CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Pieter Omtzigt verlaat CDA, splitst zich af

Kamerlid Pieter Omtzigt, die al sinds de Tweede Kamerverkiezingen van maart overspannen thuis zit, heeft aangekondigd dat hij zijn CDA-lidmaatschap heeft opgezegd en als onafhankelijk Kamerlid verder gaat zodra zijn vervanging erop zit.

Omtzigt publiceerde een statement op zijn Twitter-account met een reactie op het lekken van een interne memo waarin zijn visie staat op de gebeurtenissen in de aanloop naar de lijsttrekkersverkiezing die hij nipt verloor van Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge, de opvolging van diezelfde De Jonge, die volgens Omtzigt verkeerd ging, hem zou namelijk zijn beloofd dat hij het roer zou overnemen als de lijsttrekker weg zou vallen, en de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen.

In zijn verklaring geeft Omtzigt aan dat het uitlekken van de memo het moeilijker heeft gemaakt om binnen het CDA te blijven functioneren, iets dat, als de memo volledig klopt, sowieso al heel lastig zou moeten zijn geweest.

Verder geeft hij aan dat hij de partijvoorzitter ervan op de hoogte heeft gesteld dat hij zijn lidmaatschap opzegt.

“Mijn christendemocratische idealen voor een beter functionerende rechtsstaat en een economie en samenleving waaraan iedereen bijdraagt en waar iedereen een menswaardig bestaan kan leiden, verlaat ik natuurlijk niet. Het is mijn intentie om terug te keren als zelfstandig Kamerlid,” - Pieter Omtzigt

Omtzigt gaat dus door als Kamerlid. Hij zal een eigen, zelfstandige, fractie hebben in de Tweede Kamer zodra hij weer volledig hersteld is. Omtzigt wordt momenteel voor een periode van 16 weken vervangen in de Tweede Kamer vanwege een burnout, zodra die periode is verstreken zal Omtzigt dan weer zijn zetel innemen en zal de afsplitsing officieel worden.

Reactie Hoekstra

CDA-leider en Minister van Financiën Wopke Hoekstra reageerde met een statement op Twitter:

Een echte politicus: veel woorden, geen inhoud.

5 8 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
8 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
8
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven