CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Putin haalt uit naar Biden

Russische President Vladimir Putin heeft in een interview met NBC hard uitgehaald naar Amerikaanse President Joe Biden. In zijn eerste interview met Amerikaanse media sinds 2018, heeft Putin zijn Amerikaanse ambtsgenoot Joe Biden’s “moordenaar” beschuldiging van tafel geveegd en noemde het geneuzel van een gevestigde carrière politicus.

“Tijdens mijn presidentschap ben ik gewend geraakt aan aanvallen vanuit allerlei hoeken en uit allerlei gebieden onder allerlei voorwendselen en redenen, en van verschillende kaliber en felheid en niets daarvan verbaast me,” - Vladimir Putin

In maart gaf Joe Biden een interview aan George Stephanopoulos van ABC News, waarin hij de president vroeg of hij het eens zou zijn met zijn statement dat de Russische president een “moordenaar” is, waarop Biden antwoorde dat hij het daarmee eens.

Joe Biden vertelde toen een verhaal over een ontmoeting die hij met de “zielloze” Putin in 2011 zou hebben gehad. Een verhaal dat niet overeen zou komen met officiële documentatie van de ontmoeting. De Amerikaanse president is er ook van beschuldigd een ontmoeting te hebben verzonnen tussen hemzelf en de voormalige leider van de Sovjet-Unie Leonid Brezhnev in 1979 toen Biden naar Moskou ging.

In het interview gaf president Putin aan dat de relaties tussen de Verenigde Staten en Rusland op het dieptepunt zijn gekomen, en het lijkt er niet op dat de ontmoeting tussen Biden en Putin volgende week woensdag daar ook maar iets aan gaat veranderen. Het Witte Huis en het Kremlin hebben allebei geen grote hoop uitgesproken voor een drastische verandering in de omgang met elkaar.

Contrast Biden-Trump

De Russische president beschreef de voormalige Amerikaanse president Donald Trump als een “kleurrijk persoon” die niet uit het establishment en de “grote politiek” kwam, wat een feit is, of mensen het nu leuk vonden of niet. De huidige bewoner van het Witte Huis is ‘radicaal anders’, zei hij.

“President Biden is een carrièreman. Hij heeft vrijwel zijn hele volwassen leven in de politiek doorgebracht, dat is een ander soort persoon, en het is mijn grote hoop dat ja, er zijn enkele voordelen, enkele nadelen, maar er zullen geen op impulsen gebaseerde bewegingen zijn, namens de zittende Amerikaanse president.” - Vladimir Putin

Verder noemde hij President Trump een ‘buitengewoon getalenteerd persoon’ en dat zou een frisse wind zijn geweest. Het volledige interview wordt maandag uitgezonden op de Amerikaanse zender NBC, twee dagen voor de topontmoeting.

Vladimir Putin en Joe Biden zullen komende woensdag hun eerste ontmoeting hebben na Biden’s inauguratie, in Villa LaGrange in Genève, Zwitserland

De beveiliging is opgevoerd. Tot 3.500 politieagenten zullen worden ingezet om de veiligheid van de villa, de luchthaven, diplomatieke missies en de hotels die door Russisch en Amerikaans personeel worden gebruikt, te versterken. Het luchtruim van Genève is tussen 15 en 17 juni beperkt. De oever van het meer van de stad zal ook worden afgesloten en beveiligd met barricades en prikkeldraad, zonder dat voetgangers, voertuigen of boten in het gebied worden toegelaten.

5 5 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
5 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
5
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven
Hide picture