CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Senator van de staat Californië ¨Antivaxxers zijn Extremisten¨

Een opinieartikel van Richard Pan maakt geen verschil tussen ¨anti-vaxxers en extremisten.

Richard Pan is kinderarts en senator van de staat Californië. Hij is de ere-covoorzitter van ReadytoVaccinate.org.

Vaccins houden virussen niet tegen. Vaccinaties doen dat. Dit veel voorkomende volksgezondheidsgezegde betekent dat een vaccin niet goed is als we het niet in de armen van mensen kunnen krijgen. Onvoldoende voorraden, natuurrampen en bureaucratische fouten hebben de inspanningen vertraagd, maar het algemene doel om een ​​grote meerderheid van de Amerikaanse bevolking te vaccineren kan uiteindelijk worden belemmerd door de antivaccinatiebeweging, tenzij er maatregelen worden genomen om de impact ervan te beperken.

Dr. Richard Pan 🇺🇸 (@DrPanMD) | Twitter

Richard Pan.

Anders zou Amerika meer scènes kunnen meemaken, zoals die in Los Angeles op 30 januari, toen een menigte anti-vaccin demonstranten het Dodger Stadium bestormden , een van de grootste vaccinatiecentra van het land. Deze extremisten slaagden erin de site tijdelijk te sluiten, waardoor patiënten, veel van hen ouderen, niet meer konden worden gevaccineerd. De antivaccinactivisten hebben de Los Angeles Times verteld dat ze van  plan  zijn de vaccinatie-inspanningen te blijven verstoren.

Deze campagne om mogelijk levensreddende vaccins te weigeren aan degenen die ze nodig hebben, en om de publieke opinie te vergiftigen tegen vaccinaties, kan leiden tot talloze Amerikaanse sterfgevallen. Dat lijkt op binnenlands terrorisme.

Ambtenaren van de volksgezondheid, politie en brandweer moeten de handen ineen slaan met een gemeenschappelijk doel: het beveiligen van vaccinatieplaatsen voor patiënten. Maar, net als het virus zelf, zijn anti-vaccin-extremisten slim in het vinden van nieuwe manieren om mensen te bedreigen. Verstoringen zijn mogelijk overal waar vaccinaties worden toegediend, op grote en kleine locaties - zelfs bij apotheken, net zoals antimaskers  werknemers en klanten in winkels hebben  lastiggevallen .

Wetten moeten worden versterkt om dergelijke acties af te schrikken. We kunnen nog steeds het Eerste Amendement eren en ervoor zorgen dat mensen toegang hebben tot vaccinaties. Wetten zijn al jaren van kracht om bufferzones te creëren om demonstranten op afstand te houden van abortusklinieken - wetgeving die tal van gerechtelijke uitdagingen heeft doorstaan  . Los Angeles zet zo’n zone op voor het Dodger Stadium.

Soortgelijke wetten kunnen beslist worden uitgevaardigd om intimidatie te ontmoedigen van degenen die bescherming zoeken tegen een dodelijk virus.

Een belangrijk wapen van anti-vaccin-extremisten is de mogelijkheid om desinformatiecampagnes op Facebook  en andere sociale media te organiseren  . Bedrijfseigenaren van deze platforms kunnen  groepen die desinformatie promoten en levens in gevaar brengen, modereren en  sluiten . Waarom behandelen deze bedrijven antivaccinactivisten niet op dezelfde manier?

Een verontrustende gedachte is dat zowel de sociale mediabedrijven als de extremisten er financieel belang bij hebben om door te gaan zoals voorheen. Gecoördineerde aanvallen op de waarheid door anti-vaccinpropagandisten zijn de beste reclame voor de  alternatieve geneeswijzen  en magische supplementen die veel anti-vaccinleiders   aan hun volgers verkopen .

163996ad3e5dc23e.jpeg
Werd destijds HCQ als medicijn en zelf vaccin aangezien, Nu wordt het versleten als een ¨alternatief geneesmiddel¨ en ¨magisch supplement¨

Met andere woorden, het financiële welzijn van sommige antivaccinleiders hangt af van het in gevaar brengen van de gezondheid en veiligheid van anderen. Socialmediabedrijven mogen niet medeplichtig zijn aan deze gevaarlijke beweging.

Ik onderschat de weerslag van anti-vaccin demonstranten niet die te wachten staat op iedereen die probeert zijn giftige pogingen in toom te houden. Toen de  mazelen  Disneyland troffen in 2015 - een triest resultaat van een aanhoudende, verkeerde informatiecampagne tegen het mazelenvaccin - schreef ik een Californische wet die niet-medische vrijstellingen voor vaccinaties die nodig zijn voor schoolinschrijving afschafte. We moesten de immuniteit van de gemeenschap voor mazelen herstellen, en dat was de beste manier om dit te bereiken. Omdat ik het wetsvoorstel sponsorde, werd ik aangevallen - en word ik nog steeds lastiggevallen - door deze anti-wetenschappelijke extremisten. In 2019 viel een van hen mij fysiek aan op straat in Sacramento en streamde het trots live naar zijn 4.500 Facebook-volgers.

Het nemen van gecoördineerde maatregelen om de coronavirus  - antivaccinbeweging tegen te gaan  , heeft er al  op donderdag al toe geleid dat er  gewelddadige bedreigingen naar mij en mijn wetgevende collega ‘s zijn geslingerd  . Vorige maand riep een anti-vaccin-extremist   vanuit de Senaatszaal: “We hebben niet voor niets wapens gekocht.” Maar dat mag niemand die geïnteresseerd is in het bestrijden van de pandemie ervan weerhouden om op feiten gebaseerd beleid te verdedigen.

Naast wetgeving moet de overheid mensen beter voorlichten over de voordelen van vaccins voor de hele gemeenschap. We moeten de lokale gezondheidsafdelingen volledig financieren, volksgezondheidsfunctionarissen  beschermen  en vertrouwen op die functionarissen - geen politici - om leiding te geven in tijden van gezondheidscrisis. Er is geen ruimte voor partijdigheid in een pandemie die meer dan een half miljoen Amerikanen heeft gedood.

Het oorspronkelijke motto van het land, ‘E pluribus unum’, of ‘Uit velen, één’, omschrijft onze heilige burgerplicht om anderen net zo lief te hebben als onszelf. Zoals Paus Francis heeft gezegd van het coronavirus  vaccins , “Het is de morele keuze, omdat het gaat over je leven, maar ook het leven van anderen.” Gevaccineerd worden is een patriottische daad. Dat geldt ook voor het ondersteunen van inspanningen op het gebied van de volksgezondheid. Laten we niet toestaan ​​dat extremisme, verdeeldheid of angst de inspanningen vertragen om een ​​einde te maken aan dit dodelijke hoofdstuk in de geschiedenis van onze natie.

Alvast een waarschuwing, U zal zien dat deze ¨techniek¨ binnenkort overal maar zeker ook hier in Nederland zal worden toegepast.

bol.com | Vaccines My Body My Choice: Blank Lined Journal Anti Vaxxer  Gifts, Bw Journals |...

#IKTWIJFEL: Artsen Collectief krijgt steeds meer aandacht

Deel en like zoveel mogelijk! Zo doorbreken we samen de censuur!

4.5 6 Stemmen
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
7 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
7
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven