NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

Polen zijn het zat en openen horeca en ski-resorts

“We zullen een einde maken aan deze waanzin!”

Ski resorts, hotels en restaurants in Polen hebben aangekondigd dat ze volgende week heropenen, ondanks nationale lockdown-beperkingen die hen verbieden dit te doen.

De hashtag #OtwieraMy staat voor het negeren van de coronamaatregelen.

Eerder deze week verlengde Polen de landelijke sluiting van toeristische bedrijven tot eind februari, een beslissing die tot verontwaardiging leidde onder de Tatra-berggemeenschappen in het zuiden van het land.

“We zullen een einde maken aan deze waanzin die Polen en de Polen vernietigt. De middenklasse. Kleine en middelgrote ondernemingen. Alles wordt vernietigd en honderden mensen kiezen per dag voor de dood!”, zei Sebastian Piton, die de ‘Highlanders’ Veto’-beweging oprichtte. . Hij sprak journalisten toe tijdens een persconferentie terwijl hij gekleed was in traditionele Tatra-bergkleding.

Naar verluidt hebben ongeveer 200 bedrijven zich bij de beweging aangesloten en naar verwachting zullen morgen plannen worden onthuld over de voorgenomen heropening van resorts.

“De ondernemers zijn zo vastberaden omdat ze beseffen dat ze het niet nog een maand zullen overleven - dus hebben ze geen keus”, zei Piton.

Het skiseizoen in Polen loopt normaal tot eind april, wat betekent dat resorts deze winter een kwestie van weken hebben om zaken terug te halen.

“Dit is onze laatste kans om een ​​veto uit te spreken tegen dit overheidsbeleid, dat ons te gronde richt.”

De beweging werd begroet met waarschuwende woorden van de leiders van het land. “Ik begrijp de emoties, de situatie in deze sector is moeilijk”, zegt Piotr Muller, een woordvoerder van de Poolse regering.

“Maar nu openen zou het aantal gevallen en, helaas, sterfgevallen radicaal doen toenemen”, zei hij ongefundeerd. Hij zal dat nooit hard kunnen maken zoals geen enkele leider dat kan. Integendeel. Waar geen regels zijn is men beter af op alle vlakken en er is zeker geen probleem met corona.

“Polen heeft momenteel een infectiepercentage van 172 per 100.000 mensen, met 5.642 nieuwe gevallen en.… blabla onzinnige info gebaseerd op PCR tests die niet werken en ander geneuzel zoals we dat in alle media wereldwijd zien en horen. HET BOEIT ONS NIET MEER! We hoeven geen griepcijfers en griepdoden te zien in het nieuws. Hebben we nooit gedaan. En al helemaal geen griepbesmettingen. Doe even normaal zeg. Een deel van het volk maak je gek maar de rest is wel wakker, hoor. We hebben ons een jaar lang goed laten informeren.

De regering heeft gezegd dat 1 miljard Zloty (£ 196 miljoen) beschikbaar zal zijn om diegenen te helpen die worden getroffen door sluitingen - maar mensen als Piton noemen het cijfer “kladjes”. Bedrijven in de toeristische en hotelsector in het land hebben al een rechtszaak aangespannen over de beperkingen en eisen compensatie.

“Ik hoop dat onze actie heel Midden-Europa zal doen ontwaken uit deze gekte. Een trein die op de vernietiging afstevent,” zei hij.

Nou, dat lukt wel een beetje. Italië heeft vast het voorbeeld gegeven:

Wakker worden! 50.000 restaurants in Italië openen.

 

De sluiting van skigebieden heeft de afgelopen maanden in heel Europa tot discussie geleid. 

Het begon voor Kerstmis toen Italië als eerste al zijn resorts sloot - gevolgd door Frankrijk, waar de liften nog steeds gesloten zijn. Resorts in Oostenrijk waren gesloten tot kerstavond, waarna alleen de lokale bevolking kon bezoeken - ook in Andorra, Spanje en Noorwegen.

Zwitserland ging tegen de trend in en stond zijn resorts toe om te heropenen voor niet-ingezetenen en open te blijven, zoals gepland - maar het is Britten momenteel verboden het land binnen te komen.

De Oost-Europese neven van Polen hebben onlangs hun skigebieden heropend, met wisselend succes. Liften draaien in Bulgarije, de thuisbasis van enkele van de populairste skigebieden in de regio . Slowakije zit ook in een debiele situatie: de resorts zijn in december heropend, voordat ze weer werden gesloten vanwege nieuwe lockdown-beperkingen en toenemende gevallen in het nieuwe jaar. Inmiddels staan ​​ook de hellingen in Slovenië leeg.

Zakopane is het belangrijkste skigebied in Polen, gelegen aan de voet van het Tatra-gebergte langs de Slowaakse grens.

 “De Poolse regering heeft besloten dat de skipistes, hotels en restaurants gesloten zijn tot 31 januari 2021”, luidde een verklaring van het resort op sociale media. “De inwoners van Zakopane zijn het niet eens met deze beslissing, omdat het aantal Covid-19-gevallen in Polen de afgelopen weken aanzienlijk is gedaald. Meer dan 85 procent van de inwoners leven  van het toerisme, voornamelijk in de winter, en nu moeten ze vechten voor het voortbestaan ​​en het levensonderhoud van hun families. Dit is een echt drama voor de inwoners van Zakopane. “

Skigebieden zullen niet de eersten zijn die de regels in Polen buigen. In de stad Szczecin besloot de eigenaar van een ijsbaan om de ijsbaan als bloemenwinkel te exploiteren om de beperkingen te omzeilen.

Bronnen:
https://bezprawnik.pl/otwarte-restauracje-korzystanie-z-uslug/
https://www.telegraph.co.uk/travel/ski/news/we-will-end-this-madness-poland-tourism-businesses-defy-rules/
https://next.gazeta.pl/next/7,151003,26699781,silownie-i-restauracje-zostana-otwarte-w-lutym-mateusz-morawiecki.html

Interessant? Like en deel dit! Reageer en houd het netjes en respectvol.

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
11 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments

We hebben uw hulp hard nodig

Laatste nieuws

NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol
11
0
Geef uw mening!x
()
x