen corrigeren wat betreft het terughalen van Amerikaanse troepen uit Syrië door Donald Trump.

Trump gaf namelijk al tijdens diens verkiezingscampagne aan zich zo snel mogelijk terug te willen trekken uit ‘allerlei oorlogen ver weg’.

Ook heeft Donald Trump Nederland een tijdje geleden verzocht om Amerikaanse troepen te komen bijstaan in Syrië. Maar hier heeft de Nederlandse regering hem NOOIT ANTWOORD op gegeven”.

Niet dat van Helvert daar één, twee, drie een positief antwoord op paraat zou hebben.

“Want wat moeten we daar doen? En met welke special forces? Moeten we die rebellen, die in ónze Toyota pick-ups rondrijden met ónze laptops, daar gaan tegenhouden?”

Nederland voorzag de Islamitische beweging Jabhat-al-Shamya in 2017 in het geheim van allerlei uniformen, pick-up trucks en computers.

Veel mensen vinden dat Koenders, die al een poosje minister-af is, heeft meegewerkt aan het bevoorraden van deze jihadisten.

Maar Koenders vindt nog steeds van niet:

“Nee hoor, wij hebben toch alleen maar ‘non-lethal assistance’ geleverd aan deze groepering, en geen wapens”, sprak Koenders.

Koenders sprak onlangs nog de mening uit dat als de Russen toendertijd niet zouden hebben geïntervenieerd, zijn hulp wel degelijk gezien zou worden als een succes

Kamerlid van Helvert: “De huidige situatie in het betreffende gebied in Syrië is nu zodanig ontregeld dat wij middels sancties tegen Turkije, de Syrische mensen graag zouden willen proberen bij te staan.

We zouden Turkije uit de NAVO kunnen zetten, maar het duurt vaak lang eer we allemaal wat ‘vinden’. Laat staan dat wij in Europees verband eensgezind en snel tot actie overgaan”.

Bron:
bnr.nl

 

Interessant? Like en deel dit geluid! Reageer en hou het netjes en respectvol.

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments

Laatste nieuws

NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol
0
Laat jouw mening horen maar houdt het netjes!x
()
x