NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

Schokkend en triest: Julian Assange 15 kilo afgevallen en zat 23 uur per dag op cel

DE VADER VAN JULIAN ASSANGE: JULIAN IS 15 KILO AFGEVALLEN en zat 23 UUR PER DAG IN DE ISOLATIECEL. 

Julian Paul Assange (48), de wereldberoemde klokkenluider en oprichter van Wikileaks zit nog steeds in de gevangenis.

Zijn vader John Shipton sprak zichtbaar aangeslagen en timide over zijn zoon Julian tijdens een speciale persconferentie vandaag in het Duitse Federale Parlementsgebouw, te Berlijn.

Assange is ziek en verblijft in de ziekenboeg van de gevangenis. Hij mocht nooit naar de gym, had geen toegang tot computers of internet en had geen mogelijkheden om zich voor te bereiden op zijn aankomende rechtszaak die in februari 2020 van start zal gaan.

Vanwege die aanstaande rechtszaak is zijn gevangene status veranderd naar die van ‘in voorlopige hechtenis’. In voorlopige hechtenis heeft een gevangene iets meer privileges dan een gewone gevangene: je mag je eigen kleren dragen en vaker bezoek ontvangen.

Assange heeft zijn straf van 50 weken gevangenisstraf uitgezeten in de UK. Deze straf werd hem opgelegd voor het ontlopen van zijn borg.

Op 19 juni 2012 vluchtte hij namelijk naar de ambassade van Ecuador in Londen om daar diplomatiek asiel aan te vragen. Daar leefde Julian Assange ZEVEN JAAR in gedwongen ballingschap tot aan 11 april 2019. Die dag had Ecuador zijn asielzoekers status ingetrokken en werd hij overgedragen aan de politie in Londen.

Hij wilde koste wat het kost NIET UITGELEVERD worden aan de U.S.A.

Daar hangt hem onder andere een aanklacht voor spionage boven het hoofd. De straffen daarop zijn niet mals.

Julian Assange is een Australische journalist, programmeur en internetactivist. Hij is bekend geworden door zijn klokkenluiders website: WIKILEAKS. Samen met een handjevol anderen legden hij een lange reeks staatsgeheimen bloot.

Zoals de honderduizenden militaire rapporten over de slagvelden tijdens de onrechtmatige oorlogen in Afghanistan en Irak.

En over oorlogsmisdrijven die door de U.S.A. zijn gepleegd in 7 landen in 20 jaar tijd. Julian Assange is het symbool voor persvrijheid, vrijheid van meningsuiting en vrijheid onder het juk van tirannie. Assange bleef zich beroepen op zijn journalisten status en de vrijheid van meningsuiting.

Maar Amerika denkt er anders over. Donderdag begint de hoorzitting over zijn uitlevering naar de U.S.A.

Impressie persconferentie vader van Assange:

 

Subscribe
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

Laatste nieuws

NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol
0
Laat jouw mening horen! Houd het netjes.x
()
x