CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Orbán, Salvini en Maréchal smeden Europese Alliantie

Italiaan Matteo Salvini, Hongaar Viktor Orbán en Française Marion Maréchal gaan samen een Europese Alliantie smeden. (bron)

Voor veel patriotten klinkt dit als het absolute dreamteam.

Het was sensationeel nieuws deze week dat de drie begin februari samen het podium gaan betreden in Rome. Maréchal is het knappe nichtje van Marine le Pen (National Rally).

Française Marion Maréchal

De hoop van veel Europese patriotten is gericht op Salvini en Orbán.

Orbán, minister-president van Hongarije en Salvini, voormalig minister van Binnenlandse Zaken in Italië worden vanwege hun ‘dichte grenzen retoriek’ gehaat door links.

In februari zullen zij voor de eerste keer samen ten tonele verschijnen, samen met tal van Amerikaanse conservatieve kopstukken.

De conferentie ‘Nationaal Conservatisme’ wordt dan voor de tweede keer georganiseerd. Vorig jaar juli vond de première van de conferentie plaats in Washington DC.

De tweede ronde vindt plaats in het elegante Grand Hotel Plaza in Rome.

De organisatie is in handen van ‘Natione Futura’ (Natie van Morgen), een rechts-conservatieve denktank.

De denktank is politiek gezien nergens aan gebonden maar zij overlappen op veel gebieden de stellingname van Giorgia Meloni.

Giorgia Meloni, van Fratelli d’Italia (broeders van Italië), is het Italiaanse antwoord op Marine le Pen en zowel een bondgenoot als een radicalere concurrente van Matteo Salvini.

Trump-adviseur Steve Bannon is ook van de partij om de Europese populisten in Italië te komen ondersteunen en hij heeft ook reeds goede banden aangeknoopt met het Vaticaan.

Francesco Giubelei (28), voorzitter van denktank Natione Futura, liet weten dat de conferentie het debat over ‘de rol van de natie‘ zal aanzwengelen.

De denktank krijgt hulp van andere denkfabrieken:

Het Hongaarse Danube Instituut, Guerini e Associati uit Italië en de Amerikaanse International Reagan Thatcher Society.

Ryszard Legutko, partijfilosoof van de Poolse PiS partij en Giorgia Meloni van Fratelli d’Italia zullen ook aanwezig zijn.

Het evenement krijgt ook de medewerking van oud Reagan-adviseur en hoofd van de Amerikaanse denktank AEI: Christopher DeMuth en Islam criticus en schrijver van het boek ‘De Zelfmoord Van Europa’: Douglas Murray.

Waar zal deze Europese en Transatlantische Alliantie toe leiden?

Het staat in ieder geval vast dat de liberalen zich bedreigt voelen door de patriotten. De conferentie gooit zout in de wonden van links, door de politieke traditie van patriottisme en de vrijheid der naties voort te willen zetten.

Want Europa behoort toe aan de patriotten, en niet aan de globalisten!

Bron: https://www.compact-online.de/sensation-orban-und-salvini-schmieden-europaeische-allianz/
[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=x42SOTY0-U[/embedyt]

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
1 Reactie
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
1
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven